Pred posledným súbojom sezóny proti Ružomberku
Posledné ligové kolo sezóny malo byť podobne ako v predošlom ročníku priamym súbojom o miestenku v predkolách Európskej ligy. Žiaľ, futbalisti MŠK Žilina už nemôžu svojho piatkového súpera z Liptova dobehnúť, no aj tak sa budú chcieť so sezónou 2018/2019 rozlúčiť víťazne.

Ružomberku vyšla záverečná časť sezóny, keď práve od nášho posledného vzájomného stretnutia pri remíze 1:1 prišla víťazná séria, ktorá ho napokon vystrelila až na 3. miesto tabuľky. Zverenci trénera Davida Holoubeka postupne zbierali body a ukrajovali z nášho náskoku a po ročnej prestávke sa na úkor šošonov napokon pozrú do futbalovej Európy.

motivovaní zakončiť ročník výhrou

Šošonom po roku znova ostal v rukách nepostupový „Čierny peter". Aj napriek vytúženej výhre proti Seredi, ktorá prišla po sérii šiestich prehier, si kabína Jaroslava Kentoša nemohla naplno užiť tri body v tabuľke.

„Mali sme zmiešané pocity. Na jednej strane konečne výhra, na strane druhej sme sa dozvedeli výsledok z Ružomberka, ktorý nás nepotešil. Európa nám doslova ušla pomedzi prsty," smutne konštatuje hlavný tréner.

Bude sa hľadať motivácia pred piatkom ťažšie, alebo práve naopak? „Verím, že žilinský dres namotivuje hráčov dostatočne, my, tréneri im k tomu budeme chcieť dopomôcť. Týždenný mikrocyklus je trochu špecifický, pretože hráme v piatok. Prístup chalanov je však stále stopercentný, nemám pocit, že by boli po predošlom víkende demotivovaní. Samozrejme, nesplnenie cieľa mrzí, no musíme ísť ďalej, sme profesionáli a chceme zvládnuť posledný zápas sezóny."

Ako ísť oproti výhre, víťaznej rozlúčke? "Myslím si, že treba nadviazať najmä na prvý polčas so Sereďou, kde mala naša hra dobrú úroveň. Hrali sme kombinačne a hlavne zodpovedne. Po zmene strán sme mali znova rezervy v defenzíve, tam potrebujeme jednoznačne zabrať."

Zostava bola proti Seredi okysličená, došlo k viacerým zmenám, ktoré sa napokon podpísali pod zisk troch bodov, na ktoré kentošovci čakali šesť duelov v rade. "Niektorí hráči nám dali pozitívny impulz, niektorí zas nesplnili očakávania. Pozeráme sa však aj na týždenný tréningový proces, takže v piatok vyberieme tých aktuálne najlepších."

Šéf lavičky sa chce s premiérovou sezónou na lavičke šošonov rozlúčiť pred tribúnami MŠK tak, ako ju v lete odštartoval proti Nitre. "Urobíme všetko pre to, aby sme zavŕšili sezónu víťazne. Verím, že podáme dobrý výkon a tri body ostanú doma. Stojí proti nám náročný súper, ktorý je pre nás výzvou."

Zdravotný stav sa ani pred záverečným súbojom nezlepšil, práve naopak. "Stále mú mimo dlhodobo zranení Enis Fazlagić a Vahan Bichakhchyan, k tomu nemôžeme počítať s Vladom Majdanom, Mišom Tomičom, Mirom Káčerom, Janom Minárikom a Milošom Volešákom."

POĎAKOVAŤ SA SKALNÝM FANS VÍŤAZSTVOM

Aké pocity má pred posledným duelom sezóny krídelník Jaroslav Mihalík?

nabudiť sa dobrou hrou na voľno

Aj napriek úplnému záveru sezóny je v šatni žltozelených cítiť odhodlanie ukončiť sezónu víťazne. Rýchlonohý Kristián Vallo chce napriek istote 4. miesta ukončiť ročník s dobrým pocitom.

"Máme psychické aj fyzické sily, dobre sme zregenerovali. Každopádne chceme posledný zápas vyhrať a nabudiť sa dobrou hrou na blížiaci sa oddych, na dovolenky. O to viac, že hráme proti Ružomberku, s ktorým sme súperili o 3. miesto," hovorí žilinská "15".

V posledných stretnutiach dostáva Kiko príležitosť čoraz častejšie. "Osobne sa na zápas teším. Chcem vyhrať a aj nastúpiť. V posledných zápasoch mi dal tréner dôveru, naskakoval som, dokonca prišiel prvý ligový gól. Je škoda, že sa akurát blíži záver sezóny." Práve premiérový gól nášho odchovanca v najvyššej súťaži ostal pri vysokej prehre v Bratislave trochu zabudnutý. "Bol som rád z gólu, no príliš som ho neoslavoval, keďže sme prehrávali."

Na trávniku zdobil ruku "Kydena" v predošlých stretnutiach obväz, čo sa mu stalo? "Ešte pred zhruba dvomi mesiacmi som zle dopadol na zápase "B"-tímu. Myslel som si, že je to iba narazené, no röntgen odhalil malú zlomeninu. Teraz si to "fačujem" a nosím ortézu. Nijako ma to pri hre neobmedzuje, jedine pri hádzaní autu to trochu cítiť."

Kika, ktorý zápasom na Pasienkoch odštartoval druhú päťdesiatku zápasov v drese MŠK, mrzí zbabraný záver sezóny, no podľa neho to náš piatkový výkon neovplyvní. "Teraz prevládajú zmiešané pocity, no doma chceme vždy vyhrať a inak tomu nebude ani v piatok, kedy sa chceme rozlúčiť s touto sezónou víťazne."

Záverečné, piatkové stretnutie 32. kola, ktoré má jednotný výkop na všetkých trávnikoch o 19:00 hod., bude na Štadióne MŠK rozhodovať Patrik Kmec ako hlavný arbiter, na čiarach asistujú Miroslav Benko a Radoslav Bobko.

Facebook