Roland Gerebenits na hosťovanie do Podbrezovej
Vedenie MŠK Žilina sa dohodlo v priebehu tohto týždňa na hosťovaní 20-ročného útočníka Rolanda Gerebenitsa s druholigovou Podbrezovou. Náš odchovanec, ktorý bol momentálne súčasťou "B"-tímu, odchádza na Horehronie do konca aktuálnej sezóny.

šanca na väčšiu minutáž

Útočník Roland Gerebenits patril na začiatku aktuálnej sezóny k členom naše rezervy, keďže do prvého tímu šošonov sa neprebojoval. Ešte predtým si počas jarnej časti "Gere" vyskúšal hosťovanie v konkurenčnom Pohroní, tento ročník bude chcieť pomôcť Horehroncom k postupu do najvyššej súťaže.

"Som rád, že po tom, ako som sa neprebojoval do "A"-tímu, prišla ponuka z Podbrezovej. Zaujímali sa o mňa a chcú mi dať priestor, čo bolo pre mňa dôležité. Uvidíme, čo to prinesie. Ďakujem MŠK, že ma uvoľnila na hosťovanie," hovorí Gere, ktorý si tak po Pohroní oblečie ďalší dres okrem rodného žilinského.

Športový manažér Karol Belaník prezrádza viac: "Roland odchádza na hosťovanie do konca sezóny s opciou na prestup. Po tom, čo sa neprebojoval do prvého tímu, sme hľadali alternatívy jeho hosťovania, aby bol čo najviac vyťažený. Podbrezová prišla s konkrétnou ponukou, majú ambíciu postúpiť a zaujímali sa o Rolanda, ktorý rovnako prejavil záujem mať väčšiu minutáž ako u nás, preto sme po korektných rokovaniach dohodli na hosťovaní. Je to pre neho šanca pravidelne hrávať. Podbrezová má slušný tím, mohol by tam zapadnúť," hovorí k odchodu odchovanca Akadémie MŠK športový manažér šošonov.

Facebook