Pred zápasom MŠK Žilina - Spartak Myjava
Spoločným výkopom v sobotu o 19:00 odštartuje kompletne 5. kolo Fortuna ligy aj naším domácim stretnutím, v ktorom sa Myjava predstaví po siedmykrát pod Dubňom v rámci svojho pôsobenia v najvyššej lige.

 Momentálne patrí Kopaničiarom po úvodných kolách 5. priečka, v týždni postúpili v Slovnaft Cupe po rovnakom výsledku ako náš tím, víťazstvom 3:1 vyradili rovnako štvrtoligovú Geču, ktorá pôsobí v rovnakej súťaži ako Rožňava.

Celá kabína sa už teší na sobotný duel, súpera sme si pozorne naštudovali. "V Myjave nastala zmena trénera, očakávame urputnú defenzívu. Vieme, akým spôsobom môžeme prekonať a prekvapiť takúto obranu," naznačil hlavný tréner Adrián Guľa. "Podstatným faktorom bude, ako zvládneme zachytávať prechody, pracovať po strate lopty, postrážiť si musíme aj štandardky." Mužstvo ide od zápasu k zápasu, nehľadí na tabuľku. "Zachovať si musíme "klasický" prístup k ligovému zápasu, nadštandardný v tom, že chceme opäť vyhrať." Na pohárové vystúpenie v týždni necestovali viaceré mená. Ako sú na tom zdravotne? "Štarty Kristiána Valla a Jakub Paura sú otázne pre zranenie. Ostatní hráči odtrénovali predzápasový tréning a budú pripravení zasiahnuť." V stredu sa ukázali lodivodovi viaceré alternatívy s novými tvárami. "Flexibilita hráčov a rotácia pozícií je dôležitá. Sme na začiatku procesu s novými posilami, preto chceme, aby zvládali viaceré ofenzívne pozície."

Róbert Mazáň rovnako hovorí o nebezpečnom súperovi. "Myjava je skúseným mužstvom s hráčmi, ktorí vedia čo hrať. Očakávam obojstranne zaujímavý zápas, aj keď verím, že prevaha bude na našej strane a potvrdíme formu, ktorá nás zdobí od začiatku ročníka," zhrnul pred súbojom s bronzovým tímom minulej sezóny ľavý obranca, ktorý si zatiaľ pripísal štarty s Prešovom a Trnavou. "Je potrebné hrať od začiatku dôrazne, agresívne s rýchlou kombinačnou hrou. Potrebujeme byť efektívni, potom môžeme pomýšľať na víťazstvo." Stúpa sebavedomie tímu s dosiahnutými víťazstvami? "Myslím si, že určite. Výkony aj výsledky dodávajú hráčom potrebné sebavedomie."

Na kameru odpovedal Nikolas Špalek ohľadom potvrdenia bodov z Trnavy či útočnej spolupráce. Na záver vás pozve na sobotný duel.

Opäť očakávame hlučnú podporu z tribún, ktorá prinúti šošonov ostať na víťaznej vlne. K nej majú pomôcť futbalistom aj fosforové dresy, ktoré budú mať opäť oblečené. Pridajme sa k severnému sektoru a pomôžme futbalistom MŠK k ďalším trom bodom.

Na titulke predzápasového bulletinu sa objaví doterajší najlepší strelec ligy, Adrián Guľa hovorí o sebavedomí tímu, Viktor Pečovský hovorí o výkonnostnom náraste celého mužstva a v bohatej histórii MŠK sa pohrabeme aj v sobotu, keď sa vrátime o dvadsať rokov späť s mládežníckym trénerom Vladimírom Veselým.

Všetky zápasy 5. kola majú výkop v tradičnom čase o 19:00 hod. Ten náš bude rozhodovať ako hlavný Filip Glova, na čiarach asistujú Radoslav Bobko, Andrej Hrmo.

Vstupenky budú v predaji na Pokladniach MŠK (Uhoľná ulica, Športová ulica) v deň stretnutia od 16:00 do 20:00 hod. Permanentky a klubové karty si budete môcť vybaviť v sobotu do 18:00.

Predaj vstupeniek aj cez TICKETPORTAL.

Facebook