U19: Pred zápasom MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava
MŠK Žilina

V sobotu dopoludnia čaká na starších dorastencov MŠK Žilina jeden z vrcholov ročníka, keď sa v 31. kole I. ligy predstavia proti jednému z hlavných konkurentov, mužstvu Slovana Bratislava.

Práve tím z hlavného mesta dlho v boji o čelo tabuľky "dýchal" na chrbát našim chalanom, no počas posledného víkendu v súboji o 2. miesto podľahol Ružomberku, čím zároveň stratil možnosť na zisk titulu.

zvíťaziť ako vždy, tentoraz aj s majstrovskou motiváciou navyše

Zverenci trénera Vladimíra Veselého majú tri kolá pred koncom pred Liptákmi sedembodový náskok a všetci veria v úspešný koniec sezóny.

"Chceme doma jednoznačne zvíťaziť a potvrdiť dobrú výsledkovú a aj hernú formu z posledných zápasov. To, že môžeme predčasne ukončiť a zavŕšiť úspešnú sezónu, je pre hráčov veľký bonus," hovorí o sobote kormidelník MŠK. So Slovanom sme sa stretli v sezóne už dvakrát. "Prehrou s Ružomberkom síce stratili šancu na prvé miesto, no Slovan je Slovan. Zápasy s nimi máju náboj derby, nič nám nedarujú, vždy ide o ťažké stretnutia. Budeme mať čo robiť aj tentokrát. Na jeseň sme s nimi doma prehrali 0:1, vrátili sme im to u nich, kde sme vyhrali 3:0."

Aké môže byť tretie vzájomné meranie síl v aktuálnej sezóne? "Znova to bude ťažký zápas, Slovanisti hrajú z defenzívy na brejky, majú šikovných hráčov, ktorí sa vedia presadiť. Doma sme ale silní, chceme ukázať naše zbrane a dominovať. Podobne, ako sme zvíťazili v poslednom vzájomnom zápase, kde sme boli jasne lepší. Spomínaný duel nám vyšiel, všetci veríme, že výkon napodobníme aj v sobotu."

Počas týždňa chýbali trénerovi šošonov viacerí reprezentanti, ktorí absolvovali vo výbere "SR" 20 prípravný duel v Moldavsku pod vedením trénera Adriána Guľu. "Pripojili sa k nám až v piatok, no nebola to komplikácia. V tréningovom procese sme ich bez problémov nahradili, v sobotu teda budeme v plnej zostave, plnej sile."

Netreba hráčov krotiť s emóciami, v prehnanej eufórii? "Podľa mňa nie. Samozrejme, kalkukovalo sa, koľko zápasov je potrebných vyhrať. Žilinská filozofia je jasná, bez ohľadu na tabuľku sa vždy snažíme zvíťaziť, sobota nám dáva motiváciu navyše."

Aká je zdravotná situácia v tíme? "Všetci sú viac-menej v poriadku, máme iba tréningové šrámy, čo je prípad Jana Krkošku, Matej Dybala má problém so svalom. Z "A"-tímu si predĺžili sezónu Samo Petráš a Braňo Sluka. Dlhodobejšie zranený je Vlado Majdan, ktorý má po sezóne, v piatok mu však dávajú dole sadru z nohy, preto veríme, že si s nami bude môcť víťazne zaskákať," hovorí lodivod staršieho dorastu, ktorý môže pre Žilinu vybojovať v kategórii U19 vôbec premiérový titul v novodobej histórii.


Sobotný duel, ktorý má výkop na Štadióne MŠK Žilina o 11:00 hod., bude rozhodovať Kamil Horváth, na čiarach asistujú Peter Chládek a Rastislav Behančín.

Facebook