U19: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 5:1 (3:0) - SME MAJSTRI
MŠK Žilina

Góly: 4. Myslovič, 20. Ďuriš, 34. Boženík, 54. Kovaľ, 78. Gerebenits - 67. Strelec

Zostava MŠK: Petráš - Suľa, Kopas, Moško, Sluka - Chríbik, Petrák (62. Lacko), Myslovič (75. Mihálik) - Ďuriš, Boženík (60. Gerebenits), Kovaľ

Od začiatku si naši chalani uvedomovali, o čo hrajú a k stretnutiu pristúpili nielen zodpovedne, ale najmä gólovo. Už v 4. minúte si loptu ideálne naviedol pred šestnástku Patrik Myslovič, krásne vystrelil a viedli sme 1:0. Zahanbiť sa nenechal ani krídelník Dávid Ďuriš, ktorý v 20. minúte obišiel protihráča a dokonalým obstrelom na zadnú tyč nás poslal už do dvojgólového vedenia. Keď do prestávky zvýšil Robo Boženík po ideálnej prihrávke od kapitána Adama Kopasa za obranu, nikto nepochyboval o tom, že si dorastenci dokráčajú k titulu.

V druhom polčase navýšil naše vedenie Martin Kovaľ, no súper začal aj našou predčasnou eufóriou a nekoncentrovanosťou vystrkovať rožky, čo viedlo k zníženiu skóre, no posledné slovo predsa len patrilo našim chalanom, keď sa do streleckej listiny zapísal aj striedajúci Roland Gerebenits, ktorý sa pomaly vracia po dlhej pauze spôsobenej zranením. Po záverečnom hvizde mohli začať naše majstrovské oslavy, ktoré nám v budúcej sezóne zaručujú účasť v UEFA Youth League.


Vlado Veselý, tréner MŠK Žilina U19: "Od začiatku sme boli lepší, v hre sme dominovali a presadili sme sa aj strelecky. Hráči vedeli, o čo hrajú, bolo na nich vidieť veľkú chuť a motiváciu. Súper občas pohrozil z brejkových situácií po strate lôpt v strede ihriska, no Samo Petráš to poriešil. V druhom polčase sme za stavu 4:0 trochu poľavili, dovolili súperovi skórovať, no potom sme znova začali hrať našu hru a zaslúžene zvíťazili. Dnešný výkon len potvrdil naše celosezónne nadštandardné výkony, vďaka ktorým sme získali premiérový titul. Sme veľmi radi, v celom ročníku hrala prím partia a tímovosť."


Facebook