Slovnaft Cup: V opakovanom žrebe osemfinále vyzveme jedného zo štvorice Slovan/Lipt. Štiavnica/Oravská Poruba/Bardejov
V utorok 1. októbra sa opätovne žrebovalo 5. kolo 51. ročníka Slovenského pohára. Medzi najlepšou šestnástkou nebudú po roku opäť chýbať ani šošoni. Po dvoch treťoligistoch a štvrtoligistovi ešte nepoznáme nášho súpera v osemfinále Slovnaft Cupu ani po utorkovom žrebe. Na toho si ešte budeme musieť niekoľko týždňov počkať.

Futbalisti MŠK Žilina začali svoju pohárovú púť v 2. kole na pôde Lipian, kde triumfovali najtesnejšie 1:0 a zabezpečili si postup do ďalšieho kola. Predošlé dva týždne boli pre nás pohárové, najskôr sme si vybojovali postup na pôde Starej Ľubovne a predošlý týždeň sme si zabezpečili účasť v 5. kole výhrou v Novom Meste nad Váhom. V osemfinále už sa medzi sebou mohli stretnúť aj fortunaligisti, žiadne mužstvá neboli nasadené. 

Žreb prisúdil zverencom trénera Jaroslava Kentoša jedného zo štvorice Slovan Bratislava, Lipt. Štiavnica, Oravská Poruba alebo Bardejov. Bratislavčania totiž ešte neodohrali ani jeden pohárový duel, a tak si najskôr musia dohrať súboj 2. kola proti Lipt. Štiavnici (hrá sa 9. októbra). Následne sa predstaví víťaz tohto stretnutia v 3. kole na pôde Oravskej Poruby (hrá sa 12. októbra). V 4. kole vyzve víťaz zo spomínanej trojice druholigový Bardejov (nie je určený termín).

V 5. kole sa teda predstavíme proti najúspešnejšiemu zo štvorice na jeho pôde. Termín osemfinále Slovnaft Cupu, ktoré je zároveň posledným kolom v tomto kalendárnom roku, je naplánovaný na 30. októbra 2019. O presnom výkope však budeme informovať, nakoľko v tomto termíne má Slovan, ak sa mu podarí postúpiť, európske povinnosti. 

Facebook