#FootballTree Žilina

Zanechať po sebe niečo. Nielen na trávniku, ale aj v komunite. Týmto heslom sa riadili Šošoni, ktorí sa pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov (20. október) pripojili k iniciatíve #FootballTree spájajúcej futbal, detskú radosť a sadenie stromčekov či rastlín.


Z indonézie do Žiliny a teraz ďalej

Akcia #FootballTree vznikla vďaka OZ Enjoy Life, ktoré sa zaoberá ekológiou, vzdelávaním a ďalšími dobročinnými vecami. Desaťročný španielsky brankár Kiru totiž miloval futbal a zároveň chcel niečo spraviť so znečisteným vzduchom na planéte. 

A práve takto vznikol #FootballTree - Kiru začal chytať v školách v Indonézii deťom penalty a za každú chytenú vysadili spoločne stromček alebo rastlinku či organickú záhradu. 

Keď boli Šošoni "nominovaní" Kiruom a zároveň oslovení, aby šírili túto akciu aj v Európe, neváhali. Spojili sme sily s OZ Enjoy Life a so Spojenou školou v Žiline a pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov a zároveň športového dňa na škole sme zavítali priamo medzi deti. Tentoraz tam chytal penalty Ľubo Belko aj za asistencie dvojice hráčov – Tomáša Jašša a Michala Mynářa. 

Deti tak mali radosť, keď dali gól i keď ho nestrelili. Každá chytená penalta totiž znamenala, že po samotnom kopaní sa vysadí o stromček viac. Víťazmi boli všetci, pretože po penaltách sa šlo na samotné sadenie stromčekov, kde pomáhali profíkom z Koff Garden aj deti so samotnými hráčmi a maskotom Šošonom.

Žltozelení tak neprišli iba na návštevu školy, nerozdali podpisové kartičky či fotky a neodišli. Spolu s deťmi po nich ostala vysadená takmer stovka nových stromčekov či rastlín.


Z Indonézie na Slovensko? Čo na to hovorí Marián LemešOZ Enjoy Life, ako vnímala akciu riaditeľka Spojenej školy v Žiline Júlia Mankovičová a ako sa chytalo Ľubovi Belkovi


Facebook