V pondelok štartujeme skrátenú letnú prípravu
Futbalisti MŠK Žilina odštartujú v pondelok 20. júla po týždni voľna letnú prípravu na nový ročník 2020/2021, v ktorom sa predstavia vo Fortuna lige, Slovnaft Cupe a aj Európskej lige.

Pod vedením trénera Pavla Staňa začneme skrátenú letnú prípravu na novú sezónu v pondelok 20. júla na Štadióne MŠK dopoludňajším tréningom.Prvé ligové kolo je naplánované už 8. augusta.


Špecifické situácia predošlých mesiacov sa nepremietla iba do Fortuna ligy 2019/2020. Iba týždňové dovolenky futbalistov MŠK Žilina a skrátená letná príprava sú znakom toho, že takmer bez prestávky pokračujeme prípravou na nový ročník Fortuna ligy.

Už v pondelok dopoludní preto štartuje prvým spoločným tréningom skrátená letná príprava, ktorá bude tentokrát prebiehať v domácich podmienkach. Okrem dvojice slovenských súperov šošoni vycestujú k južným hraniciam do Györu, kde si zmerajú sily s maďarským účastníkom I. ligy - Honvédom Budapešť, ktorý skončil počas minulej sezóny v tabuľke OTP Bank ligy na 5. mieste.


dobiť baterky a pokračovať v načatej práci

Kabína trénera Pavla Staňa si v aktuálnom týždni vychutnáva niekoľkodňové voľno, ktoré sa skončí už v pondelok.
"Prípravu absolvujeme v domácich podmienkach s tým, že budeme mať zabezpečené ubytovanie v blízkosti Žiliny a budeme trénovať na svojich trávnikoch. Príprava je extrémne krátka. Či chceme alebo nechceme, už za dva týždne začínajú ligové zápasy, preto sme nechceli riskovať zahraničné sústredenia. Budeme pokračovať v mikrocykloch, veľká kondičná príprava sa konať nebude," prezrádza hlavný kormidelník. "V tomto týždni majú chalani plniť individuálne plány, preto nepredpokladám, že by zišli z kondičnej pripravenosti. Aktuálne krátke vydýchnutie sa im hodí, dobijeme baterky a už v pondelok nabehneme do ďalšieho tréningového týždňa a budeme sa už sústrediť na prípravné merania síl."

Hneď v prvý týždeň tak bude na pláne dvojica sobotných prípravných stretnutí, z toho aj medzinárodná konfrontácia proti Budapešti.

"V sobotu máme pred sebou hneď dva zápasy, preto sa budeme snažiť chalanov vyťažiť čo najviac. Súperov máme znova kvalitných, po prestávke to bude náročné, ale o to nám ide. Naštartovali sme sa v nadstavbe celkom slušne, teraz to chceme preniesť v kvalitnej príprave aj do nového ročníka."


PLÁN PRÍPRAVNÝCH ZÁPASOV

  • 25.7. Honvéd Budapešť - MŠK Žilina (Györ, 19:00)
  • 1.8. MŠK Žilina - Púchov 18:30 (Budatín)
  • 1.8. MŠK Žilina - Šamorín 16:30 (Štadión MŠK | 1. kolo II. ligy)

Facebook