U16 triumfovala v SAE vo finále proti španielskemu Betisu Sevilla
MŠK Žilina

Mladší dorastenci MŠK Žilina odcestovali začiatkom tohto týždňa na prestížny mládežnícky turnaj do Spojených arabských emirátov, kde sa predstavia v spoločnosti Angličanov, Španielov či Argentínčanov na Hazza Bin Zayed Tournament v kategórii U16.

Turnaja sa zúčastní iba šesť tímov, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín.

Zverenci trénera Ivana Beláka sa predstavia v A-skupine proti domácim futbalistom z Al Ain F.C. a argentínskemu celku CDA Córdoba. V B-skupine sa predstaví anglický Everton F.C., španielsky Real Betis a Al Jazira Club zo SAE.


plán zápasov našich chalanov


Utorok 10.4.

MŠK Žilina - CDA Córdoba 2:0 (0:0) Góly MŠK: Leitner, Prášek (pok. kop)

Zostava MŠK: Belko - Tandara, Leitner, Tóth, Javorček - Prášek, Novák, Mojžiš - Kaprálik, Škrteľ, Cicek

Striedali: Hunčík, Capko, Výbošťok, Dyroff, Válovčin, Kohút

Šošoni odštartovali turnaj proti ťažkému súperovi z Argentíny v náročných teplotných podmienkach, čo bolo na našej hre v prvom polčase cítiť. V horúčave nám viazla kombinácia, pod čo sa podpísal časový posun i slabšia regenerácia po prílete do SAE. Napriek únave sme ustáli prvopolčasový tlak súpera a v druhom polčase sme to zlomili na svoju stranu aj gólmi. Z rohového kopu otvoril skóre Patrik Leitner a poistka prišla v nadstavenom čase z kopačky Seba Prášeka, ktorý z penalty stanovil na konečných 2:0, keď súper zastavil rukou náš istý gól.

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Sme šťastní za dosiahnutý výsledok, pretože aklimatizovať sa v tak krátkom čase bolo veľmi náročné. Všetci veríme, že dnešný výsledok nás povzbudí a už to z našej strany bude na turnaji len lepšie. Zajtra hráme s Al Ainom o postup do finále, tešíme sa na duel s domácimi, pre chlapcov to bude ďalšia výborná skúsenosť."


Najlepším hráčom zápasu sa stal od nás strelec víťazného gólu Paťo Leitner.



streda 11.4.

Al Ain F.C. - MŠK Žilina 0:1 (0:0) Gól MŠK: Gomola

Zostava MŠK: Teplan - Tandara, Leitner, Capko, Javorček - Prášek, Novák, Mojžiš - Kaprálik, Škrteľ, Cicek

Striedali: Hunčík, Tóth, Výbošťok, Gomola, Dyroff, Válovčin, Kohút

Druhým súperom šošonov boli domáci futbalisti, ktorí hrali z obranného bloku a zameriavali sa na brejky. Z našej strany to bolo lepšie oproti včerajšku, žltozelení boli herne lepší, no stav na ukazovateli skóre sa menil znova až po prestávke. Jediný a víťazný gól zaznamenal Martin Gomola krásnou strelou z rohu šestnástky, ktorá zapadla presne do horného rohu brány. Domáci sa snažili aj agresívnou hrou vyrovnať, no zverenci trénera Ivana Beláka ustáli tvrdú hru a zaslúžene vyhrali skupinu.

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "V prvom polčase sme hrali proti vetru, čo nám robilo trochu problémy v obrane. My sme si naopak vypracovali sľubné šance, ktoré sme mohli premeniť a mohli tak mať pokojnejší zápas. Celkovo sme odohrali dobrý duel, aj striedajúci hráči naskočili veľmi dobre a doviedli stretnutie do víťazného konca napriek veľkej snahe domácich. Sme radi, že sme vyhrali skupinu a tešíme sa na ďalší zápas."


piatok 13.4.

SEMIFINÁLE:

MŠK Žilina - Al Jazira Club 4:1 (1:1) Góly MŠK: Škrteľ 2 (jeden z pok. kopu), Mojžiš (pok. kop), Kaprálik,

Zostava MŠK: Belko - Tandara, Leitner, Tóth, Javorček - Prášek, Novák, Mojžiš - Kaprálik, Cicek, Dyroff

Striedali: Hunčík, Capko, Výbošťok, Škrteľ, Gomola, Válovčin, Kohút

Aj v semifinále čakal na šošonov ťažký súper z tamojšej ligy, ktorého zlomili až v druhom polčase. Skóre otvárali Arabi, keď v 3. minúte ďalekonosnou strelou otvoril skóre súper. Našťastie sme vyrovnali ešte do prestávky po peknej akcii, na konci ktorej bol Aďo Kaprálik. Po zmene strán sme boli aktívni a misky váh naklonil na našu stranu po faule na Filipa Škrteľa z bieleho bodu Aďo Mojžiš. Následne sa k slovu dostal aj náš útočník Škrteľ, a to hneď dvakrát, ktorý pečatil náš postup do finále. Domáci si z frustrácie chceli vybiť zlosť na našich chalanoch, odzrkadlilo sa to až tromi červenými kartami po nevyberavých zákrokoch. Zaslúžene sme si postrážili postup do nedeľného finále, v ktorom sa stretneme so španielskym družstvom na 25-tisícovom štadióne Hazza Bin Zayed v Dubaji.

Najlepším hráčom zápasu sa stal Vlado Cicek.

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Zápas sme začali smolne, inkasovali sme z jedinej strely na bránu. Hoci to trvalo dlhšie, vyrovnali sme do prestávky, čo bolo dobré. Aj po zmene strán sme chalanom prizvukovali, aby boli trpezliví, že súpera určite otvoríme, čo sa aj podarilo. V závere hrali domáci naozaj tvrdo a "sme radi", že iba jeden hráč nedohral skrz zranenie. Tešíme sa z ďalšej výhry a sme plní očakávaní pred finále, ktoré sa bude hrať na krásnom štadióne."




nedeľa 15.4.

FINÁLE:

Betis Sevilla - MŠK Žilina 1:2 (0:0) Góly MŠK: Novák, Cicek

Zostava MŠK: Belko - Tandara, Leitner, Capko, Javorček - Prášek, Novák, Mojžiš - Kaprálik, Škrteľ, Cicek

Striedali: Hunčík, Tóth, Výbošťok, Dyroff, Gomola, Teplan

Úžasný zápas, ktorým sme vyvrcholili našu spanilú jazdu turnajom v SAE. Na krásnom modernom štadióne sme proti Španielom začali nebojácne a od začiatku sme s nimi držali krok, čo ich v konečnom dôsledku prekvapilo najviac. Pred prestávkou nastrelil súper brvno, ďalšiu tutovku zlikvidoval náš brankár Ľubo Belko. Góly už tradične na tomto turnaji prichádzali až po zmene strán, do vedenia sme šli Marcelom Novákom, ktorý peknou strelou otvoril gólový účet stretnutia. Vyrovnanie Španielov prišlo o niekoľko sekúnd, a tak sa začínalo odznova. Rozuzlenie priniesol Vlado Cicek, ktorý si krásne zasekol obrancov Betisu a bezchybným obstrelom nás poslal nielen do vedenia, ale aj za výhrou. Nepríjemný moment prišiel pred koncom, kedy putoval náš brankársky hrdina Ľubo Belko do nemocnice so zlomenou rukou, no aj na diaľku dopomohol k nášmu triumfu.

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U16: "Sme veľmi radi, že sme mali možnosť zažiť zápas, kde sme sa stretli s naozaj výborným tímom na krásnom štadióne. Chalani si vyskúšali španielsku školu futbalu. Z oboch strán to bol kvalitný duel, súper bol prekvapený našou aktivitou. V prvom dejstve to bolo zo strany na stranu, o prvom góle, ktorý nepadol. Druhý polčas sme začali aktívne, boli sme častejšie na polovici súpera. Otvorili sme skóre, no zo štandardky sme ihneď inkasovali. Následne to bolo hore-dole, o jednom góle, ktorý sme našťastie strelili my po krásnej individuálnej akcii. Chcel by som poďakovať chlapcom i realizačnému tímu za vytvorené podmienky, ktoré prispeli k štyrom výhram."

Najlepším brankárom turnaja sa stal Ľubo Belko.


Facebook