Pred zápasom MŠK Žilina B - Slavoj Trebišov
MŠK Žilina



preview

V klasickom nedeľňajšom termíne pred obedom sa v ďalšom domácom zápase II. ligy predstavia futbalisti MŠK Žilina B. Za súpera budú mať v 14. kole futbalistov Slavoja Trebišov, ktorí sa po minuloročnej nováčikovskej sezóne udržali v celoslovenskej súťaži a v tej aktuálnej sa pohybujú v dolných poschodiach tabuľky.

Zverenci trénera Karola Kisela, ktorí sú zároveň béčkom Michaloviec, tak disponujú vo svojom kádri viacerými bývalými i súčasnými ligistami. Mužstvo vedie s kapitánskou páskou skúsený Jaroslav Kolbas, ktorý s kabínou strieda lepšie výsledky s horšími. V doterajších trinástich vystúpeniach Trebišov vyhral trikrát (nad Interom BA, Bardejovom a Banskou Bystricou), zhodne v trojici duelov remizoval (s Pohroním, Petržalkou a Lokomotívou Košice) a v siedmych zápasoch ťahal za kratší koniec. Trebišovčania už neúčinkujú v Slovnaft Cupe, kde vypadli po neúspešných penaltách proti štvrtoligovej Kalši.

V predošlej sezóne sme práve Trebišovu v úvode ročníka podľahli 0:1 na jeho pôde, doma sme mu to vrátili aj s úrokmi vysokou výhrou 7:1.

vytvoriť si viac šancí

Zverenci trénera Norberta Guľu napriek niekoľkým posilám z "A"-tímu neuspeli naposledy na pôde Pohronia a nevylepšili tak nelichotivú bilanciu rezervy zo súperových ihrísk.

"Vzadu to bolo v poriadku, ale vpredu si pri takej hráčskej kvalite musíme vytvoriť viac šancí. Doma sme nebezpeční, viac góloví, rýchlejší v kombinácii, lepšie sa pohybujeme, no u súperov to stále nevieme ukázať v plnej sile."

S Trebišovom to môže byť podobne ofenzívny duel ako naposledy doma s Interom. "Aj čo sme videli, aj podľa štatistík chce hrať Trebišov kombinačný futbal, čo by mohlo znamenať, že po Interi uvidíme ďalšie zaujímavé stretnutie. Pozerali sme, kadiaľ môžeme proti súperovi udrieť, takže to bude o tom, čo dokážeme na ihrisku využiť a ako eliminujeme súpera v jeho silných stránkach."

Napriek vyššiemu postaveniu v tabuľke tréner nepovažuje svoj tím za favorita stretnutia. "Druhá liga je tak vyrovnaná a tak náročná, že musíme byť ostražití a pristúpiť k zápasu s rešpektom a pokorou. Znova dostanú príležitosť aj dorastenci," priznáva lodivod, ktorý má pred sebou nahustený program. "A"-tím čaká v utorok pohár, rovnako už v utorok cestuje U19 do Francúzska, kde ich čaká odveta UEFA Youth League. "Ide to v rýchlom slede, no pre hráčov je to len dobré. Ukáže sa, ako dokážu prepínať z dorasteneckej ligy do II. ligy a znova do mládežníckej Ligy majstrov. Je to v prospech ich rozvoja."

Šošoni sú teda pred plnou porciou zápasov v strehu. "Zdravotne sú chalani v poriadku, jedine Filip Mráz má problémy. Určite využijeme aj hráčov "19"-tky, takže všetci musia byť prichystaní," priznáva tréner, ktorého viacerí zverenci sa počas reprezentačnej prestávky zapojili do tréningového procesu "A"-tímu. "Cez repre pauzu je to tak zaužívané a pre nich je to len dobré. Verím, že na nedeľný zápas ich to povzbudí a dodá novú šťavu."


Nedeľné stretnutie, ktoré má výkop o 10:30 hod., bude pod rozhodcovskou taktovkou tejto trojice arbitrov, ako hlavný bude pískať Maroš Libiak, na čiarach asistujú Peter Čajka a Martin Vician.

Znova ho môžete sledovať LIVE cez MŠKŽilinaTV.

Facebook