MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)
Fortuna Liga,
sobota 1. 9. 2018 od 16:45
Štadión MŠK Žilina
0:1(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Gól: 69. Saláta
ŽK: 41. Škvarka - 45. Savićević, 88. Nono, 90. Dražić
Diváci: 3364
Rozhodca: Ziemba
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Anang, Kaša, Šušnjar, Sluka - Káčer, Fazlagić, Škvarka (C) (85. Bichakhchyan) - Tomič (80. Balaj), Boženík, Holúbek (71. Gerebenits)

ŠK Slovan Bratislava
Greif – Apau, Saláta, Bajrić, Božikov (C) – Nono (88. Laczkó) – de Kamps, Savičevič (76. Ljubičić), Dražić – Šporar, Moha (90. Hološko)
Zápasové menu
V šlágri 7. kola Fortuna ligy dal tréner Jaroslav Kentoš dôveru od začiatku takmer identickej zostave ako v Dunajskej Strede, vykartovaného Ivana Diaza nahradil na krídle Jakub Holúbek.

Hneď v úvodnej minúte sa k strele dostal hosťujúci Moha, no Volešák jeho strelu iba kontroloval pohľadom, keďže smerovala nad. Kentošovci odpovedali aktivitou v 6. minúte najskôr z priameho kopu, nasledoval rohový kop, po ktorom skryl Filipovu Kašovu hlavičku hosťujúci Greif. Ďalší pokus vyslal Jakub Holúbek, no z otočky mieril spred šestnástky vysoko nad. Belasí sa v 16. minúte radovali predčasne, keď rozhodcovia správne posúdili útočný faul Šporara na nášho Sašu Šušnjara. V prvej polovici úvodného dejstva to tak bol otvorený, vyrovnaný futbal, chýbali však vyložené šance. V 26. minúte overil pozornosť Volešáka hosťujúci krídelník Dražić, následne obrana žltozelených zblokovala aj strelu Bajrića. Aktívne sa na ľavej strane ukazoval Braňo Sluka, ktorý v 33. minúte v sklze minul bránu. Na pravej stranu mu sekundoval Benson Anang, ktorý toho vybehal veľa a v 35. minúte aj zaútočil, no na jeho center nedočiahol zbiehajúci Róbert Boženík. MInútu pred koncom polčasu výborne sklepol loptu Boženík pre kapitána Škvarku, no jeho strela skončila na obrane hostí.

Po zmene strán prišli už aj vyložené šance, najskôr v 50. minúte zahodil tutovku útočník hostí Šporar, ktorý netrafil bránu. O päť minút neskôr si výborne prebral loptu Mišo Tomič, obišiel Bajrića, no na Greifa v zakončení nevyzrel. Šošoni po hodine hry začali strácať ľahké lopty, no napriek tomu sme ustáli niektoré nebezpečné situácie. V 65. minúte sme sa sériou krátkych prihrávok dostali až do veľkého vápna, Kubo Holúbek na sekundu zaváhal a jeho strelu stihla zblokovať obrana belasých. Následne sa vyznamenal Volešák pri strele Dražića, ktorý ho ľavačkou poriadne natiahol. V 69. minúte už nemal náš gólman nárok na hlavičku Salátu, ktorý poslal hostí do vedenia po priamom kope. V 74. minúte bolo takmer vyrovnané, úmysel Greifa vystihol Boženík, no brankár Bratislavčanov svoju chybu v poslednom momente napravil. Žltozelení cítili krivdu po malej domov od bratislavskej obrany, no rozhodcovský verdikt znel opačne. Kentošovci v závere búšili do plnej obrany hostí, no hostia ochotne naťahovali čas, čím sa neustále kúskovala hra. Vyrovnanie mal na kopačke aktívny Boženík v 90. minúte, no Greif ho vychytal. Ešte pred uplynutím riadneho hracieho času mal na hlave gól Fazlagić, no ani on nenapol sieť a neujala sa ani hlavička Kašu. Tlak pokračoval štandardnými situáciami domácich, priamy kop Vahana Bichakhchyana skončil v náručí Greifa.

Napriek veľkej snahe a sympatickému výkonu sme body s favorizovaným Slovanom nevybojovali.

HLASY PO ZÁPASE
Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina

"Odohrali sme celkom dobrý zápas, v prvom polčase sme nepúšťali Slovan do veľkých šancí, boli sme silnejší na lopte, no znova sme vo finálnej fáze nedotiahli niektoré veci do zakončenia. Mrzí ma úvod druhého dejstva, kedy sme robili chyby vo výstavbe útoku, pustili sme Slovan do tlaku, čo vyústilo gólom a v konečnom dôsledku znamenalo prehru. V závere sme súpera zatlačili, no naše šance ostali nevyužité. Napriek tomu títo mladí chalani okrem 15-20 minút držali krok s favoritom. Každá prehra bolí, zápasu by viac svedčila remíza, dali sme ale do toho všetko, no vo finálnej fáze to stále pokrivkáva. Keď chcete poraziť Slovan, musíte podať komplexný výkon počas celých 90 minút. Máme pred sebou reprezentačnú prestávku, trochu si oddýchneme a začneme sa pripravovať na Trnavu."

Filip Kaša, obranca MŠK Žilina

"Odohrali sme dobrý zápas, mali sme znova dosť šancí, kedy sme to mohli zlomiť na našu stranu. Škoda, že sme nepremenili svoje príležitosti, pretože po väčšine zápasu sme držali hru pod kontrolou. Potom prišla naša fáza hry, kedy sme sa zbavovali zodpovednosti. Z toho nasledovala prísne odpískaná štandardka a gól. V závere sme mali tlak aj vyložené šance. Mne tam vykopávali hlavičku z bránkovej čiary. Škoda tej efektivity, počas reprezentačnej pauzy oddýchneme od zápasov a verím, že naberieme sily do ďalších, ktoré nás čakajú."

Martin Ševela, tréner ŠK Slovan Bratislava

"Vstup do zápasu bol z našej strany taký, ako sme si predstavovali. Potom už mal súper loptu častejšie na kopačkách, vytvoril si však iba pološance. Cez polčas sme nabádali hráčov, aby sa neuspokojili s remízou. Som rád, že chlapci našli mentálnu silu a dotiahli to do víťazného konca. Tešíme sa, že sme proti kvalitnému súperovi zvíťazili a vezieme domov tri body."

Fortuna Liga,
sobota 1. 9. 2018 od 16:45
Štadión MŠK Žilina
0:1(0:0)
MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
Gól: 69. Saláta
ŽK: 41. Škvarka - 45. Savićević, 88. Nono, 90. Dražić
Diváci: 3364
Rozhodca: Ziemba
ZOSTAVY
MŠK Žilina
Volešák - Anang, Kaša, Šušnjar, Sluka - Káčer, Fazlagić, Škvarka (C) (85. Bichakhchyan) - Tomič (80. Balaj), Boženík, Holúbek (71. Gerebenits)

ŠK Slovan Bratislava
Greif – Apau, Saláta, Bajrić, Božikov (C) – Nono (88. Laczkó) – de Kamps, Savičevič (76. Ljubičić), Dražić – Šporar, Moha (90. Hološko)
SÚVISIACE ČLÁNKY
31.08.2018Pred zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava

Facebook