Šošonské predvianočné darovanie krvi
Hoci sa povinnosti pre futbalistov MŠK Žilina v roku 2021 skončili a aktuálne si vychutnávajú dovolenky, pred najkrajšími sviatkami v roku si predsa len s radosťou splnili milú a dobročinnú úlohu.

Vianoce sú o nezištnej pomoci, a preto sme tento rok namiesto vtipných videí v pandemickej dobe darovali tak potrebnú tekutinu, ktorej sa teraz pri všetkých ostatných problémoch nevenuje toľko pozornosti.


darovanie krvi popri všetkých ostatných záležitostiach stále veľmi potrebné

Napriek zložitej pandemickej situácii, a to nielen v krajine, ale aj v našej kabíne, sa niektorí žltozelení zúčastnili počas dovoleniek dobrovoľného darovania krvi.

K hráčom "A"-tímu sa pridal aj maskot Šošon, ktorý rovnako ako vy častokrát chýbal počas tohto roka na tribúnach. Ten nielen potešil oddelenie Národnej transfúznej služby Slovenskej republiky v Žiline, ale pridal sa k chalanom a rovnako daroval "žltozelenú" krv. Túto iniciatívu ocenil aj náš bývalý gólman Patrik Le Giang, ktorý rovnako dovolenkuje po sezóne práve pod Dubňom, a tak sa pridal k Šošonom.

A práve za celým týmto nápadom stáli samotní hráči, viac prezradil jeden z darcov Lukáš Jánošík

"V kabíne sme sa bavili, ako by sme mohli pred Vianocami pomôcť v tejto náročnej dobe. Darovanie krvi išlo momentálne do úzadia popri všetkých iných zdravotných starostiach ľudí, no stále je nesmierne dôležité a potrebné. Preto sme sa rozhodli, ktorí sme mohli (pozn. red. darovať krv mohli iba hráči, ktorí neboli posledný mesiac v karanténe, neboli v zahraničí a zároveň sú minimálne dva týždne po očkovaní), a spoločne sme túto nenahraditeľnú tekutinu darovali tým, ktorí ju budú potrebovať. Teraz po sezóne a navyše pred Vianocami je ten najlepší čas pomôcť týmto spôsobom. Pre mňa to bola zároveň premiéra darovania krvi.”


Nielen z maskota malo oddelenie sestričiek spestrený predvianočný čas, čo potvrdzujú slová celého kolektívu na NTS SR v Žiline, ktorý je veľmi vďačný za každý deciliter krvi.


Facebook