Šošoni v repre: Na zrazoch až 21 hráčov, 14 z ”A”-tímu
V závere marca čaká národné reprezentácie prvý asociačný termín roku 2021. Na zrazoch je trénerom národných výberov k dispozícii až 21 hráčov MŠK v rôznych vekových kategóriách.

Prinášame vám súhrnné informácie o všetkých kvalifikačných a prípravných zápasoch, ktoré čakajú reprezentantov spod Dubňa v najbližších dňoch.


Najviac sokolíkov zo Žiliny

Až osem hráčov vyšle MŠK Žilina na prípravný kemp slovenskej 21-tky do Turecka. Na turnaji v hlavnom meste krajiny - Antalya Cupu - budú v akcii brankár Ľubomír Belko, obrancovia Samuel Suľa a Tomáš Nemčík, stredopoliari Miroslav Gono a Ján Bernát aaj trio ofenzívnych hráčov Adam Goljan, Adrián Kaprálik a Patrik Iľko. V nominácii sa nachádzajú aj ďalší naši kmeňoví hráči - Roland Gerebenits a Vladimír Barbora - obaja pôsobiaci na hosťovaní v druholigovej Podbrezovej.

Tréner Jaroslav Kentoš nominoval na zraz celkovo 26 hráčov, pričom medzi náhradníkmi figurujú ďalší traja Žilinčania. Sokolíci postupne nastúpia proti výberu Uzbekistanu do 23 rokov, Severnému Macedónsku (aj s naším Enisom Fazlagićom) a Ukrajine.

Program Slovenska "21"

25.03. (15.00 SEČ) Uzbekistan "23" - Slovensko "21" 0:2 (0:0) Góly SVK: 56. Trusa, 80. Goljan

Šošoni v akcii: V základnej zostave sokolíkov nastúpila hneď pätica žltozelených. Obranca Tomáš Nemčík, záložníci Miroslav Gono (inkasoval žltú kartu) a Ján Bernát, a krídelník Patrik Iľko odohrali prvý polčas duelu. Adrián Kaprálik hral do 65. minúty. Do druhého polčasu nastúpil Adam Goljan a pripísal si na svoje konto druhý gól Slovenska. V 65. minúte naskočil do hry aj Samuel Suľa. Ľubomír Belko presedel celý zápas na lavičke náhradníkov.

27.03. (15.00 SEČ) Slovensko "21" - Severné Macedónsko "21" 2:2 (0:1) Góly SVK: 77. Iľko, 89. vlastný gól

Šošoni v akcii: Ľubomír Belko odchytal celé stretnutie a inkasoval dva góly. Adam Goljan nastúpil v základnej zostave a v 80. minúte ho nahradil Adrián Kaprálik. Samuel Suľa odohral na prvej strane obrany 64. minút. Tomáš Nemčík sa dostal na ihrisko v 46. minúte. V 64. minúte vybehla na hraciu plochu trojica Miroslav Gono, Ján Bernát a Patrik Iľko, ktorý strelil aj prvý gól sokolíkov.

29.03. (17.00 SELČ) Ukrajina "21" - Slovensko "21" 2:3 (0:0) Góly SVK: 64. Bernát, 70. Trusa, 83. Kadák

Šošoni v akcii: Tomáš Nemčík a Miroslav Gono odohrali celé stretnutie. Patrik Iľko odohral 34. minút v úvodnom polčase. Adrián Kaprálik a Ján Bernát nastúpili rovnako v základnej zostave a odohrali zhodne 78. minút, pričom Bernát strelil náš prvý gól v zápase. Zo striedajúcich hráčov sa na ihrisko dostal Adam Goljan v 78. minúte. Samuel Suľa odsedel zápas na lavičke náhradníkov. Ľubomír Belko tentokrát nefiguroval v zápasovej nominácii.

Slovenská 21-tka sa po obrate z 0:2 na 3:2 v záverečnom dueli dostala na čelo tabuľky a ovládla celý turnaj Antalya Cup. Veľkú zásluhu na tom má aj osem Šošonov v mužstve, ktorí sa dokázali gólovo presadiť v každom jednom zápase.


Pre Vahana dôležitý úvod kvalifikácie

Rovnako ako pre Slovensko tak aj pre Arménsko sa rozbieha kvalifikácia na futbalové majstrovstvá sveta, ktoré sa budú v roku 2022 konať v Katare. Už v úvode čaká Vahana Bichakhchyana a jeho rodnú krajinu dôležitý trojlístok zápasov so súpermi z Lichtenštajnska, Islandu a Rumunska. Hneď tieto úvodné duely môžu naznačiť smer, akým sa bude skupina J uberať.

Program Arménska

25.03. Lichtenštajnsko - Arménsko 0:1 (0:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan nastúpil na záverečné sekundy v nadstavenom čase stretnutia.

28.03. Arménsko - Island 2:0 (0:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan tentokrát presedel celý duel na lavičke náhradníkov.

31.03. Arménsko - Rumunsko 3:2 (0:0)

Šošon v akcii: Vahan Bichakhchyan si ani v tomto zápase nepripísal minúty na ihrisku.


Benson zabojuje o Africký pohár národov

Reprezentáciu Ghany aj s Bensonom Anangom v kádri čakajú posledné dve stretnutia v rámci C - skupiny kvalifikácie na tohtoročný Africký pohár národov. V štvorčlennej skupine momentálne figuruje Ghana na prvom mieste a v zápasoch s Južnou Afrikou a Svätým Tomášom budú chcieť potvrdiť pozíciu zaručujúcu postup na finálový turnaj.

Program Ghany

25.03. Južná Afrika - Ghana 1:1 (0:0)

Šošon v akcii: Benson Anang odohral na ľavej strane obrany celé stretnutie a pripísal si aj asistenciu pri jedinom góle svojho tímu.

28.03. Ghana - Svätý Tomáš a Princov ostrov 3:1 (2:0)

Šošon v akcii: Benson Anang odohral celý duel a prispel k postupu Ghany z prvého miesta skupiny C.


kiwi na tréningový kemp do španielska

Poľskej "21"-tke ušiel postup na záverečný turnaj EURO o jeden gól, a tak čaká našich severných susedov iba tréningový kemp v Španielsku. Medzi opory novo-tvoriacej sa poľskej "21"-tky patrí znova aj Jakub Kiwior, ktorý bol povolaný na marcový zraz, kde ho čakajú v rámci kempu aj dva prípravné zápasy proti Saudskej Arábii a Rakúsku.

Program Poľska "21"

26.03. Poľsko "21" - Saudská Arábia "20" 7:0 (2:0)

Šošon v akcii: Jakub Kiwior nastúpil v základnej zostave a odohral prvý polčas zápasu.

29.03. Rakúsko "21" – Poľsko "21" 2:0 (2:0)

Šošon v akcii: Jakub Kiwior odohral celých 90 minút.


Fazla proti Slovákom na Antalya Cup-e

Neodmysliteľným článkom reprezentácie Severného Macedónska do 21 rokov je defenzívny záložník Enis Fazlagić. Na tureckom Antalya Cup-e vyzve družina okolo "Fazlu" okrem rovesníkov z Kazachstanu a Bulharska aj slovenskú 21-tku. Tešiť sa teda môžeme na žilinskú konfrontáciu.

Program Severného Macedónska "21"

24.03. Kazachstan "21" - Severné Macedónsko "21" 2:1 (0:0)

Šošon v akcii: Enis Fazlagić nastúpil v základnej zostave a odohral prvý polčas zápasu.

27.03. Slovensko "21" - Severné Macedónsko "21" 2:2 (0:1)

Šošon v akcii: Enis Fazlagić opäť odohral prvý polčas stretnutia.

29.03. Bulharsko "21" - Severné Macedónsko "21" 1:5 (0:2)

Šošon v akcii: Enis Fazlagić nastúpil aj po tretíkrát v základe a odohral celý zápas.


Devätnástka na kontrolnom zraze

Slovenskú futbalovú reprezentáciu do 19 rokov čaká v tomto asociačnom termíne iba kontrolný zraz, ktorý bude prebiehať v tréningovom centre Dunajskej Stredy. Na Žitný ostrov dostalo od trénera Stanislava Maceka pozvánku kvinteto Šošonov v zložení Patrik Leitner, Matúš Capko a Marián Tandara, ktorých doplní záložník Martin Gomola a aj donominovaní brankár Marek Teplan.


Dve stretnutia s Rusmi pre kategóriu U18

Najmladšou kategóriou, ktorá sa stretne v marcovom termíne, je osemnástka vedená trénerom Albertom Rusnákom. V nej máme, počas dvoch prípravných dueloch proti rovesníkom z Ruska, opäť štvorčlenné zastúpenie hráčov spod Dubňa. Medzi vybranou 20-tkou nájdeme mená brankára Samuela Belaníka, obrancu Samuela Kopáska, stredopoliara Martina Oravca a útočníka Timoteja Jambora. Obidve stretnutia sa odohrajú v tureckom stredisku Belek.

Program Slovenska "18"

26.03. Slovensko "18" - Rusko "18" 1:2 (1:0) Gól SVK: Jambor (pok. kop)

Šošoni v akcii: Samuel Kopásek odohral celé stretnutie a uvidel žltú kartu. Timotej Jambor odohral rovnako celé stretnutie a z penalty strelil v 42. minúte jediný gól Slovákov. Martin Oravec nastúpil do hry v 70. minúte. Samuel Belaník sledoval zápas z lavičky náhradníkov.

29.03. Slovensko "18" - Rusko "18" 0:4 (0:1)

Šošoni v akcii: Samuel Belaník odchytal celý zápas. Do základnej zostavy sa dostal aj Martin Oravec, ktorý odohral 89.minút a uvidel žltú kartu. Na ihrisko sa pozreli aj zvyšní dvaja Šošoni - Timotej Jambor v 65. minúte a Samuel Kopásek v 78. minúte.


Facebook