”Udomácniť sa nielen v šatni, ale raz aj v zostave,” sníva mladý útočník Timotej Jambor
Ako v každom prípravnom období, tak aj tentokrát sa objavili na prvom tréningu nové tváre, najmä z Akadémie MŠK. Zaujímavý posun nastal v prípade mladého útočníka Timoteja Jambora. Kým v minulej sezóne strieľal góly v U17 a pripísal si tri štarty za B-tím, teraz bojuje v prvom tíme pod vedením Pavla Staňa o svoju šancu.

Rodák zo Svitu pôsobí pod Dubňom od roku 2018, kam prišiel z Prešova. Mladý útočník počas dvoch rokov v Akadémii MŠK ukázal svoj potenciál, čo neostalo mimo pozornosti trénerov áčka. "Veľmi som sa potešil informácii od trénerov, ktorí ma vytiahli do áčka. Som veľmi šťastný, že môžem v prvom tíme začať prípravu, a hlavne v takom veku. Je to pre mňa nová a cenná skúsenosť. Budem makať na sto percent, aby som sa tu udržal."

Kategória do 17 rokov, sedemnásť zápasov, sedemnásť gólov. S takouto vizitkou, a teda aj bilanciou gólu na zápas sa "Jambo" stal najlepším strelcom v I. lige mladšieho dorastu. Pred ním je ďalšia výzva v podobe seniorského futbalu, do ktorého už nazrel v troch zápasoch za žilinskú rezervu. "Je to úplne o niečom inom. Pribudlo oveľa viac nasadenia, fyzických súbojov. Zo začiatku to bolo ťažšie, ale je len na mne, ako sa na seniorský futbal adaptujem. Keď sa so všetkým vysporiadam, verím, že to bude v poriadku."

Pohodový dlháň je pri cieľoch zatiaľ skromný. "Chcem byť v prvom rade zdravý, to je najdôležitejšie. Som len na začiatku, takže musím tvrdo makať, aby som sa udomácnil nielen v šatni, ale možno raz aj v zostave," želá si 183 centimetrov vysoký útočník. 

Hoci je "Jambo" vekom dorastenec, kabína mu nie je vekovo príliš vzdialená. "Bol tam zo začiatku rešpekt, a ten, samozrejme, ostal. Sme tam však samí mladí chalani, ktorí ma hneď prijali medzi seba, takže aj ten kolektív je výborný a cítim sa v ňom dobre. Už sa neviem dočkať tréningov a zápasov v novej sezóne," dodáva s vervou mladý útočník.

Facebook