Pred zápasom MŠK Žilina B - MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Počas tohto víkendu ukončí sezónu po Fortuna lige aj druhá najvyššia súťaž. Rovnako na domácom trávniku sa predstavia hráči MŠK Žilina B, ktorí v 30. kole privítajú pod Dubňom ako posledného súpera hráčov z Liptovského Mikuláša.

Tatran patril aj v končiacom sa ročníku II. ligy k špici tabuľky a dlho sa držal v hre o možný postup do Fortuna ligy. Napokon z toho bude aj tak pokojné umiestnenie v hornej polovici tabuľky. Čo však môže Liptákov tešiť v tomto ročníku oveľa viac je dokončený, zmodernizovaný štadión, ktorý pokrstia v rámci výročia klubu v júni súbojom proti českej Viktorii Plzeň.

Vzájomný duel z jesene vyznel v prospech Liptákov po výsledku 4:0. My pred posledným duelom sezóny veríme, že Liptákom oplatíme prehru a dodržíme štatistiku z posledných vzájomných zápasov, v ktorých od roku 2016 vždy zvíťazil domáci tím.

hrať znova s mladými žilinským spôsobom hry

Projektom „B"+U19 si prešli hráči ako Hancko, Boženík, Sluka a aj ďalší z väčšiny mladého kádra, a preto je jeho ďalšie pôsobenie v druhej lige mimoriadne dôležité. Tréner Slavomír Konečný znova vyzdvihuje aj pred posledným kolom prácu všetkých zainteresovaných, ktorí sa počas náročnom jari podpísali pod záchranu.

„Je to výsledok myslenia všetkých ľudí v klube. Ide však o systémový krok, pretože súťaž je pre nás ako klub mimoriadne dôležitá, čo som opakoval počas celej jari. Pre dotváranie mladých hráčov do mužského futbalu je druhá liga výbornou skúsenosťou. Počas jari sme boli maximálne podporení hráčmi z prvého tímu. Výsledok je záchrana, za čo sme radi," hovorí tréner rezervy.

Oprávnenosť v druhej lige potvrdili šošoni aj posledným výsledkom v Trebišove, kde napriek vekovému priemeru 19,5 roka nedali šancu domácim futbalistom. „Teší ma, že ďalší mladí hráči naznačili svoju perspektívu do nasledujúcich zápasov, do budúceho ročníka. Aj pred posledným súbojom sezóny je poslaním dať priestor ďalším chlapcom. Proti Mikulášu to bude znova výzva. Liptáci okupujú najvyššie priečky, takže sa na náročné porovnanie teším." Na východe pritom viacerí nastúpili premiérovo. "Samo Suľa premiérovo v základe, Vlado Barbora premiéra v II. lige, rovnako tak Miroslav Gono, takže títo chalani z dorastu Akadémie MŠK budú postupne dostávať priestor."

Pred posledným kolom máme stále šancu byť najlepšie strieľajúcim tímom II. ligy. Aktuálne máme spolu so sobotným súperom na konte 54 gólov, Dubnica ešte o jeden viac. "Samozrejme, že je to motivácia navyše. Žilinský štýl je jasný, útočný. Musíme hľadať vždy balans medzi útočením a bránením. Mňa v prvom rade teší, že sme dokázali v jarnej časti získať viac bodov na ihriskách súperov než doma. Domáce zaváhania netešia, ale otočili sme štatistiku a bolo to hlavne myslením hráčov, keď sme aj vonku dokázali uhrať body. Neboli sme dominantní iba na umelej tráve, ako sa to deklarovalo, ale aj na ťažkých tréneroch."

Aj pred záverečným súbojom tak mladí šošoni nestrácajú motiváciu. "Na tabuľku sa už neupierame, skôr chceme aj v náročnom zápase hrať žilinsky a s našimi odchovancami. Myslím si, že aj proti Mikulášu môžeme očakávať podobnú zostavu ako naposledy v Trebišove."


Sobotné záverečné stretnutie tohto ročníka II. ligy, ktoré má výkop o 17:00 hod., má na starosti ako hlavný rozhodca Filip Malárik, na čiarach asistujú Martin Vitko a Juraj Halíček.

Facebook