“Verím, že sa vrátim silnejší a sebavedomejší,” hovorí zranený Patrik Myslovič
Plynula 14. minúta prípravného zápasu medzi "devätnástkami" Slovenska a Bosny a Hercegoviny. Súboj dvoch spoluhráčov nedopadol dobre pre nášho Patrika Mysloviča, ktorý sa zranil a počas jesene už do súťažného zápasu nenastúpi. Aké zranenie si privodil? Akú dlhú prestávku si dá od futbalu? Ako trávi voľný čas popri rekonvalescencii?

viem, čo ma čaká

"Myslo" nútene pauzuje od 11. októbra, kedy si slovenská a bosnianska "devätnástka" merali sily v prípravnom stretnutí. Po necelej štvrťhodine musel odchovanec MŠK opustiť ihrisko s veľkými bolesťami. "Bolo to sčasti aj mojou chybou, lebo som dostal prihrávku, ktorú som zle prebral. Chcel som získať loptu naspäť a ako som dával šmýkačku, spoluhráč ju robil tiež a zrazili sme sa kolenami. Jemu sa vôbec nič nestalo a mne sa odštiepilo z jabĺčka," popisuje inkriminovaný moment náš stredopoliar, v ktorého prípade ide o veľmi špecifické zranenie. "Tiež som o tom prvýkrát počul, ale hovorili mi, že to nemá byť nič vážne oproti iným druhom zranenia. Krátko po operácii som mal ešte pár dní dosť veľké bolesti, že som nemohol ani spať, ale už sa to pomaly zlepšuje. Po operácii som bol ešte dva dni v nemocnici, potom ma pustili domov. Dva týždne som bol teraz doma v Diviakoch. Prídem však tento týždeň do Žiliny, dajú mi dole sadru, vyberú mi štichy a uvidíme, ako to bude vyzerať."

Pre "Mysla" to nie je prvá dlhšia pauza od futbalu. Dávnejšie mal totiž problémy s chrbticou. "Po predchádzajúcich problémoch s posunutou platničkou približne viem, do čoho idem. Som na to pripravený, myslím na to, aby som sa čo najskôr dal dokopy a verím, že sa vrátim ešte silnejší a sebavedomejší. Verím v svoje schopnosti, verím, že mám na to ukázať to opäť. Zbytočne sa nestresujem," hovorí záložník, ktorý v tejto sezóne nastúpil za áčko aj béčko.

Nútená pauza od futbalu znamená pre Paťa viac voľna. "Voľného času mám teraz veľa, keďže príliš nechodím, mám barle a nemám povolené chodiť, tak len ležím. Snažím sa prejsť aspoň po dome a na chvíľku aj von. Čítam knihy, pozerám seriály - tak oddychujem. Musím ešte veľa cvičiť, to mi zaberá veľa času. Pozerám veľa futbalových zápasov." Na výjazd tak v nedeľu ešte pomýšľať nemôže, no nenechá si ho ujsť. "Samozrejme, budem "nalepený" na televízii a fandiť aspoň na diaľku."

Všetkých najviac zaujíma, kedy si náš záložník opäť kopne do lopty. "Lekári hovoria, že by to malo byť šesť mesiacov, ale to je maximálna doba. Taký priemer je 3-4 mesiace, a to je aj môj cieľ. Verím, že by som mohol stihnúť zimnú prípravu,” želá si rodák z Diviak pri Turčianskych Tepliciach.

Facebook