ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina 2:3 (1:3)
Fortuna Liga,
sobota 18. 5. 2019 od 17:00
Pasienky
2:3(1:3)
ŠKF Sereď - MŠK Žilina
Góly: 40. a 58. Špehar - 14. a 32. Škvarka, 37. Jánošík
ŽK: 85. Djiby Ba - 82. Sluka
Diváci: 200
ZOSTAVY
ŠKF Sereď
Penksa - Sus, Menich, Djiby Ba, Hučko (C) - Iván (76. Kuzma), Morong (60. Ulrich), Bilas, Ventúra (68. Pankaričan) - Lačný, Špehar

MŠK Žilina
Holec - Vallo, Králik, Lochoshvili, Sluka - Gamboš, Diaz, Škvarka (C) - Jánošík (82. Holúbek), Balaj (59. Boženík), Mihalík (71. Kopas)
Zápasové menu
V predposlednom kole nadstavby sme sa predstavili na Pasienkoch s viacerými zmenami v zostave, po vyše polroku nastúpil Lukáš Jánošík, v obrane zas dostali príležitosť Luka Lochoshvili a Kristián Vallo, ktorý si v predošlom kole pripísal svoj prvý ligový gól.

Práve náš pravý obranca s číslom pätnásť bol v 6. minúte v prvej šanci, ale jeho zakončenie stihla zmariť obrana Serede. Na druhej strane bol v gólovej príležitosti Ex-šošon Lačný, no lopta mu v rozhodujúcej chvíli nadskočila. V 10. minúte strieľal nebezpečne z druhej vlny kapitán Michal Škvarka, ale znova pomohla Penksovi obrana v bielom. O štyri minúty sa už skóre menilo, krídelnú akciu Jánošíka zakončil presne z tesnej blízky do siete Škvarka - 0:1. Sereď odpovedala sériou rohových kopov, ale tie priniesli iba zblokovanú strelu Bilasa. O pár minút číhal na center Špehar, Holec však zasahovať nemusel. Kentošovci hrali účelne a v 32. minúte sa navyšoval náš náskok. Opäť tomu predchádzal center z pravej strany, ktorý znova umiestnil do seredskej siete Škvarka - 0:2. To nebolo do polčasu všetko z našej strany, v 37. minúte nám k tretiemu gólu výrazne pomohlo nedorozumenie v domácej defenzíve, vybehnutého Penksu pomýlili spoluhráči, lopta sa dostala k Jánošíkovi, ktorý to prázdnej brány zaznamenal svoj prvý, tohto-sezónny ligový gól - 0:3. Domáci takmer okamžite odpovedali, Špehar efektnou hlavičkou prekonal Holeca a vrátil domácich do stretnutia. Gólové preteky mohli pokračovať už o pár sekúnd, Filip Balaj sa ale nezapísal do listiny strelcov. Z rohového kopu sa v skrumáži takmer presadil Martin Králik, no lopta sa od tiel odrazila mimo.

Druhý polčas začal pre zmenu zmätok v našej obrane, Lačný, našťastie, nedorozumenie nepotrestal. V 58. minúte sa po niekoľkých stratách lopty na našej polovici dostal k lopte Špehar a tvrdou, ďalekonosnou strelou prekonal trochu prekvapeného Holeca. Upokojiť nás mohol po hodine hry z rohového kopu Gamboš, ale jeho hlavičkové zakončenie iba minulo ľavú tyč svätyne brankára Penksu. Následne trochu upadlo tempo kvôli striedaniam a viacerých prerušeniam. V 77. minúte sa pekne predieral cez obranu domácich Jánošík, no jeho pokus ľavačkou znamenal iba roh. Z neho však skoro zahrmelo, ďalekonosná strela Ivana Diaza mierila tesne vedľa Penksovej žrde.

Záver už gól nepriniesol, a tak sme napriek prelomeniu nepriaznivej série neoslavovali. Tri body nám radosť nepriniesli, keďže naplno bodoval aj Ružomberok. V tabuľke tak s istotou skončíme na 4. mieste a do pohárovej Európy sa v lete nepozrieme.

HLASY PO ZÁPASE
Karel Stromšík, tréner ŠKF Sereď
"Odohrali sme dva rôzne polčasy. Ten prvý pre nás nevyznel príliš dobre, pretože nám Žilina dala rýchly gól. Potom prišiel aj druhý, a to naštrbilo sebadôveru mužstva. Chlapcom sme však v polčase hovorili, že aj výsledok 1:3 sa dá ešte zvrátiť. Po zmene strán boli ako vymenení. Myslím si, že za výkon v druhom polčase sme si zaslúžili uhrať remízu."
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Dnes sme urobili viacero zmien v zostave, čo bolo na prospech veci. Mali sme konečne dvoch zdravých krídelníkov, Lukáš Jánošík podal hlavne v prvom polčase, kým ešte mal fyzické sily, veľmi dobrý výkon. V prvom dejstve sme hrali systémovo, kombinačne a dali sme pekné góly. Michal Škvarka si dvakrát našiel miesto za Filipom Balajom. Mrzí len to, že sme v závere duelu nakoniec museli bojovať o víťazstvo, hoci sme už viedli o tri góly. Stratili sme koncentráciu a po prestávke upadala kvalita našej hry. Po šiestich prehrách v lige sme všetci cítili, že už potrebujeme vyhrať, takže sme radi za tri body. Žiaľ, sme smutní zo situácie v tabuľke, bojovali sme v pohári aj vo Fortuna lige, v oboch súťažiach sme boli k Európe naozaj blízko. Myslím si, že káder bol úzky na to, aby sme bojovali na troch frontoch. Mrzí nás to, v poslednom kole budeme chcieť proti Ružomberku zvíťaziť."

Michal Škvarka, kapitán MŠK Žilina

"Až po konečnom hvizde v našom zápase som sa dozvedel o výsledku z Ružomberka. Takže radosť z výhry škrela, keďže sa nám už nepodarí predbehnúť Ružomberok. Mrzí nás to, lebo sme si to chceli rozdať v poslednom zápase. K samotnému stretnutiu so Sereďou - konečne sme začali zápas dobre, viedli sme a mohli sme stretnutie uzavrieť už v prvom polčase. Opäť si však začneme komplikovať zápas chybami v obrane, potom sa dostaneme pod psychický tlak a snažíme sa udržať výsledok. To nemôžeme robiť. Pretrhli sme čiernu sériu, verím, že ukončíme sezónu výhrou. Nehodnotil by som ju negatívne. Pred ňou nám nik neveril, po základnej časti sme boli druhí, čo bolo úžasné. V poslednej štvrtine súťaže nás zastihla kríza. Celkovo sa striedali lepšie zápasy s horšími."

Fortuna Liga,
sobota 18. 5. 2019 od 17:00
Pasienky
2:3(1:3)
ŠKF Sereď - MŠK Žilina
Góly: 40. a 58. Špehar - 14. a 32. Škvarka, 37. Jánošík
ŽK: 85. Djiby Ba - 82. Sluka
Diváci: 200
ZOSTAVY
ŠKF Sereď
Penksa - Sus, Menich, Djiby Ba, Hučko (C) - Iván (76. Kuzma), Morong (60. Ulrich), Bilas, Ventúra (68. Pankaričan) - Lačný, Špehar

MŠK Žilina
Holec - Vallo, Králik, Lochoshvili, Sluka - Gamboš, Diaz, Škvarka (C) - Jánošík (82. Holúbek), Balaj (59. Boženík), Mihalík (71. Kopas)
SÚVISIACE ČLÁNKY
17.05.2019Pred zápasom ŠKF iClinic Sereď - MŠK Žilina

Facebook