So správnym nasadením predĺžiť sériu aj v Michalovciach
Decembrový program Fortuna ligy štartujú futbalisti MŠK Žilina na východnom Slovensku, kde sa predstavia v sobotu popoludní v rámci 16. kola. Proti domácemu Zemplínu budú chcieť podať šošoni výkon so správnym nasadením, ktoré môže predĺžiť ich víťaznú sériu.

Sobotný duel, ktorý má výkop o 14:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič.

Sledovať ho môžete prostredníctvom huste.tv.


novinky u súpera

Po vyše troch mesiacoch sa opäť stretávame s Michalovcami. Avšak až po roku a pol cestujeme na Zemplín, kde sme sa naposledy predstavili ešte v 1. kole minulej sezóny. Odvtedy sme si s Michalovčanmi zmerali sily trikrát, vždy však pod Dubňom, kde sme postupne remizovali 1:1 a dvakrát uspeli po výsledkoch 5:0 a naposledy 6:2. 

Zemplín už každoročne buduje svoj káder za pochodu a posilňuje sa postupne počas sezóny. S pribúdajúcimi kolami sa tak stáva čoraz náročnejším protivníkom. Od augusta, kedy sa zverenci trénera Jozefa Majoroša predstavili v Žiline, pribudli do kádra MFK okrem mladíkov na poslednú (prestupovú) chvíľu aj tri ostrieľané a vo Fortuna lige už známe mená. Do Michaloviec sa vrátil na hosťovanie 21-ročný záložník Martin Bednár, ktorý práve zo Zemplína v lete 2018 prestúpil do Dunajskej Stredy. Rovnako aj 22-ročný útočník Abdulrahman Taiwo, ktorý bol naposledy na hosťovaní v českom tíme MFK Karviná. Tretím do partie je takisto na Slovensku známy útočník Ismar Tandir. Dvadsaťpäťročný rodák z Frankfurtu už na Slovensku hrával za Ružomberok či naposledy za Pohronie. Na východ Slovenska prestúpil z českého celku Sigma Olomouc.

Opory tímu prakticky zostali v Michalovciach aj pre túto sezónu, odišiel brankár Matúš Kira, ktorý sa v Žiline predstavil v stredu v drese druholigových Košíc. Viacerí hráči spod Vihorlatu odišli aj do konkurenčnej Trnavy. Niekoľkoročnou dušou tímu je nestárnuci Igor Žofčák, ktorý zostal na východe a ktorý je s tromi gólmi najlepším strelcom mužstva. Michalovce sú aktuálne v tabuľke na 11. mieste s trinástimi bodmi, naposledy remizovali v Zlatých Moravciach v bezgólovom dueli. Predtým podľahli na domácom trávniku Senici tesne 0:1.


Historická bilancia: ŽILINA – MICHALOVCE  18  11 3 4  42:17


bez srdca a nasadenia neuspejeme

Šošoni predĺžili víťaznú sériu zápasov, ktorú naposledy proti Pohroniu natiahli na číslo 4. Duel síce dopadol úspešne, ale pre zverencov trénera Pavla Staňa bola predvedená hra varovným signálom.

"Zanalyzovali sme si duel s chladnou hlavou. Šance Pohronia skresľujú to, akým spôsobom sme hrali. Ich príležitosti prišli hlavne po štandardných situáciách, my sme mali z hry ďaleko viac šancí, hoci sme tam nedotiahli do konca viacero sľubných príležitostí. Treba priznať, že Pohronie hralo veľmi dobre, s nasadením, organizovane. Nemyslím si však, že bolo lepším mužstvom ako my," vrátil sa k minulotýždňovému zápasu lodivod MŠK.

Augustový súboj proti Michalovciam patril jednoznačne šošonom, ktorí podali dominantný výkon podčiarknutý šiestimi gólmi. "Výsledok bol jednoznačný, zápas sme mali pod kontrolou, i keď tam súper pohrozil niekoľkými šancami a bol nepríjemný. Vieme, že vonku to bude opäť ťažký zápas. Sám som zvedavý, aký terén nás čaká a čo všetko si budeme môcť dovoliť. Veríme si a určite chceme zabojovať o tri body. Dobrý futbalista si poradí na každom teréne. Keď to v hlave nebude riešiť, tak to nebude vnímať a bude sa sústrediť na svoje úlohy." 

Proti Michalovciam to bol vôbec najgólovejší zápas sezóny, osem gólov očakávať v sobotu iba ťažko... "Súboj bude minimálne výsledkovo viac vyrovnaný. Sme však odhodlaní zopakovať výkon spod Dubňa, pobiť sa o dobrý výsledok. Gólové hody však nepredpokladám." Práve posledný zápas šošonov na ihriskách súperov v Nitre načrtol recept na tri body. "Na východe neuspejeme, pokiaľ tam znova nedáme srdce a nasadenie. Ukazujeme však, že srdce máme na správnom mieste. Toto nám na trávniku nesmie chýbať a verím, že nebude ani v sobotu," dúfa rodák z Čierneho, ktorý pod Vihorlat zavíta po dlhých rokoch. "Nielenže premiéra v pozícii trénera na michalovskom trávniku, ale celkovo som v Michalovciach nebol desaťročia. Naposledy ešte asi v dorasteneckej lige. Sám som plný očakávania," priznáva kormidelník MŠK. Šošoni cestujú na východ z pochopiteľných dôvodov o deň skôr. "V hráčskom období som na to bol zvyknutý. Na komfort hráčov i stmelenie tímu je to iba dobré, že cestujeme už v piatok."

Viacerí hráči z kádra "A"-tímu počas týždňa odohrali duel II. ligy. Všetci sú tak v správnej zápasovej permanencii. "Vyťažili sme niektorých chalanov v zápase proti Košiciam, aby boli všetci čo najlepšie pripravení. Znova čakáme na výsledky piatkových testov, ktoré môžu veľa vecí ovplyvniť. Na druhú stranu chalani, ktorí mali nútené voľno alebo boli po zraneniach, sa vrátili na trávnik a dostávajú sa do formy. Aj keď nie so všetkými môžeme počítať na sto percent, je tam progres. Piatkový tréning napovie o víkendovej zostave," dodáva pred 16. kolom šéf žltozelenej lavičky Pavol Staňo, ktorý môže s tímom zaznamenať na východe okrúhly desiaty triumf v aktuálnej sezóne.


myslieť na to, čo nám prinieslo predošlé výhry

Posledný zápas šošonov v Michalovciach bol zároveň premiérový ligový duel pre Jána Bernáta. Jany má na neho iba príjemné spomienky, však v ňom zaznamenal aj svoj premiérový ligový gól. Ako zopakovať výsledok z júla 2019, kedy žltozelení zvíťazili 3:0?


rozhodcovia

Sobotný duel 16. kola, ktorý má výkop o 14:00 hod. a sledovať ho môžete prostredníctvom internetovej televízie huste.tv, bude rozhodovať ako hlavný arbiter Peter Kráľovič, na čiarach asistujú Peter Bednár a Tomáš Straka.


duel bude bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga výnimku a môže nateraz pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov.

V nedeľu tak bude pochopiteľne zatvorený v Michalovciach aj sektor hostí.

Facebook