V pondelok žreb 1. predkola EL: Šošoni poznajú trojicu možných súperov
Už v pondelok 10. augusta zistia futbalisti MŠK Žilina svojho súpera v 1. predkole Európskej ligy, ktoré sa odohrá na jeden zápas vo štvrtok 27. augusta.

Žreb sa uskutoční v pondelok o 13:00 hod. v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

DOPLNENÉ: šošoni dostanú jedného z trojice The New Saints FC, FC Vaduz alebo Servette FC.


tešíme sa a sme zvedaví na samotný žreb

Futbalisti MŠK sa po troch rokoch znova pozrú do futbalovej Európy. Šošoni budú pri pondelkovom žrebe, podobne ako ďalší slovenskí zástupcovia v aktuálnom ročníku Európskej ligy - Dunajská Streda i Ružomberok, figurovať medzi nenasadenými tímami. UEFA na tohtotýždňovej videokonferencii rozhodla o tom, že pri žrebe predkôl budú kluby rozdelené podľa geografického kľúča do skupín, aby sa tak čo najviac obmedzilo cestovanie a zmenšili sa vzdialenosti pri presunoch.

Novinkou pri aktuálnej situácii je aj fakt, že všetky predkolá sa budú hrať na jeden zápas, bez odvetných stretnutí. O domácom prostredí rozhodne rovnako žreb*.

Zároveň UEFA potvrdila aj nepopulárny krok, že všetky stretnutia sa budú hrať za zatvorenými dverami - bez fanúšikov.

Pondelkový žreb, ktorý začína o 13:00 hod., bude možné sledovať naživo na stránke UEFA. Pred samotným žrebom sa ešte rozdelia tímy do miniskupín, kde zistíme už presnejšie, koho nám môžu vyžrebovať.

DOPLNENÉ - Šošoni dostanú jedného z trojice tímov - waleský The New Saints FC, lichtenštajnský FC Vaduz alebo švajčiarsky klub Servette FC.


K žrebu sa vyjadril aj športový manažér Karol Belaník, ktorý napriek bohatým skúsenostiam s európskym futbalom priznáva, že aj pre neho to bude nová skúsenosť.

"Asi prvýkrát zažijeme takýto žreb, keďže bude prebiehať vyslovene online a jednotlivé krajiny, vzhľadom na bezpečnostnú situáciu, budú rozdelené do zelenej a červenej zóny. Hrá sa na jeden zápas, čo je rovnako veľká zmena. Ak by žreb rozhodol o tom, že dostaneme tím z červenej zóny, hralo by sa na neutrálnej pôde. Sme nenasadeným tímom, preto už v 1. predkole natrafíme na silného protivníka. Sme v očakávaní a sami sme zvedaví, čo prinesie žreb. Každopádne to bude špecifické, určite sa však tešíme a budeme to sledovať. Je v nás správne napätie a intenzívne čakáme, s kým budeme mať česť konfrontovať sa."


* Ak mužstvo nemôže vycestovať do krajiny, kde by malo odohrať pohárový zápas, domáci klub musí zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde tak, aby hostia nemali problémy s cestou. Preto avizovali Poľsko, Maďarsko, Grécko a Cyprus, že sú pripravení poskytnúť svoje štadióny ako dejiská stretnutí pre všetky termíny všetkých predkôl, pokiaľ by bola vznesená požiadavka na neutrálne dejisko zápasu. V prípade využitia leteckej dopravy je nutnosť použiť charterové lety. UEFA prispeje klubom na leteckú dopravu sumou až 40 000 eur, na autobus 5000 eur.

zdroj: futbalsfz.sk

Facebook