Žilina sa dohodla na výmene Paur ? Holúbek s Trenčínom
MŠK Žilina

Vedenie MŠK Žilina spečatilo s vedením AS Trenčín výmenu dvoch Jakubov. Pod hrad Matúša Čáka sa sťahuje 24-ročný ofenzívny futbalista Jakub Paur a opačným smerom mieri 25-ročný Jakub Holúbek, ktorý môže v žltozelenom drese nastupovať na pozícii ľavého obrancu, krídelníka či dokonca stredového hráča. Zástupcovia oboch klubov potvrdili svoje dobré vzťahy, pričom naše vedenie vyšlo trenčianskemu v ústrety, keď okamžite uvoľnilo Jakuba Paura do Trenčína, aby mohol nastúpiť v play-off Európskej ligy proti Rapidu. Nový šošon Jakub Holúbek sa k tímu Adriána Guľu pripojí až po dvojzápase s rakúskym vicemajstrom.

Tento prestup a urýchlené vybavenie všetkých administratívnych krokov môže pomôcť obom hráčom a rovnako aj nášmu veľkému konkurentovi vo Fortuna lige na európskej scéne. Preto je potrebné vyzdvihnúť korektnú a ústretovú spoluprácu dvoch rivalov aj v rámci napredovania v domácej súťaži.

Pazur, Ďakujeme!

Rodák z Višnového a odchovanec MŠK Jakub Paur opúšťa Žilinu po druhýkrát, v sezóne 2011 /2012 bol na ročnom hosťovaní v Zlatých Moravciach, teraz však ide o prestup. V kabíne „Áčka" načal svoju piatu sezónu, pričom žltozelený dres si obliekol v 129 zápasoch, v ktorých vsietil 26 gólov. Pamätné ostanú tie z predkôl Európskej ligy, keď rozhodol o postupe cez Olimpiju Ľubľana, skóroval aj v pamätnej minuloročnej ceste naprieč Európskou ligou s Daciou Kišiňov, Vorsklou Poltava aj s Athletic Club Bilbao.

„Bolo to ťažké rozhodnutie. Cítil som však, že potrebujem zmenu, ako športovú, tak aj osobnú. Je to pre mňa nový impulz, nová motivácia, noví ľudia," priznal sa rodák z Višnového, ktorý netají nadštandardné podmienky pod Dubňom. „Cítil som, že možno potrebujem vystúpiť z komfortnej zóny, aj keď Žilina ostane mojou srdcovkou. Ako som už spomínal, rozhodnúť sa bolo veľmi problematické a náročnejšie, ako som čakal. Futbal prináša aj takéto momenty, ktoré sú komplikované, no môžu ma posunúť ešte vyššie. Pre mňa je to nový rozmer a nový impulz," prezradil svoje bezprostredné pocity po rozhodnutí opustiť MŠK bývalý mládežnícky reprezentant.

S Jakubom sme pred pondelkovým odchodom do Trenčína spravili ešte rozhovor na kameru.

Práve vedenie MŠK si chcelo udržať Jakuba aj kvôli jeho vzťahu k Žiline.

„V prvom rade Jakub a náš klub dostal oficiálnu ponuku od Trenčína, na základe ktorej sme s hráčom hovorili o jeho ďalšej budúcnosti, vzájomnej spolupráci, našich plánoch s ním, jeho postavení v mužstve. Jakub si zobral priestor na rozmyslenie a po dôkladnom zvážení všetkých argumentov sa definitívne rozhodol prijať ponuku Trenčína. Bolo to jednoznačne jeho rozhodnutie, cítil potrebu zmeny, novej motivácie, zmeny klubu a my sme v konečnej fáze jeho stanovisko rešpektovali," podrobne vysvetlil konanie vedenia športový manažér Karol Belaník.


Prichádza ľavonohý univerzál

Pod Dubeň sa tak sťahuje 25-ročný ľavonohý univerzál Jakub Holúbek, ktorý je svojimi štatistikami podobným typom ako „Pazur". Za Trenčín, v ktorom je u mužov od sezóny 2011/ 2012 odohral 163 zápasov s bilanciou 22 gólov. S vedením MŠK Žilina podpísal zmluvu na tri roky, do 30. júna 2019. "Prevládajú vo mne veľmi pozitívne pocity, veľmi sa teším na nové pôsobisko a nové výzvy," prezradil po podpise odchovanec Trenčína.

„Podmienkou nášho uvoľnenia Jakuba Paura do Trenčína bol práve príchod Jakuba Holúbka. Vybrali sme si ho, mali sme o neho veľký záujem. Je to ľavonohý univerzál, ktorý môže hrať na viacerých pozíciách. Máme s ním určité plány smerom k najbližšej budúcnosti, ohľadom jeho hráčskej pozície v mužstve. Typologicky a charakterovo zapadá do skladby nášho tímu," podotkol k príchodu bývalého reprezentanta do 21 rokov športový manažér Karol Belaník.

S kamerou sme nechýbali ani pri podpisovaní zmluvy, ktorú vníma Jakub Holúbek ako novú výzvu a posun vpred.

Facebook