FK Senica - MŠK Žilina 0:1 (0:1)
Fortuna Liga,
sobota 23. 2. 2019 od 14:00
OMS ARENA
0:1(0:1)
FK Senica - MŠK Žilina
Gól: 22. Tomič
ŽK: 57. Otrísal, 66. Dias, 90. El Moudane - 42. Káčer, 51. Mihalík, 88. Balaj, 89. Sluka
Diváci: 415
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
FK Senica
Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (71. Dangubić) – Zezinho (C) (56. Castaneda) – Deretti, Ramírez

MŠK Žilina
Holec - Majdan, Králik, Minárik, Sluka - Káčer, Diaz, Myslovič (75. Gamboš) - Mihalík (65. Vallo), Boženík, Tomič (80. Balaj)
Zápasové menu
V druhom jarnom kole sme sa predstavili na trávniku v Senici, kde doprial tréner Jaroslav Kentoš ligovú premiéru hneď dvom odchovancom Akadémie MŠK Žilina. Namiesto vykartovaného Filipa Kašu nastúpil v obrane Ján Minárik, v strede poľa dostal príležitosť iba 17-ročný Patrik Myslovič.

Prvé zakončenie priniesla 5. minúta, hlavička Minaríka mierila vedľa, navyše náš stopér vo výskoku fauloval. Na dobre pripravenom trávniku sa v úvodných minútach darilo lepšie kombinovať žlto-zeleným, no do výraznejšej šance sme sa pred Tabordu nedostali. Po štvrťhodine hry sa naskytla príležitosť práve pre mladého Mysloviča, ktorý si ťažkú loptu spracoval na hruď, vystrelil svojou silnejšou ľavou nohou, no iba do hrude pripraveného senického brankára. Po niekoľkých centroch, ktoré nenašli adresáta vo fosforovom, vybojoval priamy kop pred šestnástkou kapitán Miroslav Káčer. K lopte sa pri absencii viacerých pravidelných exekútorov postavil Michal Tomič a trafil to páradne. Loptu zakrútil ponad múr presne do rohu Tabordovej brány a šošoni viedli – 0:1. Trpezlivosť sa kentošovcom takmer vyplatila v 32. minúte, výborný center Mysloviča umiestnil hlavou tesne vedľa pravej žrde Jaroslav Mihalík. Seničania vedeli pohroziť, o štyri minúty pred Derettim hasil dobrým zákrokom Branislav Sluka. Deretti sa dostal k ďalšej strele ešte pred polčasom, tentokrát sa však nezmestila ani na tribúny a letela vysoko nad. Dominik Holec musel zasahovať po priamom kope zo 42. minúty, Zezinho to kopol nebezpečne, lopta však skončila v rukaviciach žilinského gólmana. Vášne vzplanuli tesne pred polčasovým hvizdom po súboji Minárika s Derettim, čistý súboj telom od nášho stopéra posúdil rozhodca správne.

Druhý polčas začali tímy v nezmenených zostavách, v 51. minúte pohotovým zákrokom zmaril strelu Ramireza náš Holec. Aj ďalšia šanca patrila domácim, tentoraz El Moudane hlavou nenamieril presne. V 58. minúte mali kentošovci výhodu štandardky, no paradoxne zaútočili domáci, prečíslenie, našťastie, zastavil výborným sklzom Vladimír Majdan. Domáci boli aktívnejší, v 65. minúte dostal dosť priestoru Deretti, no ľavačkou netrafil priestor brány. O pár minút znova agilný Deretti pálil, Dominik znova bezpečne kryl pokus Seničana. Taborda nemal dlhšie prácu, no takmer inkasoval druhýkrát, spätný center Diaza trafil tesne nad brvno Tomič. Šošoni strácali často lopty, čo pridávalo na aktivite domácich. Azda najväčšia šanca pre hráčov v červenom prišla v 78. minúte, striedajúci Castaneda trestuhodne zahodil zvnútra šestnástky. Defenzíva šošonov odolávala v záverečných minútach, centre domácich zmarili dobre hrajúci stopéri Králik s Minárikom. Posledná minúta riadneho hracieho času priniesla zákrok zápasu, Dominik Holec na čiare zastavil hlavičku jedného z domácich futbalistov.

V druhom jarnom zápase sme bodovali naplno, pričom na pôde Senice sme zvíťazili takmer po štyroch rokoch.

HLASY PO ZÁPASE
Ricardo Cheu, tréner FK Senica
"V prvom rade gratulujem súperovi. Senica bola dnes určite lepšia. V prvom polčase sme mali mať čistú penaltu a je dôležité, aby sa o takýchto momentoch hovorilo, čo môže slovenský futbal posunúť vyššie. Zároveň mal dostať hráč Žiliny červenú kartu, bol by to iný zápas. Rovnako nebol faul pred gólom Žiliny. V druhom polčase sme boli lepší, poslal som na ihrisko všetkých ofenzívnych hráčov. Dnes musím byť úprimný, zaslúžili sme si vyhrať."
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Dnešný duel priniesol viacero pozitív vzhľadom na to, koľko hráčov máme zranených. V prvom polčase spĺňal výkon chalanov dobré parametre, strelili sme pekný gól po štandardke, hrali sme približne tak, ako sa chceme prezentovať u súperov. Po zmene strán sme už nehrali tak kvalitne, Jaro Mihalík ostal nakopnutý, strácali sme ľahké lopty a logicky sme sa dostali pod tlak. Nezakombinovali sme, neboli sme silní na lopte, takže to bol hlavný problém. Mali sme tam však mladé mužstvo, preto to bol poučný zápas. Sme radi za víťazstvo, sú to cenné tri body, ktoré motivujú do ďalšej práce. Verím, že postupne sa zlepší zdravotný stav hráčov a budeme konkurencieschopnejší a silnejší. Debutanti to zvládli slušne, potvrdili, že znova urobili krok k tomu, aby boli v kádri "A"-tímu. Neoslavujeme, idem ďalej. Verím, že si znova nájdu na zápas s Moravcami cestu aj naši fanúšikovia."

Patrik Myslovič, stredopoliar a ligový debutant MŠK Žilina

"Pre mňa osobne to bol veľmi náročný zápas, prvý zápas za "A"-tím, no snažil som sa do toho dať všetko. Myslím si, že výsledok je zaslúžený. V strede poľa bola pre mňa obrovská výhoda hrať pri tak skúsených hráčoch ako Miroslav Káčer či Ivan Diaz. Pomáhali mi a vďaka ním som mohol podať lepší výkon. Snažil som sa tam nechať všetko. Pri jednej šanci som dokonca zakončil, lopta sa ku mne odrazila, chcel som si to čo najrýchlejšie prebrať a vystreliť. Škoda, že to nepadlo. Tréma zo mňa rýchlo opadla, treba však zlepšiť dôraz a agresivitu, Seničania boli naozaj silní v súbojoch, treba sa s tým vysporiadať inak. Je hlavné hrať ako tím, bojovať do konca a nechať na trávniku srdce. To nám dnes pomohlo k trom bodom. Ceníme si výhru."

Fortuna Liga,
sobota 23. 2. 2019 od 14:00
OMS ARENA
0:1(0:1)
FK Senica - MŠK Žilina
Gól: 22. Tomič
ŽK: 57. Otrísal, 66. Dias, 90. El Moudane - 42. Káčer, 51. Mihalík, 88. Balaj, 89. Sluka
Diváci: 415
Rozhodca: Pavlík
ZOSTAVY
FK Senica
Taborda – Otrísal (84. Addo), Da Graca, Dias, Krč – Klapan, El Moudane, Petshi (71. Dangubić) – Zezinho (C) (56. Castaneda) – Deretti, Ramírez

MŠK Žilina
Holec - Majdan, Králik, Minárik, Sluka - Káčer, Diaz, Myslovič (75. Gamboš) - Mihalík (65. Vallo), Boženík, Tomič (80. Balaj)
SÚVISIACE ČLÁNKY
22.02.2019Pred zápasom FK Senica - MŠK Žilina

Facebook