UYL: Šošonov v druhom kole preverí majster Kazachstanu Kairat Almaty
Pre Šošonov historické druhé kolo mládežníckej Ligy majstrov sa blíži. Zverenci trénerov Ivana Beláka a Vladimíra Veselého v ňom na domácom štadióne privítajú ťažkú prekážku z Kazachstanu - tamojšieho majstra Kairat Almaty. Cieľom je pred prvým duelom napodobniť výkony zo zápasov s PAOK-om a zabezpečiť si dobrú východiskovú pozíciu pred neľahkou odvetou na juhovýchode krajiny ležiacej už v Ázii.

Európsky podvečer na Štadióne MŠK Žilina povedie hlavný rozhodca Dragomir Draganov z Bulharska.


zabezpečiť si dobrú východiskovú pozíciu

Postup do druhého kola mládežníckej Ligy majstrov môžeme pri našej druhej účasti v súťaži považovať za historický. Tu ale končiť rozhodne nechceme. Šéftréner projektu "B+U19" Vladimír Veselý potvrdil, že jednoznačne zabojujeme aj o zotrvanie v súťaži a účasť v ďalších kolách na jar 2022. 

„Šanca je vždy, každý zápas začína od stavu 0:0. I keď vieme, že teraz nás čaká zaujímavý a nepríjemný súper, ale šance sú stále vyrovnané 50 na 50. O ďalší postup budeme musieť tvrdo zabojovať,“ hovorí tréner, ktorý na lavičke dočasne nahradí hlavného trénera kategórie U19 Ivana Beláka, ktorý sa nachádza v karanténe.

Pavúk nám prisúdil ako ďalšieho súpera najvzdialenejšieho možného protivníka - majstra Kazachstanu z Kairatu Almaty. „Kairat má v Kazachstane výbornú mládežnícku akadémiu, do ktorej si sťahuje top hráčov z celej krajiny. Prezentujú sa zaujímavým štýlom hry, sú rýchli, dynamickí, behaví a predovšetkým dobre organizovaní. Na základe tohto vieme, že nás vo vzájomnom dvojzápase nečaká nič jednoduché.“ Kazaši v prvom kole postúpili cez majstra Cypru - Apoel Nikózia po výsledkoch 1:1 a 1:0.

Proti PAOK-u nám pomohla aj výborná atmosféra na tribúnach. „Verím, že tomu bude rovnako aj teraz, pretože príde atraktívne mužstvo a rovnako je to prestížna súťaž. Mládežnícka Liga majstrov sa nehrá každý deň. Dúfam teda, že diváci sú nájdu cestu na štadión v peknom počte a podporia chalanov k ďalšiemu skvelému výkonu,“ vyslovil nádej kormidelník, pre ktorého to bude v tej súťaži premiéra na trénerskej stoličke.

S nomináciou hráčov na zápas to vyzerá zatiaľ podobne ako proti Grékom. „Uvidíme až po predzápasovom tréningu aj na základe zdravotného stavu. Možno spravíme mierne zmeny, no výraznejšie určite nebudú.“ Záverečná nominácia určite vyjde zo 40-člennej súpisky na UEFA Youth League, ktorá sa aktuálne nemôže meniť. Jej podobu nájdete v stredajšom Bulletine.

Pred prvým zápasom na domácom ihrisku sú ciele Šošonov jasné. „Je jasné, že každý jeden zápas chceme vyhrať. Jednoduché to určite nebude, ale potrebujeme taký výsledok, aby sme ostali v hre aj pred odvetou. Nemôžeme nijako kalkulovať, v tomto systéme súťaže treba hrať vždy na výsledok, nech máme o čo hrať aj v Kazachstane,“ uviedol na záver preview šéf našej lavičky Vladimír Veselý.

Viac z rozhovoru v predzápasovom Bulletine na stránke mskzilina.sk.


vstupenky v predaji, deti zdarma

Pripomíname, že držitelia permanentiek, školy a mládežnícke futbalové tímy majú vstup na stredajší zápas zdarma. Viac informácii v článku.

Pre ostatných platí vtupné 1€, pričom vstupenku si môžete zakúpiť ihneď cez Ticketportal.


priamy prenos

Rovnako ako proti PAOK-u nebude zo zápasu žiaden prenos, nakoľko nariadenia UEFA nepovoľujú internetové vysielanie.


rozhodcovia

Zápas druhého kola mládežníckej Ligy majstrov s výkopom o 16:30 hod. na štadióne MŠK Žilina povedú rozhodcovia z Bulharska. Hlavným arbitrom bude pán Dragomir Draganov a na čiarach mu asistujú Georgi Todorov a Petar Nikolov Dzhuganski.


Facebook