Vladimír Majdan na jeden a pol ročné hosťovanie do Senice
Po výmene Tentona Yenna za Martina Gamboša sa vedenie MŠK Žilina dohodlo s konkurentom zo Záhoria na transfere ďalšieho hráča.

Na osemnásť mesačné hosťovanie odchádza do Senice náš odchovanec Vladimír Majdan.


výkonmi v senici presvedčiť trénerov MŠK

Ešte na jar 2019 utrpel odchovanec Akadémie MŠK Žilina vážne zranenie kolena, ktoré ho odstavilo od trávnika a lopty na dlhé mesiace. Zložitejšia rehabilitácia sa napokon podarila a Vladimír Majdan môže naplno pokračovať vo svojej kariére. Aktuálne bol "Majdy" pri svojom "rozbehu" súčasťou "B"-tímu, za ktorý odohral v prebiehajúcej sezóne sedem duelov. Ciele bývalého reprezentanta do 21 rokov sú však vyššie, a tak sa pokúsi Vlado reštartovať svoju kariéru na Záhorí, kde odchádza na jeden a pol ročné hosťovanie.

"Som rád, že som po dlhom zranení dostal príležitosť v Senici. Po všetkých tých ťažkostiach som toho v Žiline veľa neodohral, preto môžeme moje hosťovanie nazvať aj akýmsi reštartom kariéry. Verím, že to tak aj bude a v Senici dostanem príležitosť a dostatočnú minutáž," hovorí rýchly obranca, ktorý tak bude mať možnosť v drese FK zasiahnuť opätovne do najvyššej súťaže po takmer dvoch rokoch. V kútiku duše však myslí aj na prípadný návrat pod Dubeň. "Uvidíme, ako sa mi bude dariť na Záhorí. Každopádne by som chcel výkonmi v senickom drese presvedčiť trénerov v Žiline," dopĺňa Majdy.


naplniť potenciál spred zranenia

Vedenie šošonov verí, že Vlado na Záhorí nájde predošlú formu a v budúcnosti si ešte oblečie dres MŠK. Viac prezrádza športový manažér žltozelených Karol Belaník.

"Vlado si v ostatnom období prežil veľa nepríjemných udalostí - viacero zložitých operácií a zranení. Bolo to teda pre neho komplikované obdobie, ale momentálne je fit, pripravený absolvovať tréningovú i zápasovú záťaž. Vždy patril medzi reprezentantov v mládežníckych kategóriách, na jar 2019 už začal naskakovať aj za náš "A"-tím," ozrejmil športový manažér pribrzdenie kariéry mladého obrancu, ktorý si v apríli 2019 v zápase "B"-tímu roztrhol predný krížny väz v kolene.

"Aktuálne prišla možnosť jeho hosťovania v Senici na rok a pol. My sme si ale dali do zmluvy klauzulu, že pokiaľ by išlo jeho napredovanie správnym smerom, máme možnosť stiahnuť si ho do 31. decembra tohto roku naspäť. Veríme, že potenciál a predpoklady, ktoré mal pred týmto obdobím, sa mu podarí naplniť a bude plnohodnotným hráčom v Senici alebo u nás. Želáme mu teda hlavne pevné zdravie, čo je pre neho momentálne najdôležitejšie," dodáva Karol Belaník.

Facebook