U17: Pred utorkovým zápasom Česko-slovenského pohára
Hoci sa mládežníckym družstvám šošonov skončili ligové povinnosti, pričom mali pre viaceré tímy MŠK Žilina víťaznú príchuť, v utorok čaká našu U17 vyvrcholenie sezóny, ktorá sa predstaví na Česko-slovenskom pohári v Skalici proti majstrovi z Čiech.

Každoročne si v úplnom závere ročníka zmerajú sily medzi sebou majstri Slovenska a Česka. Po minuloročnom dvojnásobnom zastúpení máme v hre tentoraz našich mladších dorastencov, ktorí sa v utorok na Záhorí postavia proti rovesníkom a majstrovi Česka - Sparte Praha.

Šošoni z U17 si zahrajú Česko-slovenský pohár už štvrtýkrát v rade a radi by to konečne pretavili do výhry.

odmena a výzva

Žltozelení si počas celého ročníka I. ligy mladšieho dorastu počínali jednoznačne, o čom svedčí 15-bodový náskok pred prenasledovateľmi, iba tri prehry v 33 vystúpeniach a 90 strelených gólov. Tréner Peter Černák sa preto premiérovo predstaví so svojím tímom na česko-slovenskom vyvrcholení ročníka.

"Určite by sme sa radi pobili o dobrý výsledok, čo sa nám v tejto sezóne vo veľkej väčšine darilo. Čaká nás však súper zvučného mena s obrovskou kvalitou. Bude to pre nás výzva," hovorí pred utorkovým stretnutím hlavný tréner U17. "Musíme sa vysporiadať s niekoľkými absenciami hráčov, či už kvôli zraneniam alebo chorobe. Chalani sa aj napriek tomu tešia na prestížny zápas, vyvrcholenie sezóny. Musíme však podať minimálne stopercentný výkon na to, ak chceme pomýšľať na výhru," myslí si kormidelník mladších dorastencov, ktorí v troch predošlých pokusoch neuspeli. Naposledy v minulom roku až po penaltách podľahli Slavii Praha.

V uplynulom týždni sa šošoni rozlúčili s ligou výhrou 1:0 nad Senicou, užili si oslavy, no sezónu si ešte predĺžili a zodpovedne sa pripravovali na utorkový zápas. "Chalani sú plní síl, uvedomujeme si, že je to odmena za celý ročník. Ideme hrať žilinsky, chceme si to užiť a na štvrtý pokus konečne získať trofej v kategórii U17," hovorí 43-ročný tréner a bývalý útočník.

Výkop v Skalici je naplánovaný na 11:00 hod.

Facebook