Aj na ťažkom teréne a s obmenenou zostavou v Moravciach víťazne
Fortuna liga,
nedeľa 1. 8. 2021 od 18:00
ViOn aréna
0:1(0:0)
ViON Zlaté Moravce - MŠK Žilina
Gól: 53. Jambor
ŽK: 44. Sloboda, 58. Gamboš, 61. Menich, 70. Čonka - 61. Kopas, 90.+ Mráz
Diváci: 689
Rozhodca: Mastiš - Roszbeck, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 8:12 / 1:6

Priame kopy: 13:10

Rohy: 5:4

Ofsajdy: 5:2

Fauly: 15:13

ZOSTAVY
FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Kira - Čögley (C) (20. Chren), Bednár, Menich, Čonka - Gamboš (63. Švec), Sloboda - Kolesár, Ďubek, Kyziridis, Yilmaz

MŠK Žilina
Petráš - Suľa, Kopas, Nemčík, Sluka (C) - Myslovič (84. Kiwior), Mráz, Slebodník, Goljan (77. Gono) - Kaprálik (46. Rusnák (67. Ďuriš)), Jambor (67. Jibril)
Zápasové menu
Aj v 2. ligovom kole sme nastúpili kvôli európskym povinnostiam so značne obmenenou zostavou. Tá sa musela vysporiadať v Zlatých Moravciach s ťažkým terénom, ktorý toho obom tímom veľa nedovolil. Prvý polčas tak veľa vzruchu nepriniesol. Po zmene strán sme to zjednodušili, čoho výsledkom bol vedúci gól Timoteja Jambora, ktorý sa napokon ukázal v zápase plnom súbojov ako víťazný.

ZOSTRIH ZÁPASU


Pred samotným výkopom bolo neisté, či sa vôbec duel odohrá, keďže trávnik v Moravciach bol značne podmočený po silnej búrke, ktorá sa prehnala cez ViOn arénu. Tréner Pavol Staňo nechal v zostave oproti štvrtkovej odvete proti Limassolu iba brankára Sama Petráša a krídelníka Adriána Kaprálika.

Hlavný rozhodca napokon povolil výkop, a tak sa od úvodného hvizdu viac bojovalo s terénom, než kombinovalo. Keď sme sa už o to pokúšali ako v 3. minúte, do zakončenia sme sa ale nedostali. Na oboch stranách hráčov viackrát zradil nečakaný odskok lopty či jej náhle zastavenie. V 8. minúte sa popri čiare predral Kaprálik, naservíroval to Timotejovi Jamborovi, ale jeho pravačku stihol tečovať obranca domácich na roh. Domáci odpovedali Ďubekom, pred ktorým podvihol loptu Petráš, domáci hráč našťastie v ťažkej pozícii mieril nad. V 21. minúte pohrozil Yilmaz, Kopas dobre pozične stojaci zblokoval jeho strelu. Priestor si robil šikovne aj Kaprálik v 26. minúte, v rozhodujúcej chvíli zohral svoje trávnik, loptu "zľuftoval". Po polhodine hry prišla konečne aj strela do priestoru brány, Patrik Myslovič si to ideálne nachystal na ľavačku, Kira jeho úmysel k žrdi prečítal a stihol vyraziť loptu na rohový kop. Vzrušenie priniesla 38. minúta a riskantný výbeh Sama Petráša, po ktorom nasledoval rýchle autové vhadzovanie a Kyziridisov sklz, ktorým ale loptu nedočiahol. Azda najväčšiu šancu prvého dejstva zahodil súper v 40. minúte, Kyziridis mal dostatok priestoru, ľavou nohou našťastie nenašiel bránu a ani zbiehajúceho spoluhráča. Pred prestávkou sa neujali ani priame kopy z kopačky Adama Kopasa na našej strane, na strane súpera od Ďubeka. 

Hneď prvá akcia po zmene strán "smrdela" gólom. Rýchlosť už tradične predviedol čerstvý Matúš Rusnák, ktorý to do druhej vlny posunul zbiehajúcemu Patrikovi Myslovičovi. Jeho strela mala dobré parametre, bola však zblokovaná. Šošoni nastúpili aktívnejšie, čo podčiarkol brejk z 50. minúty, Adam Goljan si kľučkou spravil priestor, Kira ho vychytal. Vyšlo to až o tri minúty, do centru od Braňa Sluku nekompromisne vletel pred domácim gólmanom Timotej Jambor, ktorý nás z päťky poslal do vedenia - 0:1. Mladý útočník tak skóroval aj v druhom ligovom dueli. Domáci pritvrdili, čo si odniesol Matúš Rusnák, ktorý výborne vstúpil z lavičky do druhého polčasu, no musel byť nútene striedaný. Jambor to skúšal podobne ako Jakub Paur v semifinále Slovnaft Cupu z veľkej diaľky, ďalekonosnému pokusu chýbalo pár metrov. Pri pokuse Tibora Slebodníka sa už Kira zapotil, jeho jedovatý projektil musel boxovať. Čo bolo však dôležitejšie, že defenzíva žltozelených dokázala eliminovať šance domácich. Navyše stopér Adam Kopas dokázal vystrašiť svojím pokusom Kiru v 82. minúte, jeho strela obtrela iba bočnú sieť. Presnejšie mieril Myslovič, gólman domácich bol opäť proti. Na druhej strane našiel ViOn malú medzeru v našej obrane, k tomu sa nešťastne pridala zrážka dvoch našich chalanov, Kyziridisovu strelu stihol ale Petráš vyraziť na roh. V nadstavenom čase sme si vydýchli po hlavičke Yilmaza, ktorý mieril vedľa. 

Aj v druhom ligovom stretnutí sme tak zabrali za tri body, opäť k tomu domohol obetavý výkon a stopercentná defenzíva. Najbližšie sa Šošoni predstavia vo štvrtok v Kazachstane, v lige následne v nedeľu doma proti Pohroniu.


HLASY PO ZÁPASE
Ľuboš Benkovský, tréner FC ViOn Zlaté Moéravce
"Dnešný zápas sme prehrali jedným gólom. Veľkým mínusom je, že sme si vytvorili asi osem streleckých príležitostí, ale gól sme opäť nedali. Napriek oslabeniam sme hrali to, čo sme chceli, ale musíme popracovať na koncovke."
Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina
"Aj vzhľadom na terén to bol veľmi bojovný výkon z oboch strán, v ktorom sme videli aj veľa osobných súbojov. Pre našich chalanov to bola výborná škola, takéto zápasy potrebujeme tiež. Teším sa, že sme dokázali zvíťaziť a zároveň opäť udržať aj nulu v obrane. Oproti štvrtku sme kompletne zmenili zostavu a chalani znovu ukázali, že sú veľmi platnými hráčmi tohto mužstva. Už v prvom polčase sa zápas začal lámať v náš prospech, nakoľko sme pôsobili futbalovejšie. Potom nám určite pomohol gól. Počas celého duelu sme mali viacero dobrých brejkových situácii, škoda, že sme ich nevyužili. Nakoniec sme mohli aj pykať, keďže v posledných minútach mal ViOn veľkú šancu. Aj toto však prináša futbal. Myslím si, že po futbalovej stránke sme si zaslúžili vyhrať. Mrzí ma drobné zranenie Matúša Rusnáka, ktorý dostal silný úder. Podľa mňa to bol veľmi nešťastný zákrok, ktorý nemusel prísť. Je to naozaj veľká škoda, lebo teraz nevieme, či bude k dispozícii vo štvrtok, a to by bola pre nás veľká strata. Matúš má momentálne dobrú formu a je pre jedným z kľúčových hráčov. Pred stretnutím sme si povedali, že je jedno, aký zápas hráme. Vyhrať chceme tak či tak. Od začiatku sme tak za tým šli aj napriek veľmi mladej zostave, ktorá nastúpila. Terén bol však dnes naozaj ťažký, nemohli sme hrať tak, ako dokážeme. Nemyslím si ale, že sa na to nedalo pozerať. Práve naopak, boli tam emócie, súboje. Som teda spokojný."
Adam Kopas, obranca MŠK Žilina

"Myslím si, že sme predviedli veľmi bojovný výkon. Aj napriek ťažkému terénu sme sa snažili o našu hru, čo sa nám aj sčasti darilo. Niekedy sa nám však nedarilo dotiahnuť akcie do konca. Bojovali sme ale po celý čas jeden za druhého a nakoniec sa nám to aj vyplatilo. V druhom polčase sme zjednodušili hru, trochu aj kondične prevýšili súpera a potom sa nám začali otvárať priestory, ktoré sme sa snažili využívať. Dnes sme ako celé mužstvo pôsobili kompaktne, rovnako útok ako obrana. Všetci sme útočili, ale aj bránili. Aktuálne nastala situácia, kedy máme na programe veľa zápasov za krátky čas. Snažíme sa preto využiť šance, ktoré dostávame a čo najlepšie ich uchopiť. Súper dnes hrozil predovšetkým po nakopávaných loptách, ktoré sme však dokázali odvrátiť. Sme radi, že sme to dokázali dotiahnuť do víťazného konca. Druhé ligové víťazstvo nám opäť pomôže aj psychicky a dobre sme sa ním naladili na zápas v Kazachstane."


TLAČOVÁ KONFERENCIA


Fortuna liga,
nedeľa 1. 8. 2021 od 18:00
ViOn aréna
0:1(0:0)
ViON Zlaté Moravce - MŠK Žilina
Gól: 53. Jambor
ŽK: 44. Sloboda, 58. Gamboš, 61. Menich, 70. Čonka - 61. Kopas, 90.+ Mráz
Diváci: 689
Rozhodca: Mastiš - Roszbeck, Košecký
ŠTATISTIKY

Držanie lopty: 46% - 54%

Strely/na bránu: 8:12 / 1:6

Priame kopy: 13:10

Rohy: 5:4

Ofsajdy: 5:2

Fauly: 15:13

ZOSTAVY
FC ViON Zlaté Moravce-Vráble
Kira - Čögley (C) (20. Chren), Bednár, Menich, Čonka - Gamboš (63. Švec), Sloboda - Kolesár, Ďubek, Kyziridis, Yilmaz

MŠK Žilina
Petráš - Suľa, Kopas, Nemčík, Sluka (C) - Myslovič (84. Kiwior), Mráz, Slebodník, Goljan (77. Gono) - Kaprálik (46. Rusnák (67. Ďuriš)), Jambor (67. Jibril)
SÚVISIACE ČLÁNKY
02.08.2021"Som rád, že mi to takto ide, každá výhra zdvíha sebavedomie," hovorí strelec Timo Jambor
31.07.2021V Moravciach bez únavy za ďalším víťazstvom

Facebook