Športovec mesta Žilina: Ďuriš tretí, ocenená aj U19, Kopásek i Mühelyiho memoriál

V stredu 19. apríla sa uskutočnilo v Mestskom divadle v Žiline vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za rok 2022. Medzi najlepšími športovcami spod Dubňa, ktorí boli oceňovaní už po štrnásty raz v histórii, sa opäť nestratili ani futbalisti MŠK Žilina. 

Na 3. priečku sa v kategórii dospelých postavil Dávid Ďuriš, v kategórii juniori zas obsadil 2. miesto Samuel Kopásek. Kolektívom roka sa stal náš starší dorast a z prvenstva sme sa tešili aj pri Podujatí roka, kde triumfoval turnaj pre kategórie prípraviek - Memoriál Antona Mühelyiho.


ďuriš napodobnil belka s nemčíkom

Futbalisti MŠK Žilina majú po dvoch prvenstvách a jednom treťom mieste Viktora Pečovského, druhom mieste Michala Škvarku (v roku 2017), 3. mieste Róberta Boženíka z roku 2018, 2. mieste Dominika Holeca za rok 2019 a 3. miestach Tomáša Nemčíka a Ľubomíra Belka z minulého roka ďalšieho medailistu na mestskej pôde.

Tentoraz obsadil 3. miesto aj odchovanec Akadémia MŠK Žilina Dávid Ďuriš.

"Futbal je o tímových úspechoch, preto aj toto ocenenie beriem ako cenu pre celý tím. Ďakujem, samozrejme, rodine, priateľke, spoluhráčom, trénerom i všetkým v klube. Veľmi si vážim, že môžem byť ako rodený Žilinčan súčasťou ocenenia najlepších športovcov môjho rodného mesta. Individuálnych cien som veľa v kariére nevyhral, o to viac ma to teší."

Rodáka z Bytčice doplnil v kategórii dospelí aj ďalší člen "A"-tímu Šošonov a odchovanec Akadémie MŠK Žilina Patrik Leitner, ktorý obsadil 5. miesto.


kopásek strieborný

Oceneného sme mali aj v kategórii juniori, kde sme ťažili predovšetkým z historického úspechu našej U19. Na ňom sa výrazne podieľal reprezentačný obranca Samuel Kopásek, ktorý skončil na 2. mieste.

"Ďakujem za ocenenie mojich výkonov, rovnako tak by som chcel poďakovať rodine a najmä spoluhráčom z U19-ky, s ktorou sme zažili nezabudnuteľné chvíle počas mládežníckej Ligy majstrov a zároveň chalanom z reprezentácie za domáce EURO. Bol to krásny vrchol mládežníckeho obdobia, ktorý ešte môže pokračovať na MS 20-ročných. Verím, že nielen takéto individuálne ocenenia, ale najmä tímové úspechy budú pribúdať aj v seniorskom futbale."

Samo tak napodobnil Tima Jambora či predtým Jána Bernáta, ktorí sa tešili z podobného ocenenia.


kolektívom roka naša U19

Vcelku jednoznačne a zaslúžene triumfoval v kategórii Kolektív náš starší dorast, ktorý v roku 2022 napísal historickú účasť v osemfinále mládežníckej Ligy majstrov ako vôbec prvý slovenský klub. Zverenci trénera Vladimíra Veselého tak po štyroch rokoch znova vystúpali až na samý vrchol.

"Veľmi si vážime toto ocenenie a ďakujeme mestu aj touto cestou za podporu. Je to veľmi pekné pripomenutie za naozaj historickou jazdou mládežníckou Ligou majstrov, ktorá znova spopularizovala Žilinu v celoeurópskom meradle," dodáva úspešný lodivod našich dorastencov Vladimír Veselý.


podujatím roka obľúbený turnaj pre prípravkárov

Dominanciu MŠK na mestskom podujatí iba podčiarkla výhra aj v ankete Podujatie roka, ktorým sa stal Memoriál Antona Mühelyiho. Počas minulého leta sa pre kategóriu prípraviek uskutočnil už 6. ročník obľúbeného turnaja pomenovaného podľa niekdajšieho oddaného mládežníckeho trénera MŠK Žilina. Rovných 20 družstiev z okolia Žiliny, stovky nádejných futbalistov a dokonalý futbalový deň na Štadióne MŠK Žilina. Viac povedal šéftréner prípraviek MŠK a zároveň jeden z organizátorov Viktor Miko.

"V prvom rade ďakujeme mestu, že si všimlo našu snahu a iniciatívu o propagáciu futbalu pri najmenších kategóriách. Veríme, že v tejto tradícii budeme pokračovať aj naďalej a deti z celého okolia Žiliny podnietime k pohybu, športu, zvlášť futbalu a budeme sa môcť tešiť v budúcnosti z nových úspešných talentov."


Všetkým oceneným ako aj kolektívu U19 či organizátorom Memoriálu Antona Mühelyiho gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

Facebook