MŠK Žilina - ŠKF iClinic Sereď 1:2 (0:1)
Fortuna Liga,
sobota 20. 4. 2019 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
Góly: 74. Káčer - 2. Iván, 70. Lačný
ŽK: 27. Bilas, 57. Adekuoroye, 80. Nwolokor, 90.+ Ulrich (všetci Sereď)
Diváci: 1583
Rozhodca: Ochotnický
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Lochoshvili, Sluka - Káčer (C), Diaz (46. Pečovský), Bernát (71. Škvarka) - Tomič (61. Gerebenits), Boženík, Mihalík

ŠKF Sereď
Nwolokor – Sus, Menich, Michalík (C), Hučko – Bilas, Adekuoroye – Morong (74. Špehar), Pankarićan (56. Lačný), Iván – Kuzma (86. Ulrich)
Zápasové menu
V 5. kole nadstavby dal tréner Jaroslav Kentoš premiérovo od začiatku príležitosť dorastencovi Jánovi Bernátovi. Do základu sa zmestil aj gruzínsky stopér Luka Lochoshvili. S kapitánskou páskou sa predstavil Miroslav Káčer, keďže Michal Škvarka ostal iba na striedačke.

Nepríjemnosť ukázal nováčik hneď v 2. minúte, kedy prakticky prvá akcia hostí skončila gólom. Úplne voľný Iván nemal po nedorozumení v našej obrane problém z tesnej blízky otvoriť skóre stretnutia. Ďalšiu sľubnú šancu mali znova hostia v 10. minúte, Sus našťastie nehľadal voľného spoluhráča, ale strieľal. Úvod bol z našej strany kostrbatý, Holec musel riešiť viaceré náznaky hosťujúcej ofenzívy. Šošoni sa chytili až po štvrťhodine hry, strela Mira Káčera ešte mierila vedľa, Slukov pokus kryl Nwolokor a nigérijský brankár hostí vytlačil aj pokus Jara Mihalíka. Stále sme však nevedeli prekonať defenzívu hostí, naopak, po našej chybe v rozohrávke v 21. minúte musel Holec vytlačiť koncom prstov nebezpečný pokus Kuzmu. Nepriaznivé skóre sa snažil zmeniť mladý Bernát, ale ani jeho pokusy nemierili medzi tri žrde. Nezáživnú pasáž prerušila gólovka Michala Tomiča, ktorý však neskrotil dobrý center Bernáta a jeho zakončenie smerovalo iba do ochrannej siete. Naša hra začala mať "žilinské" parametre až pred polčasom, v 43. minúte hlavičkoval nebezpečne Boženík, ale do šatne sme napriek tomu odchádzali s jednogólovým mankom.

Do druhého polčasu prišla v našich radoch zmena, defenzívneho stredopoliara Ivana Diaza vystriedal skúsený Viktor Pečovský. Opäť však pohrozili po brejku hostia, Morong našťastie zoči-voči Holecovi neuspel. Kentošovci sa nevedeli dostať do tempa, časté straty lopty vyhovovali hosťom, nezmenili to ani dve sľubné hlavičky Tomiča či zakončenie Kašu. Vzruch priniesla 69. minúta a hneď niekoľko príležitostí žltozelených, gól si pýtala strela Bernáta i dorážka Gerebenitsa. Naša nemohúcnosť vyvrcholila v 70. minúte, kedy sa jednoduchou akciou dostali Seredčania až pred Holeca a bývalý šošon Lačný potrestal nedôslednosť v obrane MŠK. Šošonom sa predsa len podarilo skórovať v 74. minúte, konečne to vyšlo po akcii z ľavej strany, lopta sa dostala do stredu na kapitána Káčera, ktorý nešpekuloval a tvrdou strelou prepálil Nwolokora - 1:2. Gól nás pochopiteľne nakopol, hralo sa už výhradne na polovici súpera. Tlak našich sa stupňoval, Gerebenits však netrafil ideálne center Boženíka. V 86. minúte odrazenú loptu nedokázal upratať do siete Serede stopér Filip Kaša, ktorý ju zdvihol privysoko. Nwolokor vyšiel víťazne aj zo súboja s Boženíkom, keď skryl jeho hlavičku do rukavíc. V ďalšej akcii sa nedohodla dvojica Anang-Boženík, a tak stihli hostia odpratať loptu na roh. Napriek veľkej snahe sme nedokázali afrického brankára prekvapiť už ani v nadstavenom čase a prekvapujúco sme tak podľahli nováčikovi prvýkrát v sezóne.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Úvod zápasu nebol z našej strany dobrý, hrali sme bez emócie, navyše sme inkasovali gól a viezlo sa to s nami prakticky celý prvý polčas. Urobili sme zmeny v zostave, hlavne v defenzíve sme ale nehrali dobre, súper mohol rozvíjať svoje akcie, chýbala nám vzadu kompaktnosť. Hlavne preto zápas z našej strany nevyznel vôbec fajn. Nahustený program nás neospravedlňuje. Chýbal tomu gól hlavne po prestávke, kedy sme súpera zatlačili a mohli viackrát vyrovnať. Mrzí ma druhý inkasovaný gól, ktorý bol ľahkovážny. Súpera sme napriek tomu, že hral v defenzíve, ľahko púšťali do brejkov. Jano Bernát zažil premiéru, čo je pre neho len dobré, i keď to nedopadlo víťazne. Videli sme ho v akcii, rovnako on zažil, kde treba pridať. Mišo Škvarka nehral zo zdravotných dôvodov od začiatku, Ivan Diaz musel striedať kvôli "koniarovi". Nie som spokojný s výsledkom ani výkonom v prvom polčase. Niektorí hráči nepodali adekvátne výkony."

Ján Bernát, stredopoliar MŠK Žilina

"Pri mojej premiére v základe som sa cítil na trávniku fajn, horšie to však už je s predvedenou hrou a výsledkom. Mrzí ma prehra a hlavne spôsob, akým sme prehrali. Zaspali sme úvod a potom sme aj napriek obrovskej prevahe a množstvu šancí nedokázali streliť gól. Aj ja sám som mal dve šance, v prvej som zle trafil loptu, pri druhej zas nešťastne Boža, ktorý tečoval loptu mimo. Aj to odzrkadľuje "deň blbec". Čím viac sme chceli, tým viac sa to od nás odrážalo preč. Prvý štart v základe je pre mňa obrovskou odmenou, som za neho rád. Škoda toho výsledku."

Karel Stromšík, tréner ŠKF Sereď

"Po štyroch prehrách sme konečne zabodovali, z čoho sa tešíme, obzvlášť z toho, že sme vyhrali v Žiline. Vedeli sme, že domáci sú doma veľmi silní a kompaktní. Pripravili sme sa na to, že budeme musieť vychádzať z perfektnej, zaistenej obrany do rýchlych protiútokov, čo sa nám darilo. Domáci mali počas celého zápasu územnú prevahu, ale my sme mali vo viacerých situáciách aj šťastie. Zlomovým momentom bolo, keď náš gólman chytil tutovku, ktorá zrejme rozhodla o našom víťazstve."

Fortuna Liga,
sobota 20. 4. 2019 od 17:00
Štadión MŠK Žilina
1:2(0:1)
MŠK Žilina - ŠKF Sereď
Góly: 74. Káčer - 2. Iván, 70. Lačný
ŽK: 27. Bilas, 57. Adekuoroye, 80. Nwolokor, 90.+ Ulrich (všetci Sereď)
Diváci: 1583
Rozhodca: Ochotnický
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Anang, Kaša, Lochoshvili, Sluka - Káčer (C), Diaz (46. Pečovský), Bernát (71. Škvarka) - Tomič (61. Gerebenits), Boženík, Mihalík

ŠKF Sereď
Nwolokor – Sus, Menich, Michalík (C), Hučko – Bilas, Adekuoroye – Morong (74. Špehar), Pankarićan (56. Lačný), Iván – Kuzma (86. Ulrich)
SÚVISIACE ČLÁNKY
19.04.2019Pred súbojom so Sereďou

Facebook