Škriniar Cup | Druhý ročník ovládol maďarský Debrecín, Šošoni bronzoví
Už tento víkend napíše svoju druhú kapitolu medzinárodný mládežnícky turnaj pre kategóriu U14 - Škriniar Cup. V tomto veku už pôsobila v Akadémii MŠK Žilina jedna z jej najjagavejších hviezd – aktuálne obranca talianskeho Interu Milan Škriniar. Reprezentačný obranca vás zároveň pozýva na súboje mladých talentov.

priamy prenos

Stretnutia mladých futbalistov si môžete naživo pozrieť počas nedeľného programu na hlavnom štadióne MŠK Žilina. 


medzinárodný turnaj pod záštitou hviezdy 

Starších žiakov čaká ešte pred štartom nového ročníka kvalitná medzinárodná konfrontácia. Od piatka 12. augusta až do nedele 14. augusta sa predstavia na 2. ročníku domáceho Škriniar Cupu. Okrem Šošonov sa na turnaji zúčastnia aj české a maďarské tímy.

Šošoni si to na turnaji pod záštitou nášho svetoznámeho odchovanca Milana Škriniara rozdajú na hlavnej ploche Štadióna MŠK, v Závodí a v Strážove proti tímom ako - Slávia Praha, Viktória Plzeň, Honvéd Budapešť a DVSC Debrecín.

Hrá sa systémom každý s každým, 2x25 minút.


rozpis turnaja

piatok 12.8.

MŠK Žilina - DVSC Debrecín 1:1 (0:1) Gól MŠK: Pobijak

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Do zápasu sme nevstúpili dobre, boli sme v kŕči, z čoho vznikalo veľa nepresností. Nechávali sme súperovi veľa priestoru, a poľahky tak kombinoval. Druhý polčas sa po korekciách v organizácii hry zlepšil a boli sme aj nebezpeční. Súperovi sme viackrát pohrozili, aj keď na závere mal tutovku, pri ktorej sme mali šťastie."

FC Viktória Plzeň - SK Slávia Praha 5:2 (3:1)

Honvéd Budapešť - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Čaniga, Solovič, Pobijak, Hrobárik

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Od začiatku zápasu sme hrali s chuťou a hneď na úvod nám vyšla akcia, po ktorej sme dali gól. Vychádzali nám kombinácie, individuálne sme sa presadzovali, tlačili sme sa do zakončenia a vytvorili sme si veľa šancí. Super nám hrozil z brejkov, cez ktoré sa dostával do zakončenia. Chlapcom ďakujem, že sú takí súdržní a pozitívni kolektív."


sobota 13.8.

DVSC Debrecín - SK Slávia Praha 2:0 (1:0)

FC Viktória Plzeň - Honvéd Budapešť 4:2 (2:1)

SK Slávia Praha - MŠK Žilina 1:2 (0:1) Góly MŠK: Solovič, Václavek

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Od začiatku zápasu sa hral výborný mládežnícky zápas v tempe. Boli sme dobre organizovaní, súpera sme nepúšťali do šancí a svoje príležitosti sme efektívne premenili. Súper bol silný na lopte a my sme boli zase nebezpeční z rýchlych brejkov. Snažili sme sa o rýchly prechod po zisku lopty, čo sa nám aj darilo. Vytvárali sme si predfinálne situácie, ktoré sme ale veľakrát riešili nepresne a chýbala nám v nich ľahkosť. Chlapcom ďakujem za obrovské odhodlanie, ktoré bolo z nich cítiť po celý zápas."

DVSC Debrecín - FC Viktória Plzeň 6:2 (3:1)


nedeľa 14.8.

Honvéd Budapešť - DVSC Debrecín 0:3 (0:1)

MŠK Žilina - FC Viktória Plzeň 1:3 (1:2) Gól MŠK: Solovič

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Chalani mali na hlavnom štadióne premiéru a veľmi sa z toho tešili. Zápas si užili a mal aj vysokú úroveň. Do zápasu sme vstúpili dobre, chalani si vytvorili pološance, v ktorých sme pri väčšom pokoji mohli dať aj góly. Super nás potrestal po individuálnych chybách, kedy nám chýbala dôslednosť v defenzíve. Aj napriek tomu sa chalanom snaha a úsilie o zlomenie zápasu v nás prospech uprieť nedala. Pre chlapcov je to poučná trojdňová skúsenosť medzinárodnej úrovni."

SK Slávia Praha - Honvéd Budapešť 1:1 (0:0)


konečné poradie

1. DVSC Debrecín (10 bodov)

2. FC Viktória Plzeň (9 bodov)

3. MŠK Žilina (7 bodov)

4. SK Slávia Praha (1 bod)

6. Honvéd Budapešť (1 bod)


Facebook