MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:3 (0:2)
Fortuna Liga,
nedeľa 14. 4. 2019 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
0:3(0:2)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 21. a 42. Moha, 62. Ljubičić
ŽK: 44. Sluka
Diváci: 5478
Rozhodca: Kráľovič
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik (46. Mihalík), Minárik - Majdan (46. Anang), Káčer, Diaz, Sluka - Tomič, Balaj (69. Boženík), Škvarka

ŠK Slovan Bratislava
Greif - Medvěděv, Bajrić, Božikov (C), Suchockij - Ljubicić, de Kamps (72. Rabiu) - Dražić (80. Strelec) – Čavrić (86. Cmiljanić), Šporar, Moha
Zápasové menu
V šlágri 4. kola nadstavby sme sa predstavili vo výbornej atmosfére doma proti doteraz neporazenému lídrovi z Bratislavy. Tréner Jaroslav Kentoš oproti Dunajskej Strede pozmenil zostavu, do ktorej sa vrátili po pauze či vykartovaní viacerí hráči.

Od začiatku to bol ofenzívny boj, viac v strehu musel byť v úvode Dominik Holec, ktorý krotil prvú strelu už v 2. minúte. Na našej strane skúšal pozornosť propagačnou strelou Michal Tomič, Greif rovnako bez problémov zasiahol. Po úvodných rohoch prišla prvá vážna šanca hostí v 17. minúte, Dražič kľučkami uspel, no minul bránu. Šošoni hrali trpezlivo, no prišla strata v 21. minúte, rýchle prečíslenie do otvorenej obrany, ktoré vyriešila ukážkovo dvojica Šporar - Moha a druhý menovaný do prázdnej brány otvoril skóre. Odpovedať mohli šošoni v 26. minúte, ale Filip Kaša po rohu síce vyskočil najvyššie, no hlavou netrafil bránu. Hralo sa vo vysokom tempe, Bratislavčania boli aktívnejší a svoju prevahu mohli korunovať po polhodine hry druhým gólom, no Holec čaroval proti Ljubičićovi. Kentošovci sa snažili zamestnať obranu hostí po krajoch, no centre žltozelených zväčša nikoho nenachádzali. Kaša to skúšal v 39. minúte, no jeho projektil iba tesne míňal pravú tyč Greifovej brány. Individuálnu kvalitu predviedol v 42. minúte Moha, ktorý si pohybom vypýtal loptu za obranu, zasekol si obrancu a strelou pod brvno prekonal Holeca.

Po zmene strán prišlo k preskupeniu žltozelených radov i zmene systému, na trávnik nastúpil Jaroslav Mihalík a Benson Anang. Už v 47. minúte sme ohrozili Greifa po priamom kope, ale Tomičovej hlavičke chýbala razancia. Tú mala Balajova hlavička, no náš hrotový útočník rozvlnil iba bočnú sieť. Šošoni hrali oproti prvému polčasu dôraznejšie a loptu mali častejšie na svojich kopačkách. Slovan mal nahrané a čakal na naše zaváhania. Jedno prišlo v 54. minúte, no Holec ukázal svoju kvalitu a vychytal Šporara v samostatnom úniku. Gólový trest prišiel v 62. minúte, po brejku belasých našla spätná lopta nikým nepokrytého Ljubičića, ktorý zvýšil náskok hostí. Šošoni to nevzdali, dobýjali šestnástku súpera, no ani strela Káčera nepriniesla radosť na zaplnené tribúny. Vzruch priniesla aj Kašova strela, ale Greif ju znova skryl v náručí. Ani Tomič, ani Boženík a ani pokus Škvarku nezapadol do siete, a tak sme belasým podľahli aj tretíkrát v sezóne.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Nezvládli sme dnešný zápas, treba to objektívne priznať. Súper bol lepší, znova sme sa v prechodovej fáze dopustili až príliš veľa chýb proti mužstvu, akým je Slovan. Belasí nás "vybrejkovali". Po zmene strán sme sa snažili niečo zmeniť, prestriedali sme, boli sme aktívnejší, ale súper poistil svoj náskok ďalším gólom a zavrel zápas. Nebolo to ľahké po psychickej stránke, všetci mladí hráči si to dnes museli prežiť. Určite to bude pre nich dobrá skúsenosť do budúcnosti. Verím, že aj prehra nás môže posunúť. Všetci sme z dneška smutní, ale ak to zoberieme ako dobrú skúsenosť, môžeme to zúročiť už v stredu v dôležitom semifinále pohára."

Branislav Sluka, obranca MŠK Žilina

"Dnes rozhodla kvalita v šestnástke, kde sme si v prvom polčase strelili my sami dva góly po našich chybách. Dominik nás ešte aj podržal, no kvalita a hlavne efektivita bola na strane hostí. Po zmene strán to bol lepší výkon, prešli sme na druhý systém, mali sme loptu na nohách, no z brejku sme dostali aj tretí gól. Škoda, no viac sa musíme tlačiť do zakončenia. Centrov dnes bolo dostatok dnes, ale možno sa pýtali viac po zemi, finálka nám dnes nešla. Potrebujeme to zlepšiť hlavne pred stredou, nemôžeme byť smutní pred semifinále. Dnes ďakujeme za podporu aj fanúšikom, boli výborní."

Martin Ševela, tréner ŠK Slovan Bratislava

"Dnes sme sa nechceli tlačiť bezhlavo do ofenzívy, skôr sme hrali takticky. Snažili sme sa vyrážať do rýchlych protiútokov, čakať na chybu súpera, čo sa nám darilo. Prirovnal by som to dnes k európskemu duelu, kde jedno mužstvo bolo silnejšie na lopte, druhé vyčkávalo na chybu súpera. Nám sa to vydarilo, hráči mali v sebe víťaznú mentalitu, ktorú sme budovali počas celej sezóny. Výsledok možno trochu krutý pre súpera, ale my v tomto smere pozeráme iba na seba. Víťazstvo je preto zaslúžené."

Fortuna Liga,
nedeľa 14. 4. 2019 od 15:00
Štadión MŠK Žilina
0:3(0:2)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Góly: 21. a 42. Moha, 62. Ljubičić
ŽK: 44. Sluka
Diváci: 5478
Rozhodca: Kráľovič
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik (46. Mihalík), Minárik - Majdan (46. Anang), Káčer, Diaz, Sluka - Tomič, Balaj (69. Boženík), Škvarka

ŠK Slovan Bratislava
Greif - Medvěděv, Bajrić, Božikov (C), Suchockij - Ljubicić, de Kamps (72. Rabiu) - Dražić (80. Strelec) – Čavrić (86. Cmiljanić), Šporar, Moha
SÚVISIACE ČLÁNKY
13.04.2019Pred zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava

Facebook