”B”: V súboji rezerv sme otočili nepriaznivý priebeh a zdolali Slovan 3:1
II. liga,
nedeľa 7. 3. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
3:1(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 51. Goljan, 79. Kaprálik, 87. Kostúr - 47. Rosenberger
ŽK: 19. Valentín, 68. Lacko (obaja Slovan)
Rozhodca: Čiernik - Čajka, Poruban
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Suľa, Leitner, Nemčík, Sluka - Fazlagić (33. Mráz), Slebodník, Goljan (88. Hamza) - Kaprálik (88. Tandara), Jambor (70. Kostúr), Yenne (70. Gomola)

ŠK Slovan Bratislava
Chudík - Valentín, Laczkó, Lacko, Mičák - Habodasz, Rigo - Rosenberger, Schlossár (84. Čerepkai), Hubert (84. Jackuliak) - Strelec (77. Matoš)
Zápasové menu
V dôležitom zápase 19. kola naša rezerva privítala na domácom trávniku "B"-mužstvo Slovana Bratislava. Stretnutie sa v jeho prvej tretine nieslo vo vyrovnanom duchu a lopta sa pohybovala väčšinou v strede ihriska. Postupne sa však zápas rozbehol, viaceré naše prvopolčasové šance ale neskončili v bráne súpera. Góly začali padať až po zmene strán. Na vedúci gól hostí zareagoval takmer ihneď Adam Goljan. V nasledujúcom priebehu sme snažili dobyť súperovu bránku a podarilo sa nám to v 79. minúte vďaka Kaprálikovi. Víťazstvo poistil v závere Kostúr, a tak sme aj v druhom vzájomnom zápase dokázali proti Slovanu dokázali otočiť nepriaznivý priebeh a pripísať si do tabuľky tri body.

Po úvodných zápasoch jari na ihriskách súperov, sme sa predstavili konečne aj domácom Štadióne MŠK Žilina. V súboji dvoch rezerv nás čakal náročné stretnutie o dôležité tri body.

Duel začal zo strany na stranu a prvú šancu si v 6. minúte vypracoval Slovan po našej chybe v obrane, ktorú sme ale stihli včas napraviť. O ďalších šesť minút sme sa úvodnej šance dočkali aj my, center Adriána Kaprálika neusmernil hlavou ideálne Tenton Yenne. Aktívny Kaprálik sa o chvíľu neskôr takmer dostal do veľkej šance, brankár hostí Chudík však stihol zasiahnuť. Ďalšie minúty nám priniesli vyrovnaný priebeh bez väčšej šance, loptu ale držali na svojich kopačkách Šošoni. Náznak príležitosti priniesla 26. minúta a pretiahnutý center Tibora Slebodníka na Kaprálika, ten loptu vracal na Timoteja Jambora, ktorý bol avšak zblokovaný. Plynula 28. minúta, keď Yenne dostal skvelú loptu za obranu a sám sa rútil na brankára hostí, no vo vyloženej šanci neuspel. Žltozelení sa začal rozbiehať a z toho plynula aj ďalšia nebezpečná situácia. Pred Jamborom stihol ešte brankár Chudík zakročiť, odrazená lopta sa dostala ku Kaprálikovi, ktorého lob ale nemal dostatok razancie. V 33. minúte prišlo na rad vynútené striedanie na našej strane, zraneného Enisa Fazlagića nahradil Filip Mráz. To nás však nepribrzdilo, práve naopak. Opäť mal v tom prsty Kaprálik, keď bol po svojom úniku faulovaný v šestnástke a pískal sa pokutový kop. Loptu na biely bod si postavil práve faulovaný hráč, poslal ju ale, na našu smolu, do tyčky. K slovu sa v 40. minúte dostal aj hosťujúci Slovan, nevinne vyzerajúca strela skončila na brvne bránky Ľubomíra Belka. Už v nadstavenom čase prvého polčasu to skúšal ešte Kaprálik, jeho technická strela letela nad.

Vstup do druhého polčasu vyšiel lepšie hosťom z Bratislavy. Po miernom tlaku súpera sa dostal v 47. minúte k lopte Rosenberger a peknou strelou strelil prvý gól zápasu. O odpoveď sa hneď následne pokúsil po centri Slebodník, Chudík bol ale na mieste. Čo sa nepodarilo predtým, prišlo konečne v 51. minúte. Na konci peknej akcie Šošonov bol na správnom mieste Adam Goljan, ktorý úspešne dorazil loptu do siete - 1:1. V 55. minúte opäť pohrozili belasí po nebezpečnej štandardke, ktorá iba preletela naším pokutovým územím. Šance sa striedali na obidvoch stranách. Slukov center z ľavej strany mieril na Jambora, ten ale v súboji hosťujúceho obrancu nepretlačil. Ďalšia zaujímavá šanca prišla po uplynutí dvoch tretín zápasu, Goljanovej strele ale chýbal dôraz. 70. minúta priniesla dvojnásobné striedanie na našej strane, keď Yenneho s Jamborom nahradili na ihrisku Martin Gomola a Adam Kostúr. O päť minút neskôr sme videli po dlhšom čase aj príležitosť Slovana, no hosťujúci Rigo na Belka nevyzrel. Nebezpečnou hlavičkou sa o pár chvíľ prezentoval po Goljanovom rohu Patrik Leitner. V 79. minúte sme sa radovali druhýkrát v zápase, Kaprálik si vynahradil nepremenenú penaltu a presnou strelou k žrdi nás poslal do vedenia - 2:1. Opäť sme sa tešili v 87. minúte po nádhernej akcii po osi Sluka, Kaprálik a Kostúr, ktorý už zakončoval do odkrytej svätyne - 3:1

Odpor súpera sme tak zlomili v závere a v prvom domácom jarnom zápase sme bodovali naplno. Tri body nás v tabuľke posunuli na aktuálne 7. miesto. Budúci víkend cestuje naša rezerva na ihrisko Dubnice.


HLASY PO ZÁPASE
Vladimír Veselý, tréner MŠK Žilina
"Bol to celkom náročný zápas. Prvý polčas sme nevyužili tri, štyri gólové situácie, plus ešte k tomu musíme prirátať nepremenenú penaltu. Súper hrozil z brejkových situácií, a tak sme museli byť aj ostražití. Vstup do druhého polčasu nám nevyšiel, aj keď sme na to upozorňovali hráčov. Chalani ale ukázali svoju kvalitu a otočili zápas po krásnych akciách. Pre nás sú to veľmi dôležité tri body. Doma ich nemôžeme strácať, pretože tabuľka je momentálne veľmi vyrovnaná. Najdôležitejšie je pre nás naplno bodovať na domácom ihrisku a z vonku nosiť plusové body. Preto sme po dnešku spokojní."
Adrián Kaprálik, krídelník MŠK Žilina
"Určite to nebol ľahký zápas. Od začiatku sme však vedeli, že musíme a chceme vyhrať. Celý zápas sme boli lepším mužstvom, no v prvom polčase nám chýbala efektivita v zakončení. Naopak, v druhom dejstve sme premenili šance a zaslúžene zvíťazili. Som šťastný za gól, ktorý sa mi podarilo streliť. Škoda nepremenenej penalty a ďalšej sľubnej šance v prvom dejstve. Hodil som to však za hlavu, snažil som sa pracovať ďalej a odmena nakoniec prišla."
II. liga,
nedeľa 7. 3. 2021 od 10:30
Štadión MŠK Žilina
3:1(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 51. Goljan, 79. Kaprálik, 87. Kostúr - 47. Rosenberger
ŽK: 19. Valentín, 68. Lacko (obaja Slovan)
Rozhodca: Čiernik - Čajka, Poruban
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Belko - Suľa, Leitner, Nemčík, Sluka - Fazlagić (33. Mráz), Slebodník, Goljan (88. Hamza) - Kaprálik (88. Tandara), Jambor (70. Kostúr), Yenne (70. Gomola)

ŠK Slovan Bratislava
Chudík - Valentín, Laczkó, Lacko, Mičák - Habodasz, Rigo - Rosenberger, Schlossár (84. Čerepkai), Hubert (84. Jackuliak) - Strelec (77. Matoš)
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.03.2021"B": V dôležitom súboji rezerv nastúpime proti Slovanu Bratislava

Facebook