UEFA Youth League: Šošoni v marci cestujú k belgickému majstrovi z Genku
V stredu 27. januára sa uskutočnil v Nyone žreb 1. kola mládežníckej Ligy majstrov, kde Slovákov zastupuje náš klub MŠK Žilina. Šošoni, ktorí sa predstavia v UEFA Youth League po druhýkrát v histórii, vyzvú po Montpellieri tentoraz belgický KRC Genk.

Zápas 32-finále majstrovskej vetvy, ktorý je na programe 2., resp. 3. marca, sa odohrá v Belgicku.


podobná filozofia ako my

Po ročnej pauze sa v prestížnej mládežníckej Lige majstrov predstavia opäť aj dorastenci MŠK Žilina. Tentoraz dostanú príležitosť hráči s ročníkom narodenia 2002, pričom do stretnutí môžu zasiahnuť aj traja hráči s ročníkom narodenia 2001. "Keďže pri jarnom prerušení súťaže sme boli v I. lige staršieho dorastu U19 na prvom mieste, Slovenský futbalový zväz nás nominoval do tejto súťaže ako zástupcu za Slovensko," ozrejmuje našu druhú účasť v tejto súťaži riaditeľ Akadémie MŠK Jaroslav Bačík. 

Žltozelení už pred žrebom vedeli, že sa stretnú s jedným zo sedmičky Angers SCO (Francúzsko), SL Benfica (Portugalsko), KRC Genk (Belgicko), AC Sparta Praha (Česko), Odense BK (Dánsko), FC Bazilej (Švajčiarsko), FK Crvena zvezda (Srbsko). Stredajší žreb, ktorý mal na starosti bývalý brazílsky futbalista Maxwell, prisúdil v súboji na jeden zápas dorastencom MŠK majstra Belgicka - KRC Genk, pričom marcový súboj sa odohrá na pôde súpera.

"Vieme, kde sa momentálne nachádza belgický futbal na medzinárodnej scéne nielen v mužskom futbale, ale aj v tom mládežníckom. Je to krajina, ktorá sa venuje rozvoju mladých hráčov, navyše Genk má dlhoročnú tradíciu pri práci s mladými hráčmi. Má veľa mládežníckych reprezentantov a celkovo podobnú filozofiu ako my. Veľmi sa tešíme na túto konfrontáciu, hráči sú dobre pripravení na súboj na takomto leveli. Ľahký súper v tejto skupine nebol. Bude to podobná výzva ako Montpellier pred dvomi rokmi. Urobíme maximum pre kvalitnú prípravu," dodáva na margo súpera riaditeľ Akadémie MŠK.

Facebook