Aj v derby proti Bystrici pokračovať v načatom trende

V základnej časti sa odohralo derby v piatok a aj v nadstavbe si predohráme tento súboj už pred víkendom. No a všetci žltozelení veríme, že sa zopakuje aj výsledok z leta, ktorý znamenal vôbec našu prvú výhru v sezóne. Teraz sa stretnú dva tímy, ktoré si zabezpečili účasť v skupine o titul na poslednú chvíľu. Šošoni privítajú Duklu a v piatok budú chcieť pokračovať v načatom trende posledných výsledkov. Ako zopakovať a potvrdiť výhru zo Slovana, prezradí tréner Jaroslav Hynek.

Piatkovú predohrávku, ktorá má pod Dubňom výkop o 18:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak.

Vstupenky zakúpite ihneď ONLINE.


novinky u súpera

Kým Šošoni majú po poslednom kole v ústach sladkú chuť víťazstva, Bystričania zažívajú trpkú príchuť prehry. Do skupiny o titul nevstúpili proti Dunajskej Strede ideálne, no zdanlivo stratený zápas takmer dotiahli na Štiavničkách do remízy. Proti však boli viaceré okolnosti, a tak z toho bola prehra 2:3. Každopádne je pre nováčika skvelé, že sa dostal ihneď po návrate medzi elitu do skupiny o titul. Podľa slov trénera Bystričanov sú zápasy v hornej šestke, kde sa Dukla teda dostala premiérovo, akýmsi bonbónikom už teraz vydarenej sezóny.

Hra stojí a padá, minimálne podľa štatistík, na čerstvom reprezentantovi a našom bývalom hráčovi Róbertovi Polievkovi, ktorý mal podiel na presnej polovici bystrických gólov. Nie je to však iba o ňom, viac si prezradíme o Dukle v predzápasovom Bulletine MŠK.


netľapkáme sa, ale pracujeme ďalej

Rozviazané nohy Šošonov priniesol postup do prvej šestky. Žltozelení sa pri vstupe do nadstavby nielen predviedli, ale po šiestich rokoch dokonca oskalpovali majstra z Bratislavy na jeho pôde. Viac prezrádza tréner Jaroslav Hynek.

„Každý takýto zápas, ktorý vám prinesie silnú emóciu, musíte maximálne využiť. Užili sme si to, no neoslavujeme. Vieme, za čím ideme. Stanovili sme si do nadstavby ďalšie ciele a je vidieť, že chalani to chytili hneď od začiatku. Každý cieľ však môže ukázať aj to, ako vám to môže zviazať nohy. Chceli by sem urobiť progres aj v tom, že si dovolíme viac vecí z tréningu. Nie všetko sme ešte preniesli do zápasu.“

Niekto by si povedal, že hynkovci majú postupom do prvej šestky "po sezóne".

„Rozmýšľali sme, ako uchopiť postup do prvej šestky. Nechceli sme sa tu tľapkať, chváliť sa, utešovať, jasať nad postupom. Skôr sme vstúpili do hráčov tak, aby sa zamysleli nad tým, čo je potreba robiť ďalej. Celý týždeň pred Slovanom sme sa bavili o cieľavedomosti, boli sme nároční a pracovali na tréningoch ďaleko tvrdšie, možno tvrdšie než predošlé týždne. Nik to nebral na ľahkú váhu, všetci boli koncentrovaní a aj vďaka tomu sme sa dokázali na Slovan dobre nachystať. Po tejto „odmene“ ideme ďalej, máme krátky týždeň a chceme na to pred repre pauzou nadviazať aj doma proti Bystrici.“

Atmosféra v tíme odzrkadľuje dobrý vstup. A to nielen do nadstavby, ale celkovo jarnej časti.

„Keď tím vyhráva, nálada je pochopiteľne iná. Môžete na neho viac naložiť, je odolnejší. Na jar sme z piatich stretnutí vyhrali štyri. Chalani sú schopní sa medzi sebou podržať a učia sa byť lídrami," chváli kormidelník svojich zverencov, no zároveň už myslí na protivníka, ktorý rovnako zažíva eufóriu:

„Proti Bystrici to bude úplne iný zápas. Tréner Ščasný priznal, že sú „v laufe“, prvé štyri jarné kolá boli najlepším mužstvom. Teraz síce prehrali, no je to pracovitý tím s individualitami, ktoré vedia družstvo podržať a vytiahnuť. Hrajú nepríjemný futbal a aj proti Dunajskej Strede ukázali, že sú schopní získať zdanlivo stratený duel. Bude to náročné stretnutie, tréneri tam odvádzajú naozaj dobrú robotu podporenú spomínanou pracovitosťou a dobrým systémom.“

Aktuálne návštevy na Štadióne MŠK netešia nikoho. Snáď sa so skupinou o titul, posledným výsledkom i znovu otvoreným rodinným sektorom zdvihnú...

„Fanúšikov chceme. Chceme, aby prišli aj rodičia s deťmi, aby sme si rozšírili fanúšikovskú základňu. Hráči sa vždy tešia na najmladších fanúšikov, pre ktorých sú vzormi, ktorým sa môžu podpísať na dres, odfotiť sa s nimi. Všetci potrebujeme podporu. Každý šport sa hrá lepšie, keď je na tribúnach počuť fanúšikov. Verím, že sa to v skupine o titul posunie.“


pokladňa zatvorená, vstupenky online alebo cez SMS

Na piatkové stretnutie bude otvorená západná, južná a východná (rodinný sektor) tribúna.

Predaj vstupeniek na nedeľný zápas proti Bystrici bude prebiehať iba online:

  • cez Ticketportal (až do polčasu - to znamená do 19:15 hod.),
  • alebo cez SMS vstupenku (rovnako do polčasu - do 19:15 hod.). Do rodinného sektoru nie je možné zakúpiť si SMS vstupenku.
    • Cena SMS vstupenky je jednotná - 7 €.

Fanúšikovia zo západnej tribúny môžu využiť aj bufety v bývalej Západnej reštaurácii a rovnako tak v Treska Bare.


Parkovanie

Vzhľadom na piatkovú kolíziu domácich zápasov Šošonov i Vlkov bude parkovanie vyhradené nasledovne:

  • Parkovisko P3 - za východnou tribúnou (cez Uhoľnú ulicu) bude prístupné aj fanúšikom, ktorí pôjdu skôr na hokejový zápas.
  • Parkovisko P1 - za západnou tribúnou (cez Športovú ulicu - popri Holiday Inn) bude vyhradené pre fanúšikov, ktorí navštívia futbalový zápas.

rodinný sektor znova otvorený

Zábava, hry, animátori či náš maskot Šošon? To je rodinný sektor pre najmenších Šošonov, ktorý bude mať svoju novú premiéru na zápase proti Banskej Bystrici.

Spolu sa budeme nielen hrať a zabávať, ale aj povzbudzovať našich futbalistov. Výhodou rodinného sektoru je veľký priestor vo vnútri tribúny, v ktorom sa aj pri nepriaznivom počasí môžu deti do sýtosti zabaviť s animátormi z Detského sveta z OC Mirage na každom domácom zápase. Vchod cez vstup 8.

vstupné
  • ŽENY A DETI 1€,
  • MUŽI 5€

Vstupenky je možné zakúpiť iba online cez Ticketportal.sk.

Zároveň je u držiteľov permanentiek zo západnej alebo južnej tribúny možné požiadať o presunutie svojej permanentky do rodinného sektoru. Stačí nás kontaktovať mailom na mskzilina@mskzilina.sk.

Aj napriek prebiehajúcej rekonštrukcii v okolí štadióna bude možné parkovať na parkovisku P3 za východnou tribúnou (vchod cez rampu na Uhoľnej ulici).


fanshop otvorený

Fanshop MŠK (západná tribúna) bude v piatok otvorený od 16:30 - 19:15 hod.


polčasový kvíz, si pripravený?

Už je pravidlom, že polčasová prestávka patrí kvízu od DOXXbetu. A tak tomu bude aj v jarnej časti. Tak si pozorne naštuduj Bulletin, alebo to len tak natipuj. Prví traja, samozrejme, neodídu naprázdno.


bulletin pred zápasom

Aj proti Bystrici sme si pre vás pripravili Bulletin MŠK v tlačenej verzii, ktorý si môžete zobrať pri vchode zdarma a prelistovať priamo na tribúne. Dočítate sa v ňom o:

  • rozbore výkonu proti Slovanu či "mužovi zápasu".
  • O detailnom rozbore súpera.

rozhodcovia

Piatkovú predohrávku 2. nadstavbového kola, ktorá má na Štadióne MŠK výkop o 18:30 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Ivan Kružliak. Na čiarach asistujú František Ferenc a Martin Vitko.


priamy prenos

Stretnutie proti Bystrici budete môcť sledovať naživo na Nova Sport a na portáli VOYO.

Facebook