U15: Nakoniec tretie miesto na MSR v Poprade
MŠK Žilina

Po roku sa znova v Poprade na štadióne NTC odohrá finálový turnaj Majstrovstiev Slovenska starších žiakov, na ktorom nechýbajú ani obhajcovia minuloročného prvenstva - futbalisti MŠK Žilina U15.

Znova pod vedením trénera Slavomíra Konečného sa v konkurencii troch súperov (najlepší zo skupiny Bratislava, západ, východ, stred) pokúsime o čo najlepšie výkony i výsledky.

Súpermi nám tentokrát budú hráči ŠK Slovan Bratislava, Spartaku Trnava a Tatranu Prešov. Počas troch dní sa stretne každý s každým, bude sa hrať klasicky 2x35 minút, pričom pri nerozhodnom výsledku budú nasledovať strely z bieleho bodu.

Je podľa trénera káder našich starších žiakov natoľko silný, aby zopakoval úspech minuloročnej U15?

"Každé mužstvo tento rok cestuje do Popradu s cieľom vyhrať. Podľa mňa to bude naozaj vyrovnané, zo štyroch tímov môže vyhrať hociktorý. V minulej sezóne sme boli v pozícii favorita a ustáli sme to. Teraz to bude predsa len vyrovnanejšie, no o to viac sa tešíme," zhrnul možné prognózy lodivod starších žiakov, ktorý práve v Poprade pred rokom priviedol terajšiu U16 k zisku majstrov Slovenska bez straty bodu a dokonca aj bez inkasovaného gólu. "Terajšia U15 je rovnako dobre natrénovaná, sú v nej zaujímavé individuality, ale v minuloročnom výbere bol tých individualít viac. Práve tak tímovosť a odhodlanosť môže tento rok priniesť úspech."

Každý deň čaká na šošonov jeden duel, pravidlami pôjde o klasický majstrovský duel. "Budem spokojný, samozrejme, ak uspejeme, no poteší aj dobrá hra a keby sa chlapci presadzovali. Stále je to v mládežníckych kategóriach o tom, aby sme vychovávali individuality a hráčov. Jasné, každý chce vyhrať. Mrzelo by ma však, keby sme podliezli latku, ktorú sme si v aktuálnej sezóne nastavili."

S trojicou súperov sa žltozelení už stretli v aktuálnom ročníku. "Aj výsledky zo sezóny, keď sme sa stretli v príprave v zime so Slovanom aj Trnavou, boli vyrovnané, vyhrali sme o gól. S Prešovom sme sa stretli v nadstavbe, u nich sme vyhrali, doma remizovali. Sledoval som súperov aj mimo súťaže a aktuálny ročník je naozaj vyrovnaný. Rozhodnú maličkosti, aktuálna forma a šírka kádra."

S akým kádrom teda cestujeme pod Tatry? "Hráči sa tešia, je to pekné vyvrcholenie žiackeho veku. Turnaj má svoje čaro, chalani budú spolu neustále tri dni, hrá sa v peknom prostredí. Po zdravotnej stránke sme mali menšie šrámy, ale cestujeme na turnaj v najsilnejšom možnom zložení. Doplnili sme káder aj o hráčov z U14, ktorí si to zaslúžia," doplnil na záver skúsený a úspešný tréner Slavo Konečný.

PROGRAM futbalistov MŠK Žilina

štvrtok 21.6.

U15: MŠK Žilina - Trnava 0:0, na pokutové kopy 3:4


Piatok 22.6.

U15: MŠK Žilina - Prešov 0:2 (0:1)


Sobota 23.6.

U15: MŠK Žilina - Slovan BA 1:0 (0:0) gól MŠK: Húšťava

Facebook