Ďalšia domáca studená sprcha, Ružomberku sme podľahli 0:2
Fortuna liga,
sobota 25. 9. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:2)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 14. a 38. Kochan (druhý z pok. kopu)
ŽK: 25. Anang - 45. Regáli, 63. Luterán
Diváci: 891
Rozhodca: Dohál - Somoláni, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 64% - 36%

Strely/na bránu: 14:11 / 4:3

Priame kopy: 10:7

Rohy: 8:3

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 11:18

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik (C), Nemčík, Sluka - Gono (63. Slebodník), Mráz, Bichakhchyan (86. Myslovič) - Rusnák (63. Kaprálik), Jambor (74. Jibril), Ďuriš (63. Iľko)

MFK Ružomberok
Krajčírik – Fabiš, Maslo (C), Mojžiš, Madleňák – Luterán (69. Zsigmund), Kochan – Rymarenko (89. Bobček), Takáč (61. Brenkus), Regáli (89. Tancík) – Gerec (61. Kostadinov)
Zápasové menu
V 9. kole Fortuna ligy sa futbalisti MŠK Žilina stretli na domácej pôde so súperom z Ružomberka. A práve domáci trávnik bol akýmsi dèja vu spred dvoch týždňov proti Trenčínu, keď sme v prvom polčase nevýrazným výkonom plným nepresností pustili hostí do dvojgólového vedenia. To im napokon stačilo na plný bodový zisk, keď sme ani po prestávke nedokázali skórovať. Body sme pod Dubňom pustili druhýkrát v rade, Ružomberku sme podľahli 0:2.

ZOSTRIH ZÁPASU


V súboji proti Ružomberku vytasil tréner Pavol Staňo osvedčené mená, dôveru dostal opäť na stopérskom poste Tomáš Nemčík, v strede poľa zaskočil zraneného Enisa Fazlagića zas Filip Mráz, na hrote tentoraz začínal Timotej Jambor.

Rýchlymi kombináciami sme odštartovali tento duel, prvú aj so streleckým pokusom zakončil v 5. minúte Matúš Rusnák, ľavačkou natiahol Krajčírika. Lopta bola v našej moci, Ružomberčania však trpezlivo čakali na nejakú chybu, a tá sa vyskytla v 13. minúte, Rymarenko v súboji jeden proti jednému nevyzrel na Tomáša Nemčíka. Z následného rohu a pokračujúcej akcie však padol prvý gól. Kochan zvnútra šestnástky vystrelil a aj s prispením teču zapadla jeho strela za prekvapeného Petráša. Inkasovaný gól vlial na naše kopačky nervozitu i nepresnosti, z čoho pramenili príležitosti hostí, mimo troch žrdí našťastie mieril Regáli i Takáč. Medzitým mohol vyrovnať Jambor, v ťažkej pozícii nechal iba vyniknúť Krajčírika. Po zemi, dlhými nákopmi... Nie a nie sa dostať na dostrel ružomberskej brány, keď sme si to viackrát pokazili aj nepresnou prihrávkou. Ďalší nešťastný okamih prišiel v 37. minúte, kedy kontakt vracajúceho sa Rusnáka s Madleňákom posúdil hlavný rozhodca ako nedovolený. K lopte sa postavil Kochan a premenenou penaltou zvýšil náskok hostí. Opakoval sa tak scenár spred dvoch týždňov proti Trenčínu a úloha dobiehať dvojgólové manko súpera.

Do druhého polčasu sme tak museli niečo zmeniť, prišlo očakávané - obliehanie a dobýjanie ružomberskej šestnástky. Petráš bol bez roboty, no zakončenie neprichádzalo ani z našej strany. Zníženie neprinieslo ani zakončenie Vahana v 58. minúty, ktorý na zadnej tyči iba napálil brániaceho Ružomberčana. Oživenie našej hry mala priniesť hneď trojica čerstvých Žilinčanov, čo sa aj stalo. Tibor Slebodník sa prepasíroval cez trojicu v oranžovom, Vahan našiel na zadnej tyči voľného Patrika Iľka, znova však bez gólového efektu. Súpera sme stlačili na vlastnú polovicu, vyústilo to ale iba do nepresnej hlavičke Braňa Sluku. Nešlo to, hostia hrali to, čo potrebovali a my sme sa už pokúšali o zbrklé riešenia. Aspoň kontaktný gól a iskru nádeje nevykresal Toafiq Jibril, ktorého loptu zahnali do bezpečia hostia v oranžovom. S pribúdajúcim časom sa súboj napriek našej snahe iba dohrával. Nigérijčan na hrote unikal v 86. minúte, kým si však spracoval loptu, obrancovia ho dobehli. Nebolo nám súdené skórovať. V takmer rovnakej situácii, len s väčším priestorom, nezakončil svoj únik do brány Jibril, vybojoval iba roh. Kľučkami sa aspoň o kozmetickú úpravu výsledku v nadstavenom čase pokúšal Iľko, výsledok poznáte... Prvýkrát v roku 2021 sme tak na domácom trávniku vo Fortuna lige neskórovali. 

Aj v druhom domácom ligovom zápase v rade tak strácame všetky body. Znova sa tak budeme pokúšať o ich opätovné získanie na pôde súpera. O týždeň v sobotu cestujeme na východ do Michaloviec.


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Myslím si, že sme začali dobre a do inkasovaného gólu sme robili veci, ktoré sme chceli a ktoré nám fungovali. Boli sme dominantní na lopte, dostávali sme sa aj do útočnej zóny, ale tam chýbala presná prihrávka či zakončenie. Škoda situácie Tima Jambora, kedy sme mohli vyrovnať. Prvý gól sme dostali v podstate z ničoho, odvrátený rohový kop, ktorý sme si neustrážili a po teči sme nešťastne inkasovali. Penalta vzápätí na to nám už skomplikovala zápas. Myslím si, že v druhom polčase sme zareagovali celkom slušne, dostali sme do niekoľkých sľubných šancí, no nedokázali sme sa presadiť. Treba vyzdvihnúť, že sme hrali do dobre organizovanej obrany súpera, Ružomberok mal kvalitu a nikdy nie je ľahké hrať do bloku. Treba sa teraz pozerať pred seba, pracovať na sebe a stále si veriť. Videli sme na Slovane či v Trnave, že futbal hrať vieme a musíme tomu naďalej veriť. Je to otázka času, chalani vedia strieľať góly a nemyslím si, že trápenie v útoku bude trvať večne. Nasledujú ďalšie stretnutia a tie góly prídu tiež. Taký je futbal, občas čelíme aj prehrám, musíme sa z toho otriasť a nebáť sa ďalších zápasov. Pôjdeme do nich jednoznačne nastavení na víťazstvo."
Peter Struhár, tréner MFK Ružomberok
"Musím pochváliť moje mužstvo, v tomto zápase sme mali nejaký zámer a splnili ho do bodky, i keď začiatok nebol jednoduchý. Žilina bola prvých 15 minút lepšia, chalani si museli zvyknúť na rýchlejšie presuny, aby sa vyrovnali agresivite, aby sme získavali lopty v priestoroch, v ktorých sme chceli, a z toho sme vyrážali do rýchlych útokov. Teší ma, že sme hrali po zisku lopty kombinačne a zapájali sme sa aj obrancami. Z tých striel, ktoré boli na bránku, sme boli efektívni, mali sme veľa nebezpečných útokov."
Timotej Jambor, útočník MŠK Žilina

"Ťažko to dnes hodnotiť. Myslím, že sme do zápasu vstúpili dobre, Ružomberok sme dostali pod tlak a vypracovali sme si aj nejaké šance. Následne sme však z prvej súperovej príležitosti inkasovali smolný gól po teči. Neviem prečo, ale od toho momentu sme hrali horšie. Do polčasu prišla navyše aj zbytočná penalta. V druhom polčase sme s tým chceli niečo spraviť, ale Ružomberok si to skúsene ubránil a hoci sme snažili útočiť, šance už neprichádzali. Zo začiatku sezóny nám vychádzalo všetko, do čoho sme kopli, skončilo gólom. Teraz sa od nás asi odvrátila aj šťastena. Myslím si, že herný prejav je dobrý, ale v poslednej dobre s tým neprichádzajú aj výsledky. Strieľame menej gólov, a preto nevyhrávame. Musíme naďalej poctivo trénovať, hodiť to za hlavu a sústrediť sa už na ďalší duel. Treba postúpiť v pohári proti Považskej Bystrici a následne sa už zamerať na Michalovce. To môže byť zápas, ktorým sa opäť chytíme a vrátime na víťaznú vlnu."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
sobota 25. 9. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
0:2(0:2)
MŠK Žilina - MFK Ružomberok
Góly: 14. a 38. Kochan (druhý z pok. kopu)
ŽK: 25. Anang - 45. Regáli, 63. Luterán
Diváci: 891
Rozhodca: Dohál - Somoláni, Roszbeck
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 64% - 36%

Strely/na bránu: 14:11 / 4:3

Priame kopy: 10:7

Rohy: 8:3

Ofsajdy: 2:0

Fauly: 11:18

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Petráš - Anang, Minárik (C), Nemčík, Sluka - Gono (63. Slebodník), Mráz, Bichakhchyan (86. Myslovič) - Rusnák (63. Kaprálik), Jambor (74. Jibril), Ďuriš (63. Iľko)

MFK Ružomberok
Krajčírik – Fabiš, Maslo (C), Mojžiš, Madleňák – Luterán (69. Zsigmund), Kochan – Rymarenko (89. Bobček), Takáč (61. Brenkus), Regáli (89. Tancík) – Gerec (61. Kostadinov)
SÚVISIACE ČLÁNKY
27.09.2021"Nepadlo by nám to ani do prázdnej..."priznáva po Ružomberku Tomáš Nemčík
24.09.2021Súboj dvoch podobných filozofií, v sobotu nás pod Dubňom čaká Ružomberok

Facebook