FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina 1:0 (1:0)
Fortuna Liga,
sobota 6. 4. 2019 od 15:30
MOL Aréna
1:0(1:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 15. Ronan
ŽK: 45. Čmelík, 55. Huk, 88. Koštrna (všetci DS)
Diváci: 8541
Rozhodca: Sedlák
ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Koštrna, Huk (C), Koné, Davis – Vida – Čmelík (76. Taiwo), Ronan, Kalmár, K. Vida (71. Bednár) – Divković (89. Blackman)

MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Lochoshvili - Anang, Káčer, Pečovský, Škvarka (C), Holúbek (83. Vallo) - Boženík (73. Balaj), Mihalík (67. Tomič)
Zápasové menu
V 3. kole nadstavbovej časti na horúcej pôde Dunajskej Stredy musel tréner Jaroslav Kentoš spraviť niekoľko zmien. Vynútené boli absencie Ivana Diaza a Branislava Sluku, ktorých nahradila dvojica Viktor Pečovský a Jakub Holúbek. Prvýkrát v lige sa na stopérskej pozícii predstavil Gruzínec Luka Lochoshvili.

Duel začal zostra, už v 6. minúte vysunul Jaroslav Mihalík stredom kapitána Michala Škvarku, ten sa rútil samotný na Jedličku, no slabšou ľavou namieril iba do brankára domácich. Oba tímy mysleli predovšetkým na ofenzívu, v 9. minúte Čmelík zvnútra šestnástky mieril nad Holecovu bránu. Dominik musel byť v strehu aj o niekoľko sekúnd po strele Kalmára. Gólové momenty na seba nenechali dlho čakať, po štvrťhodine hry sa ujali vedenia domáci, Kalmár z ľavej strany našiel v druhej vlne Ronana, ktorý aj s prispením teču otvoril skóre stretnutia. Hneď z protiútoku mohlo byť vyrovnané, v šestnástke sa presadil Škvarka, ktorý bol faulovaný a rozhodca ukázal na biely bod. K lopte sa postavil Jaroslav Mihalík, no jeho prudký pokus smeroval od brvna iba nad Jedličkovu bránu. Napriek nepremenenej penalte sme hrali aktívne, Pečovský to skúšal z diaľky, ale gólman DAC bol pripravený. Holec vytiahol výborný zákrok v 24. minúte po štandardke, ktorá smerovala na Koneho. Domáci stopér hlavičkou nevyzrel na nášho odchovanca v bráne. Penzum práce odviedol v defenzíve Pečovský, ktorý musel krotiť niekoľko domácich akcií. Atraktívny duel, v ktorom nevypustili hráči na oboch stranách ani jeden súboj, pokračoval aj do prestávky. Skóre sa už nemenilo, a tak sme napriek našim vyloženým šanciam odchádzali do kabín s jednogólovým mankom.

Po zmene strán nábehom za obranu vystrašil kentošovcov Davis, no z uhla mieril vysoko nad. V 51. minúte sa naskytla šanca na prečíslenie, ale šošoni sa sami zbrzdli. O tri minúty nasledovala štandardka našich, no paradoxne sme sa po nej museli brániť my, opäť Pečovský zažehnal nebezpečie spolu s Martinom Králikom. Jedlička musel zasahovať v 58. minúte, kedy si zbehol do vápna Benson Anang, ale netrafil loptu ideálne. V 60. minúte sme naložili s brejkom oveľa nebezpečnejšie, zoči-voči Jedličkovi sa znova ocitol Škvarka, ale brankár Dunajskej znova zneškodnil jeho zakončenie. O niekoľko sekúnd zakončoval aj Róbert Boženík, no znova do miest, kde stál Jedlička. Holec musel byť v pohotovosti po rohu v 67. minúte, no Koné našťastie hlavou mieril mimo. Po úseku bez šancí prišla v 79. minúte jedovatá strela Mira Káčera, ktorú musel Jedlička boxovať. Pred ním však nebol nik v čiernom. O dve minúty sa v súboji presadil striedajúci Filip Balaj, no reflexne zastavil jeho gólovú strelu nohou Jedlička. Holec rovnako výborne zasiahol pri Divkovićovej strele v 82. minúte, ktorú vytlačil rukavicami na roh. Rozhodutie mal na kopačke v 87. minúte Kalmár, ktorý tvrdou strelou preveril Holeca. Nadstavený čas priniesol ešte niekoľko centrov pred Jedličku, no najlepší hráč domácich, ktorý mal najväčšiu mieru na domácej tesnej výhre, už nemusel zasahovať. Šošoni tak podľahli DAC-u najtesnejšie 0:1.

HLASY PO ZÁPASE
Peter Hyballa, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda
"V prvom rade kompliment súperovi a takisto mojim hráčom. Bol to fantastický futbal, také niečo očakáva každý jeden hráč, tréner i fanúšik. Rozmýšľali sme, čo hrať na žilinský systém, vedeli sme, že Žilina vie vychádzať z pressingu. Mali sme niekoľko dobrých šancí vpredu, podobalo sa to už starému, dobrému štýlu z minulého roka. Odohrali sme dobrý prvý polčas, v druhom sme mali viac priestoru tým, že Žilina hrala ofenzívnejšie. Nedokázali sme dotiahnuť niektoré akcie do úspešnejšieho konca, no napriek tomu som hrdý na hráčov a takisto fanúšikov."
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Nepremenili sme šance, preto sme si asi nezaslúžili bodovať. Náš výkon však bol dobrý, dostávali sme sa do góloviek, hrali sme nebezpečne. Škoda, pretože už v druhom zápase v rade sme mali veľa gólových príležitostí, no nepremieňame ich. Musíme na tom pracovať. Horšie by však bolo, kebyže sme hrali zle a strácali body. Dnes sme to v koncovke nezvládli, nepremenili penaltu, no taký je niekedy futbal. Sme sklamaní z výsledku, no zápas ako taký spĺňal náročné kritériá. Hlavne v prvom polčase museli hráči pracovať naozaj rýchlo. Veľmi dobrá škola pre chalanov, keď chceme hrať európske zápasy v lete. Pri góle sme boli trochu dezorganizovaní, znova nešťastný, tečovaný gól. V druhom polčase sme boli fyzicky lepší, no chýbala nám kvalita pri zakončení. Keď potrebujeme na jeden gól tri šance, tak si ich potrebujeme vytvárať ešte viac. Výkony nám však dávajú nádej, že to zlomíme v zakončení."

Luka Lochoshvili, obranca a debutant MŠK Žilina

"Dnes sme mali nešťastie v koncovke. Odohrali sme výborný duel, podali fakt kvalitný výkon, no nepretavili sme to do výsledku. Podľa môjho názoru sme si nezaslúžili prehrať, vytvorili sme si veľa šancí. Už som hral v Dunajskej Strede v drese Tbilisi, no dnes sme v žilinskom drese podali lepší výkon s emóciou. Som rád za môj debut, spolupracovalo sa mi dobre s chalanmi vzadu, i keď to nebola úplne moja pozícia. Všetko dnes bolo fajn až na samotný výsledok, ktorý je pre nás sklamaním."

Michal Škvarka, kapitán MŠK Žilina

"Dnes to beriem na seba, nepremenené šance nás stáli lepší výsledok. Dôraz v obidvoch šestnástkach a samotná efektivita rozhodla zápas. Pri prvej šanci som rozmýšľal, či si to hodím na pravú nohu. Sústredil som sa na loptu, trafil som ju však zle. Pri druhom nájazde som to chcel hrať okolo nohy, no brankár mi to vykopol. Škoda, lebo dnes sme mali na to, aby sme brali body z Dunajskej Stredy. Treba dať hlavy hore a len to zlomiť svojou tvrdou prácou."

Fortuna Liga,
sobota 6. 4. 2019 od 15:30
MOL Aréna
1:0(1:0)
FC DAC Dunajská Streda - MŠK Žilina
Góly: 15. Ronan
ŽK: 45. Čmelík, 55. Huk, 88. Koštrna (všetci DS)
Diváci: 8541
Rozhodca: Sedlák
ZOSTAVY
FC DAC 1904 Dunajská Streda
Jedlička – Koštrna, Huk (C), Koné, Davis – Vida – Čmelík (76. Taiwo), Ronan, Kalmár, K. Vida (71. Bednár) – Divković (89. Blackman)

MŠK Žilina
Holec - Kaša, Králik, Lochoshvili - Anang, Káčer, Pečovský, Škvarka (C), Holúbek (83. Vallo) - Boženík (73. Balaj), Mihalík (67. Tomič)
SÚVISIACE ČLÁNKY
05.04.2019Pred zápasom FC DAC 1904 Dunajská Streda - MŠK Žilina

Facebook