Naďalej stopercentní, proti Pohroniu tretia výhra po troch góloch
Fortuna liga,
nedeľa 8. 8. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 67. a 79. Bichakhchyan, 2. Jambor - 84. Malle
ŽK: 44. Slebodník - 17. Horák, 34. Špiriak, 59. Lačný, 66. Čmovš
ČK: 72. Špiriak (po druhej ŽK)
Diváci: 804
Rozhodca: Prešinský - Weiss, Galo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 25:6 / 6:3

Priame kopy: 12:9

Rohy: 7:4

Ofsajdy: 0:2

Fauly: 15:17

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Suľa, Minárik (C), (60. Kopas), Nemčík, Sluka - Gono (60. Fazlagić), Mráz, Slebodník (66. Bichakhchyan) - Rusnák (77. Ďuriš), Jambor, Goljan (66. Kaprálik)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Slančík – Špiriak, Paluszek, Čmovš, Horák (55. Malle) – Pajer, Ściślak, Blahút, Mazan (C), Badolo (31. Adler) – Lačný (83. Výbošťok)
Zápasové menu
Tretie fortunaligové kolo odohrali futbalisti MŠK Žilina na domácom trávniku pod Dubňom, kde sa im postavili hráči Pohronia. Už úvodná akcia zápasu mala prívlastok gólová, a hoci sa následný gólostroj žltozelených zasekol až do 69. minúty, aj do tretice sme si pripísali v úvode ligového ročníka plný počet bodov. Po troch kolách tak Šošoni s plným počtom bodov v neúplnej tabuľke kraľujú ligovému pelotónu.

ZOSTRIH ZÁPASU


Očakávané sa stalo skutočnosťou a aj proti Pohroniu nastúpila takmer komplet zmenená jedenástka. Prvýkrát v lige prepustil svoje miesto Samuel Petráš svojmu kolegovi Ľubomírovi Belkovi, ktorý doteraz chytal iba v pohári. Do zostavy sa vrátila aj absentujúca dvojica z Kazachstanu - Matúš Rusnák na krídlo a do obrany s kapitánskou páskou Ján Minárik.

Úvod sme mali ako z veľkej knihy. Hneď prvý nábeh za obranu sme premenili na gól. Za obranu si zbehol Matúš Rusnák, ktorý mal dostatok času na to, aby naservíroval ideálnu prihrávku pred bránu, kde už stál Timo Jambor. Ten nemal problém usmerniť prihrávku za Slančíka, a tak sme po šesťdesiatich sekundách viedli - 1:0. Timo sa tak presadil aj v treťom ligovom zápase v rade. Na opačnej strane sa do prevádzkovej teploty dostával Belko, ktorého propagačnou strelou preveril Badolo. Aj ďalšie naše zakončenie prišlo od Jambora, únik Adama Goljana z ľavej strany náš útočník zakončil v ťažkej pozícii nad. Nepresne mieril v 22. minúte aj kapitán Minárik hlavou po rohovom kope. V 29. minúte ho napodobnil Tibor Slebodník po priamom kope, keď napol iba ochrannú sieť nad Slančíkovou bránou. Na našej polovici zas nenápadným zákrokom zastavil rodiacu sa akciu Pohronia Braňo Sluka. V 35. minúte už nebezpečne pálil Miro Gono, z podobnej pozície ako Slebodník vyskúšal pozornosť Slančíka bombou pod brvno, pohronský brankár vyrazil na roh. Potlesk si vyslúžil Rusnák po individuálnej akcii, jeho kľučky a následná strela nám však priniesli iba ďalší rohový kop. Pred prestávkou potiahol loptu Miro Gono a posilnený zásahom z Kazachstanu poriadne natiahol aj Slančíka, z rohu ale znova "nezapršalo". Skoro sa tak stalo na druhej strane po nenápadnej štandardke, ktorá sa dostala až na kopačku Adlera, Belko reflexívnym zákrokom udržal náš jednogólový náskok, s ktorým sme napokon išli aj do kabín. Nezmenila to ani razantná hlavička Braňa Sluku nad. 

Druhý polčas odštartovali hneď dva nádejné pokusy Matúša Rusnáka, pri prvom už už vyzvŕtal obrancu hostí, ktorý mu loptu ešte stihol vypichnúť, pri druhom obaľovačka tesne minula ľavú žrď pohronskej brány. Rovnako vedľa mieril náš krídelník aj v 51. minúte po rýchlom brejku, kedy sa snažil umiestniť strelu po zemi do protiľahlého rohu brány súpera. Nepadlo mu to ani o šesť minút, kedy sa vyhol ofsajdu, Slančík vybehol a loptu odpálil obranca iba na Slebodníka. Náš záložník trafil opustenú bránu, na čiare stojaci stopér hostí však zabránil istému gólu. Druhýkrát sme už kričali gól po strele Jambora, ku ktorému sa odrazila lopta, jeho projektil letel tesne vedľa. Koncert zahodených šancí pokračoval, znova k Jamborovi sa dostal prízemný center od Sluku, nášho hroťáka však stihli dostúpiť hráči Pohronia a jeho pravdepodobne gólovú strelu zblokovať. Napokon si loptu musel zobrať Vahan Bichakhchyan, ktorý bol na ploche iba pár sekúnd a krásne zakrútil priamy kop okolo múru z vyše 20 metrov. Jeho ľavačka zapadla pod brvno a konečne zvýšila a poistila naše vedenie - 2:0. Tretí gól mal na hlave ďalší striedajúci hráč Adrián Kaprálik, center Rusnáka neusmernil medzi tri žrde. Prišiel však až v 79. minúte a znova z kopačky Vahana. Tomu súper nechal veľa priestoru a navyše čas nachystať si loptu na ľavačku. Jeho strela z hranice veľkého vápna aj s prispením teču zapadla za bezmocného Slančíka - 3:0. Vahan bol aj pri akcii o sto sekúnd neskôr, Ďuriš napol iba bočnú sieť. Tretie čisté konto nám pokazil v 84. minúte Malle, ktorý s prispením oboch žrdí znížil a nedoprial Belkovi pri ligovej premiére čisté konto. 

Aj tretie ligové kolo má pre Šošonov víťaznú príchuť po troch gólov v sieti Pohronia, trojka svieti aj pri góloch Tima Jambora. Už vo štvrtok nás čaká dôležitá odveta 3. kvalifikačného kola proti Tobolu Kostanay.


HLASY PO ZÁPASE
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Sme radi, že máme pozitívnu vlnu úspešných zápasov a treba robiť všetko pre to, aby sme ju udržali čo najdlhšie. Dnes sme videli, že nie je potrebné riešiť, kto bude hrať. Dostaneš šancu a musíš dať zo seba všetko - tak to chalani berú. Chémia v šatni je aktuálne naozaj výborná, a to nás teší najviac. Do zápasu sme vstúpili ideálne, gól nám pomohol, lebo sme vedeli, že budeme hrať do plných. Hostia tam ale mali ojedinelé kontry, po ktorých hrozili. Celkový prejav tímu však bol veľmi dobrý, odohrali sme to s prehľadom. Okrem Paťa Mysloviča, ktorý mal menšie zdravotné problémy, sme znova vyťažili viacerých chalanov. Sú to mladí hráči a potrebujú byť v akcii. Vo štvrtok nás čaká ďalší ťažký zápas, ktorých bolo v posledných mesiacoch veľmi veľa. Musíme byť znova koncentrovaní na svoje úlohy, odovzdať maximum a byť dobre nastavení ako doteraz."
Gergely Geri, tréner FK Pohronie
"Z plánu, ktorý sme pred zápasom mali, sa nám podarilo uskutočniť iba málo. Úvod ako z hororu, hneď v prvej minúte inkasujete. Veľmi málo sme dnes urobili pre úspech, niektorí hráči boli nedisciplinovaní a chýbala väčšia ochota podriadiť sa potrebám. Preto je výsledok taký, aký je. Mužstvo sa stále tvorí, prichádzajú noví hráči, ale napriek tomu som čakal od niektorých určite viac. Nič iné neostáva, iba pracovať ďalej. Domácim držíme cez týždeň palce."
Filip Mráz, záložník MŠK Žilina

"V prvom rade som veľmi šťastný za ďalšiu šancu od trénerov, premiérovú v základe na domácom štadióne. Rovnako ma teší ďalšia výhra, aj keď ma trochu mrzí, že sme neudržali nulu vzadu, pretože nás zdobila pevná obrana. Rýchly gól pomohol a druhý nás upokojil, lebo pri možnom vyrovnaní to mohol byť iný duel. Následne sme už kontrolovali zápas a doviedli ho do víťazného konca. Sme radi za plný počet bodov, tréningový proces aj prístup trénerov je skvelý, na základe čoho sa aj my mladí chalani dokážeme rýchlo adaptovať na našu hru a podávať výkony, aby sme vyhrávali a zdolávali tímy vo Fortuna lige. Verím, že som dnes splatil trénerom dôveru."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 8. 8. 2021 od 18:00
Štadión MŠK Žilina
3:1(1:0)
MŠK Žilina - FK Pohronie
Góly: 67. a 79. Bichakhchyan, 2. Jambor - 84. Malle
ŽK: 44. Slebodník - 17. Horák, 34. Špiriak, 59. Lačný, 66. Čmovš
ČK: 72. Špiriak (po druhej ŽK)
Diváci: 804
Rozhodca: Prešinský - Weiss, Galo
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 69% - 31%

Strely/na bránu: 25:6 / 6:3

Priame kopy: 12:9

Rohy: 7:4

Ofsajdy: 0:2

Fauly: 15:17

ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Suľa, Minárik (C), (60. Kopas), Nemčík, Sluka - Gono (60. Fazlagić), Mráz, Slebodník (66. Bichakhchyan) - Rusnák (77. Ďuriš), Jambor, Goljan (66. Kaprálik)

FK Pohronie Žiar nad Hronom
Slančík – Špiriak, Paluszek, Čmovš, Horák (55. Malle) – Pajer, Ściślak, Blahút, Mazan (C), Badolo (31. Adler) – Lačný (83. Výbošťok)
SÚVISIACE ČLÁNKY
09.08.2021"Spokojnosť, že som podržal mužstvo," hovorí po ligovej premiére Ľubomír Belko
07.08.2021Proti Pohroniu predviesť maximum, nech nastúpi ktokoľvek
05.08.2021Vstupenky na nedeľný ligový duel proti Pohroniu v predaji

Facebook