Šošoni na ligu takmer v kompletnom zložení, chýbať bude iba jediný legionár
Jediným zahraničným hráčom, ktorý ostal počas celého času trvania pandémie na Slovensku, bol poľský útočník Dawid Kurminowski. Ďalší legionári postupne prichádzajú a zapájajú sa do tréningového procesu.

Na ligu už budeme takmer v kompletnom zložení, jediným absentujúcim bude Ghančan Benson Anang.


legionári pribúdajú do kádra, komplikácie sú v ghane

Futbalisti MŠK Žilina majú v aktuálnom kádri piatich zahraničných hráčov, pričom štyria z nich odcestovali v marci na základe povolenia nášho klubu do svojich rodných krajín. Po opätovnom príchode do Žiliny sa však hneď nemôžu pripojiť k tímu. Najskôr sa podrobujú prísnym hygienickým opatreniam, testom na COVID-19 a až po negatívnych výsledkoch sa zapájajú do tréningového procesu.

Aktuálnu situáciu ohľadom príchodov legionárov prezradil športový manažér Karol Belaník.

"Dawid Kurminowski bol počas celej doby nepretržite v Žiline, jeho poľský kolega Jakub Kiwior sa pripojil k tímu už zhruba pred desiatimi dňami, absolvoval test na koronavírus a trénerom bol k dispozícii už aj proti Podbrezovej. Enis Fazlagić prišiel počas predošlého víkendu, nechali sme mu krátky čas na adaptáciu, absolvoval rovnako test na koronavírus. Títo chalani už trénujú naplno s tímom."

Dobré správy sú aj ohľadom Arména Vahana Bichakhchyana. 

"Ten priletel v stredu večer do Budapešti a už je v Žiline. Rovnako absolvuje v najbližších dňoch test na koronavírus. Naopak, najväčšie komplikácie sú s hráčmi z Ghany. Benson Anang aj Baba Hamza, ktorý bol súčasťou projektu, majú problém s leteckou dopravou. Stále sa z Accry nelieta," prezrádza športový manažér, ktorý tak bude mať spolu s trénermi na ligu takmer kompletný káder. "S Bensonom na začiatok reštartu ligy určite nerátame kvôli spomínanej dopravnej situácii. Navyše nevieme, ako na tom bude po kondičnej stránke, v akom stave príde. Trénerom ale budú k dispozícii všetci ostatní hráči zo súčasného kádra "A"-tímu."

Facebook