Slovnaft Cup dohrajú tímy z dvoch najvyšších líg: Šošoni v osemfinále
Tohtoročná edícia Slovnaft Cupu - 52. ročníka Slovenského pohára - sa napokon dohrá, ale nie podľa pôvodných plánov. Slovenský futbalový zväz z dôvodu pretrvávania problémov s aktuálnou pandemickou situáciou rozhodol, že súťaž dohrajú iba zástupcovia dvoch profesionálnych líg - Fortuna ligy a II. ligy.

Futbalisti MŠK Žilina tak neodohrajú pôvodný duel 4. kola proti ŠK Belá a postupujú tak priamo do ďalšieho kola, ktoré sa uskutoční 7. apríla.


ostáva 19 tímov

Slovenský pohár musel byť počas tejto sezóny kvôli zlej situácií v súvislosti s pandémiou koronavírusu prerušený. Na programe bolo 4. kolo, ktoré sa malo odohrať ešte v októbri minulého roku a Šošoni v ňom mali naraziť na neďalekú Belú. V priebehu tohtoročnej edície Slovnaft Cupu sme stihli v predchádzajúcich kolách prejsť cez viacerých súperov z nášho kraja. Postupne sme zdolali v druhom kole Námestovo 7:0 a v treťom aj súpera z Oravského Veselého, kde sme rozhodli až v penaltovom rozstrele. Na programe sme mali spomínaný zápas 4. kola proti tímu ŠK Belá. Súboj sa s nimi sa, žiaľ, neuskutoční.

K dnešnému dňu sú totiž amatérske súťaže a tréningový proces v nich naďalej pozastavené, a preto sa rozhodol Slovenský futbalový zväz mužstvá z nižších líg vyradiť. V súťaži budú teda pokračovať iba mužstvá z Fortuna ligy a druhej najvyššej ligy. 

V súťaži tak po vyradení tímov z amatérskych súťaží ostalo 19 mužstiev, ktoré sú stále v hre o výhru v slovenskom pohári. Desať tímov je z Fortuna ligy (ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok, FK DAC 1904 Dunajská Streda, FC ViOn Zlaté Moravce, ŠKF Sereď, AS Trenčín, MŠK Žilina, FC Spartak Trnava, FK Pohronie, MFK Zemplín Michalovce) a deväť z druhej najvyššej súťaže - MFK Dukla Banská Bystrica, MFK Tatran Liptovský Mikuláš, MFK Skalica, FC Petržalka, KFC Komárno, FC Košice, FK Železiarne Podbrezová, FC ŠTK 1914 Šamorín, FK Dubnica nad Váhom.

Pre piate kolo je však potrebný počet 16 účastníkov. Z toho dôvodu sa čiastočne uskutoční aj štvrté kolo, kde bude štartovať šesť tímov s najhorším umiestením v minuloročnej sezóne Slovnaft Cup-u. To sa ale našich chalanov netýka, tí budú netrpezlivo čakať na žreb osemfinále a následného súpera, ktorému sa postavia 7. apríla. Duel 5. kola sa odohrá na jeden zápas.


termíny ďalších kôl

Žreb 4. kola - 12. marec 

Termín zápasov 4. kola - 23. a 24. marec 

Termín zápasov 5. kola - 7. apríl (v akcii už aj MŠK Žilina)

Termín štvrťfinále - 14. apríla

Termín semifinále - 28. apríla (prvý duel) a 5. máj (odveta)

Termín finále - 19. mája

Po každom kole sa bude konať v zmysle rozpisu súťaží žreb.

Facebook