Športovci mesta Žilina: Belko s Nemčíkom tretí, Jambor na 5. mieste medzi juniormi
V pondelok 11. apríla sa uskutočnilo v Mestskom divadle v Žiline vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za roky 2020 a 2021. Najlepší športovci Žiliny boli po ročnej odmlke spôsobenej pandémiou oceňovaní už po trinásty-krát a opäť sa medzi nimi nestratili ani futbalisti MŠK Žilina.

Na bronzovú priečku sa v kategórii dospelých spoločne postavila žltozelená dvojica odchovancov Ľubomír Belko a Tomáš Nemčík, v kategórii juniori obsadil 5. priečku Timotej Jambor.


poďakovanie patrí spoluhráčom, rodine i klubu

Futbalisti MŠK Žilina mali po dvoch prvenstvách a jednom treťom mieste Viktora Pečovského, druhom mieste Michala Škvarku (v roku 2017), 3. mieste Róberta Boženíka z roku 2018 a 2. mieste Dominika Holeca za rok 2019 ďalších novicou a "medailistov" ocenených mestom. Tentoraz hneď dvojicu odchovancov Akadémie MŠK Žilina - obrancu Tomáša Nemčíka a brankára Ľubomíra Belka.

"Som rád, že som mohol byt súčasťou tohto oceňovania a patriť medzi tých najlepších športovcov Žiliny za rok 2020 a 2021. Vnímam to ako odmenu za výkony, ktoré som predvádzal za tieto roky. Bez tímu a spoluhráčov by som ich ale nedosiahol, preto im patrí vďaka. A nakoniec by som chcel poďakovať mojej rodine a klubu MŠK Žilina, v ktorom sa môžem rozvíjať aj naďalej," hovorí talentovaný gólman zo Strečna Ľubo Belko.

Toho dopĺňa aj náš stopér Tomáš Nemčík: "Som veľmi šťastný, že som si mohol prevziať takúto cenu. Veľká vďaka patrí ľudom mesta Žilina, ktorí ma vybrali. Samozrejme, ďakujem klubu MŠK za nomináciu. Rovnako by som chcel poďakovať trénerom a spoluhráčom, ktorí by si toto ocenenie zaslúžili takisto ako ja. Nakoniec patrí poďakovanie mojej rodine, ktorá ma odmalička podporuje v tom, čo robím a bez nich by som nedosiahol žiadny doterajší úspech v mojej kariére."


V juniorskej kategórii sa teší z 5. miesta Timotej Jambor, ktorý bol počas rokov 2020 a 2021 súčasťou našej U19, B-tímu i prvého mužstva. Tínedžer tak napodobnil Jána Bernáta, ktorý sa tešil z podobnému ocenenia pred dvomi rokmi.

"Som veľmi rád za toto ocenenie, ktorým si aj širšia verejnosť všimla moje dobré výkony v minulých rokoch. Teší ma, že som bol medzi ocenenými, určite ma to motivuje pracovať ešte viac, aby som sa tam ocitol aj po ďalšie roky. Ďakujem trénerom aj všetkým ľuďom v klube, ktorí so mnou pracujú a dennodenne sa mi venujú, aj vďaka ním som si mohol prebrať túto cenu," povedal útočník Šošonov. 


Trojici ocenených gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

Facebook