Afričan Henry Addo sa sťahuje do Izraela

Dvadsaťročný útočník z Ghany bude vo svojej kariére pokračovať v Izraeli, Henry Addo si vytrucoval prestup do Maccabi Tel Aviv F.C. Pod Dubňom pôsobil Afričan, ktorého sužovali viaceré zdravotné problémy, zhruba dva a pol roka. 

Cez projekt "B+U19" sa prepracoval do kabíny "Áčka", pričom za prvý tím žltozelených odohral 28 súťažných stretnutí s bilanciou 7 gólov a 4 asistencie. Na základe požiadavky samotného hráča, ktorý spolu so svojím agentom tvrdohlavo trval na odchode, sme sa rozhodli talentovaného útočníka napokon uvoľniť. 

Klub s transferom nesúhlasil, no po narastajúcom nátlaku hráča i agenta to bolo jediné možné riešenie.


držať niekoho nasilu...

Henry Addo od jesene 2021, kedy prišiel do MŠK z Ghany, potvrdzoval svoj obrovský potenciál. Jeho silu i rýchlosť sme si mohli všimnúť v mládežníckej Lige majstrov a neskôr aj v Niké lige. Jeho napredovanie však limitovali časté zranenia. Napriek tomu sa prepracoval do "A"-tímu a stal jeho stabilnou súčasťou, kde potvrdzoval svoje kvality. Z jeho strany však v posledných dňoch vzišla neústupčivá iniciatíva na odchod, s ktorou sa klub nestotožňoval. Hráč však opakovane trval na prestupe, pričom si ho spolu so svojou agentúrou začal doslova vydobývať. 

Skrz vyššie zmienené skutočnosti sme sa napokon dohodli na prestupe Afričana do ďalekého Izraela, kde posilní vďaka korektným a priamym rokovaniam slávny Maccabi Tel Aviv F.C.
Detaily prezrádza športový manažér Karol Belaník.

"Išlo o nepríjemný nátlak hráča a jeho agenta, čo vyznelo veľmi neprofesionálne voči nášmu klubu. Vždy hľadíme na dobro a možný progres hráča, pravidelne sme s Henrym komunikovali o jeho prínose a pozícii v družstve. Nemali sme ešte ten pocit, že je pripravený na veľký prestup, keďže toho u nás veľa neodohral.”

“Na druhú stranu, týmto vôbec nechceme znevažovať izraelský klub, s ktorým prebehli rokovania veľmi korektne a na vysokej profesionálnej úrovni. Klub bude vždy viac ako hráč, sme teda sklamaní z prístupu Henryho Adda a nie sme stotožnení s týmto transferom. Mať tu však hráča, ktorý nebude koncentrovaný, keď mu neumožníte odísť, je kontraproduktívne. Preto sme napokon súhlasili s prestupom. Henrymu prajeme všetko dobré v ďalšej kariére."


Facebook