V nedeľu na Štadióne MŠK ako hostia, šošoni si želajú domáce prostredie
Na futbalistov MŠK Žilina čaká ďalší zápas u súpera, i keď túto nedeľu pôjde o špecifický duel. Kentošovci sa totiž predstavia ako hostia na Štadióne MŠK Žilina, kde hráva svoje domáce zápasy AS Trenčín. Fanúšikovia šošonov budú môcť svojich miláčikov podporiť z východnej, resp. severnej tribúny, ktorá bude vyhradená pre Žilinčanov.

Nedeľný súboj, ktorý má výkop už o 15:00 hod. rozhoduje ako hlavný arbiter Michal Smolák.


Súboje s Trenčínom majú vždy ofenzívny nádych a na našej umelej tráve sa neočakáva nič iné ani tentokrát. Už v prvom dueli sme videli tri góly a k tomu množstvo ďalších šancí. V tomto vzájomnom stretnutí v auguste bol dlho zápas na vážkach, napokon sa nám ho podarilo zlomiť vo svoj prospech vydarenom strelou Michala Tomiča. Trenčania striedajú lepšie výsledky s horšími a aktuálne sa pohybujú na hrane prvej šestky. Aj preto prišlo k zmene trénera, keď Nemca Matthiasa Kohlera nahradil na lavičke AS známy kormidelník Norbert Hrnčár. Ten si vo svojej premiére proti bývalému zamestnávateľovi z Ružomberka pripísal bod a teraz počas týždňa vybojoval aj prvú výhru, keď si v pohári už na rozostavanom štadióne pod Čákovým hradom poradil so Skalicou 4:0 a postúpil do jarného štvrťfinále.


očakávam náročný, no kvalitný duel

Zverenci trénera Jaroslava Kentoša počas týždňa ešte nemohli odohrať duel osemfinále pohára, keďže na súpera ešte musia čakať, a tak sa mohli naplno sústrediť na ďalší "vonkajší" duel, ktorý však bude na našom Štadióne MŠK.

"Ja osobne to nijako špecificky nevnímam. Čaká nás náročný súper, dobrý duel, na ktorý sa tešíme. To je pre mňa prvoradé," hovorí kormidelník MŠK. Naposledy mu viacerí hráči, ktorí sa dostali do základnej zostavy, spôsobili príjemné starosti. "Hráči, ktorí dostali šancu, nesklamali a podali dobré výkony. Znova sa budeme snažiť vybrať hráčov s najlepšou formou, ktorí budú platiť na súpera."

V Trnave patrila väčšina zápasu našim chalanom, tímovosťou sme to aj so šťastím dokopali do troch bodov. "Tímovosť je základ, no neporazili sme ich iba tým. Hodinu bol náš výkon naozaj výborný, potom sme sa z rôznych príčin dostali pod tlak. Spravili sme si rozbor stretnutia a znova verím, že podáme ešte lepší výkon."

Duely s Trenčanmi sú na umelých trávnikoch vždy nevyspytateľné. "Uvidíme, čo prinesie nedeľa. Vieme o sile Trenčína, vymenili trénera, čo môže priniesť nové prvky v ich hre. Určite to však bude náročný, ale kvalitný zápas," poznamenáva rodák z Vranova nad Topľou, ktorý pozorne sledoval súpera aj počas týždňa. "V pohári potvrdili úlohu favorita, prezentovali sa kvalitnou hrou, sledoval som polčas."

V prvom vzájomnom stretnutí v auguste to bolo dlho na vážkach, podobné stretnutie očakáva lodivod žltozelených aj počas nedeľného popoludnia. "Žiaden zápas s Trenčínom nie je jednoduchý. Majú naozaj kvalitný káder, ktorý dokáže potrápiť každého súpera v lige. Spravíme všetko pre to, aby sme ho porazili."

Čo by mohlo byť kľúčom k jubilejnému 10. víťazstvu v sezóne? "Opäť sa potrebujeme oprieť o naše silné stránky a zároveň donútiť súpera robiť chyby. To môže byť kľúčové." Čaká nás druhý zápas v rade "vonku". Fanúšikov sme mali v Trnave, v nedeľu by to mohlo byť naše "domáce" prostredie. "Sám som zvedavý, koľko našich fanúšikov príde na tento duel. Hlavne dúfam, že budeme cítiť ich podporu a bude to pre nás pozitívne," uzavrel predzápasovú debatu Jaroslav Kentoš.


výhoda pre nás, lebo hráme doma

Špecifický zápas to v nedeľu bude pre fanúšikov, hráčov a obzvlášť jedného - Jakuba Paura, ktorý sa vrátil domov práve po pôsobení v Trenčíne.


tímovosť je naša najväčšia zbraň

Naša brankárska jednotka Dominik Holec si proti Trnave pripísal šieste čisté konto v aktuálnej sezóne. Vzhľadom na početné šance Spartaka je vychytaná nula s poradovým šesť veľmi cenná. „Ja som za ňu samozrejme veľmi vďačný, veľa mi pomohli aj chalani. Zas sa ukázala tímovosť na ihrisku, že si vieme pomôcť a bojujeme jeden za druhého. Tých zákrokov bolo veľa, ale som tam od toho, aby som mužstvu pomohol a niečo aj chytil a som rád, že sa to podarilo.“ Čo podľa Domina rozhodlo o tom, že sme si z Malého Ríma odniesli všetky body? „Tímovosť, kompaktnosť v obrane, možno trošku šťastia, ale to praje pripraveným. Tam sa ukázalo, že sa možno troška priklonilo na našu stranu a my sme to ustáli. Samozrejme, nemuseli sme sa nechať tak zatlačiť, aj keď Trnava má svoju kvalitu. Ustáli sme to, sme za to vďační. Musíme si z toho odniesť to pozitívne a preniesť to do ďalších zápasov.“

Trenčín bude proti nám hrať pod novým trénerským rukopisom Norberta Hrnčára, ktorý odkoučoval na lavičke AS už dva zápasy. „Proti Trenčínu to nikdy nebolo a nebude jednoduché, nech hrali pod ktorýmkoľvek trénerom. Majú veľmi rýchlych krídelníkov, ktorí sa ukazujú v dobrom svetle a sú nároční pre každého súpera. My sa musíme svedomito pripraviť, nesmieme nič podceniť. Uvedomujeme si silu Trenčína, ale nemôžeme ísť do toho zápasu s tým, že sa máme niečoho báť, hoci rešpekt pred súperom určite máme. Ideme do zápasu s pokorou a s tým, že chceme podať čo najlepší výkon a spraviť čo najlepší výsledok,“ hovorí náš gólman. Kľúčom k úspechu budú podľa Domina podobné elementy, ktoré nám vyšli v predchádzajúcom zápase. „Musíme udržať kompaktnosť vpredu aj vzadu, musíme byť efektívnejší a vzadu robiť všetko preto, aby to dopadlo tak ako v Trnave. My to musíme zlomiť našou tímovosťou, ktorá sa ukazuje v každom jednom zápase. To je podľa mňa naša najväčšia zbraň, lebo sme fakt skvelý kolektív a keď sa kvalita jednotlivcov v našom tíme spojí dokopy, tak to na ihrisku vyzerá výborne. Musíme to potvrdiť aj proti Trenčínu a spravíme všetko preto, aby sa dobrý výkon odzrkadlil aj na výsledku.“

Futbalisti AS budú mať v nohách stredajší pohárový duel proti Skalici, ktorý jasne vyhrali 4:0. Môže to byť pre nás výhoda? „To uvidíme po zápase. Oni určite prídu nabudení, a hoci majú v nohách pohárový zápas, neprikladal by som tomu nejakú väčšiu váhu. Ľahšie sa pripravuje na zápasy, ktoré majú náboj, a to platí tak v ich ako aj v našom prípade. Nemôžeme preto nič podceniť,“ upozorňuje strážca žilinskej svätyne, ktorého minulý týždeň potešili fanúšikovia. „V prvom rade som veľmi rád, v akom počte nás prišli podporiť do Trnavy. Vytvorili super atmosféru aj s domácimi fanúšikmi a dodávalo nám to veľkú podporu, keď sme ich počúvali za našimi chrbtami. Verím, že víťazný zápas v Trnave je dostatočnou pozvánkou na to, aby aj na Trenčín prišlo čo najviac fanúšikov,“ želá si opora medzi tromi žrďami.


šošoni na východnú a severnú tribúnu

Znova pripomíname, že duel je plne v réžii AS Trenčín, ktorý na nedeľný duel vyhradil pre šošonov východnú a severnú tribúnu.

Nakoľko ide o domáci zápas AS Trenčín, permanentné karty MŠK nebudú v platnosti. Ceny vstupeniek budú podľa cenníka AS Trenčín, a to:

Východná tribúna: 6€ dospelí, 3€ deti. Severná tribúna: 5€ dospelí.

Zároveň žiadame našich fanúšikov, aby si vstupenky zakúpili vopred (TU si môžeš ihneď obsadiť najlepšie miesta na východnej) a predišli tak dlhým radom pri Pokladniach MŠK tesne pred zápasom.

Vstupenky na severnú tribúnu sa budú predávať iba na pokladni pred zápasom na Športovej ulici.


otváracie hodiny pokladní

NEDEĽA 3. novembra | 12:00 - 15:45 (Pokladne MŠK | Uhoľná + Športová ulica).

+ predajné miesto A1 Music (Bottova ulica)


Jediné nedeľné stretnutie, ktoré má výkop o 15:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Michal Smolák, na čiarach asistujú Andrej Hrmo a Daniel Poláček.

Facebook