U17: Pred zápasom MŠK Žilina - MFK Ružomberok
MŠK Žilina

Znova v sobotu, týždeň po oslavách majstrovského titulu v kategórii U19, budú hrať na Štadióne MŠK futbalisti MŠK Žilina o ďalšie spečatenie titulu. Tentoraz v kategórii U17 sa naši mladší dorastenci stretnú v 32. kole proti Ružomberku.

S ním sme už v aktuálnej sezóne odohrali dve stretnutia a obe stretnutia sa skončili deľbou bodov. Remíza by postačovala šošonom aj tentokrát, pretože dve kolá pred koncom máme päťbodový náskok a lepšie vzájomné zápasy s Dunajskou Stredou. Na tú sa však v žiadnom prípade nespoliehame.

úlohy pred sobotou nemeníme

Zverenci trénera Norberta Guľu tak môžu v sobotu spečatiť titul, ktorý by bol v kategórii U17 už tretí v rade pre šošonov.

"Z pohľadu tabuľkového postavenia to môže byť vrchol sezóny, ale podstatné pre nás i hráčov bola celoročná náročnosť tréningového procesu, úlohy v zápasoch a rozvoj samotného hráča. Netlačili sme na výsledok, no verili sme, že tvrdou prácou príde," hovorí tréner Guľa, ktorý finišuje svoju prvú sezónu v Žiline. "Je veľmi dobré, že nejdeme nič meniť. Na nikoho sa nechystáme, vždy iba sami na seba. Úlohy sa teda nemenia ani pred sobotou a veríme, že keď hráči zvládnu svoju náročnosť, uhráme aj výsledok."

S Ružomberkom sme remizovali v sezóne 2:2 a 0:0, nerozhodný výsledok by postačoval aj teraz. "Ružomberok je nepríjemný tím, určite budú namotivovaní, ako každý proti Žiline. Svojím spôsobom hry však chceme dominovať."

V mládežníckom futbale sa často pritrafia nepravidelné výsledky, ktoré postretli aj našich chalanov. "Mali sme výkyvy, no treba povedať, že sme mali dlhodobo zranených - Tomáša Nemčíka, Vlada Barboru, Adama Goljana. K tomu sa pridali reprezentanti, ktorí často chýbali a my sme museli hrať stretnutia bez nich. V niektorých dueloch sme teda vytiahli mladších chalanov. Až štyria hráči, ročník narodenia 2002, hrávali pravidelne. Išli sme našou náročnou cestou. To, že sa body zrátajú a my môžeme svietiť najvyššie, je bonusom."

Tréner Noro Guľa začala svoju púť u šošonov na Mintál Cupe 2017, kde obsadil bez prehry s tímom 3. miesto. Teraz si to môžu guľovci vynahradiť ligovým pohárom. "Nie je to vždy len o výsledkoch, budeme však radi, že práca, ktorú sme nastolili, bude mať aj želaný výsledkový efekt. Bolo by veľmi pekné napodobniť U19, no my sa na to pozeráme z pohľadu, že by sme si mohli predĺžiť sezónu a odohrať kvalitný medzinárodný duel v rámci Česko-slovenského pohára. Tam by sme mohli sledovať ďalšie parametre u hráčov i mužstva ako takého, kde sa môže posunúť."

Aká je nálada v kabíne? "Chalani prežívajú futbal, no tak to má byť. Musia ho prežívať emočne, niekedy aj so sklamaniami, ktoré prišli aj počas sezóny. Nás však teší, že sme strelili 111 gólov a sme odskočení od druhého tímu o vyše tridsať gólov. Preto sme radi, že to, čo rozprávame o ofenzívnom poňatí hry, je aj rukolapne viditeľné v tabuľke."

Tréner poodhalil aj zdravotný stav v kabíne dorastncov. "Problémy s kolenom má Adam Goljan. Inak sú zdravotne chalani v poriadku, čo je dobré, že na konci sezóny nemáme vážne zranenia. Verím, že zostávajúce stretnutia zvládneme a na konci sa budeme spoločne tešiť."


Sobotný duel, ktorý má výkop o 11:00 hod., bude rozhodovať trojica arbitrov, ako hlavný Juraj Krajči, na čiarach asistujú Rastislav Behančín a Matej Franek


TABUĽKA I. LMD

Facebook