Po troch rokoch do Trenčína s cieľom zdolať AS aj tretíkrát v sezóne
V 4. nadstavbovom kole Fortuna ligy zaveje futbalistov MŠK Žilina po takmer troch rokoch pod hrad Matúša Čáka. Súperom bude domáci Trenčín, ktorý tak po myjavskom, žilinskom a zlatomoravskom azyle nastupuje od jari na domácej ploche. Oba tímy si počas týždňa zabezpečili na trávniku v Topoľčanoch postup medzi osmičku najlepších v Slovnaft Cupe. Žltozelení chcú po dvoch remízach bodovať v lige opäť naplno.

Sobotný televízny duel, ktorý vysiela RTVS s výkopom o 15:30 hod., povedia ako hlavný arbiter Boris Marhefka.


novinky u súpera

Na novom Štadióne Sihoť sa predstavíme premiérovo, Trenčín sme tam zdolali naposledy ešte v máji 2018 po výsledku 2:1. Odvtedy to boli vzájomné súboje najmä na našom trávniku. Teraz po "B"-tíme, ktorý sa tam predstavil ešte minulý rok v prípravnom zápase, odskúša trenčiansky umelý trávnik aj naše "Áčko" v ostrom dueli. Práve návrat domov bol v závere základnej časti dôležitým faktorom, vďaka ktorému sa AS po dvojročnom pobyte v skupine o záchranu opäť prebojoval medzi šestku najlepších. 

Zverenci trénera Stijna Vrevena v skupine o titul zaznamenali doposiaľ tri prehry - vysokú prehru 2:6 proti Slovanu nasledovali dve najtesnejšie (0:1) proti Zlatým Moravciam a Trnave. Spartakovcom oplatili prehru v osemfinále Slovnaft Cupu počas tohto týždňa, kde si gólom Corryna zabezpečili postup do štvrťfinále. Tam ich budúci týždeň čakajú druholigové Košice.

Aktuálne dostáva v trenčianskom drese príležitosť čoraz viac mladých Slovákov, ktorí už postupne prevládajú v zostave AS. Mená ako Kadák, Kmeť, Letenay, Kukučka, Tučný či Demitra sú prísľubom do budúcnosti. K nim sa pridávajú opory ako Šulek, Šemrinec, najlepší strelec Čataković či kapitán El Mahdioui.


Historická bilancia: ŽILINA – TRENČÍN 64  32 10 22  124:91


natrénované aj na dva zápasy za týždeň

V stredajšom stretnutí Slovnaft Cup-u sme síce nepodali optimálny výkon a mali sme viac šťastia, no aj takéto súboje sú veľmi dôležité pre psychiku hráčov. Že aj zápasy tohto druhu sú pre mužstvo potrebné, potvrdil kouč Šošonov Pavol Staňo.

"Som rád, že aj keď sme neodohrali dobrý zápas, tak sme ho neprehrali. Dôležité je, aby sme to aj v takýchto horších momentoch ustáli. Nakoniec išlo stretnutie až do penaltového rozstrelu, kde sme boli šťastnejší. Duel skončil výsledkom 1:1, ale je podstatné, že sme dokázali postúpiť," skonštatoval náš kormidelník, pre ktorého to bol tretí duel na lavičke MŠK v Slovenskom pohári.

Nezatvárame si oči, na rovinu si musíme priznať, že takýto výkon by na dobrý výsledok vo Fortuna lige nestačil. "Asi by nám to body neprinieslo, no bolo by otázne, ako by sa s takým terénom vysporiadal iný súper z Fortuna ligy. Treba však priznať, že Podbrezová sa lepšie adaptovala na prostredie a trávnik, i keď boli podmienky pre obe mužstvá rovnaké. Pre tímy, ktoré chcú hrať futbal, je vždy ľahšie, keď je dobrý terén. Je jedno, či je to umelá alebo živá tráva. Dôležité je, aby bola kvalitná."

AS Trenčín má oproti nášmu mužstvu výhodu jedného dňa oddychu navyše, keďže svoj zápas v pohári odohral už v utorok. Na druhej strane ho však absolvoval takmer v plnej zostave. "Teraz sme vo fáze, kedy si každý tím musí určiť svoje priority. Budúci týždeň nás v utorok čaká ďalší duel, takže aj toto zaváži. V každom mužstve sa kalkuluje, ako to čo najlepšie zvládnuť. Neviem, ako k nášmu sobotnému stretnutiu pristúpi AS, pripravujeme sa však na najsilnejší Trenčín. My sa tohto nahusteného programu nebojíme, pretože chlapci majú dobre natrénované. Dokážeme hrať v zápasovom rytme streda-sobota bez problémov," zhodnotil pripravenosť našich hráčov tréner žltozelených, ktorých čaká už nasledujúci utorok súboj proti Zlatým Moravciam v rámci štvrťfinále Slovnaft Cup-u. 

Streda sa pre nás niesla v znamení pozitív. Okrem postupu do ďalšieho kola v pohári sa do zostavy vrátili aj navrátilci po zranení či karanténe. Ideálny scenár ale narušilo smolné zranenie ďalšieho hráča. "Veľmi sa z týchto návratov tešíme, pretože sú to hráči, ktorí sa pred zranením prezentovali výborne. Konkurencia sa na jednej strane zase zväčší, no na druhej nám vypadol Paťo Iľko. To mi je veľmi ľúto, lebo akurát on má tej smoly dosť. Po reprezentačnej prestávke prišiel s miernym otrasom mozgu, mal chvíľu pauzu, vrátil sa na ihrisko a teraz to vyzerá na dlhodobejšie zranenie, ktoré je vážne. Na jar si už nezahrá, keďže musí absolvovať operáciu," dodáva na margo zdravotnej situácie šéf žilinskej lavičky.

Súpera spod hradu Matúša Čáka sme už v prebiehajúcom ročníku dokázali dvakrát zdolať. "Musíme hrať s nimi tak ako doteraz a potvrdiť našu kvalitu. Aj keď vidíme, že Trenčín je doma trochu iné mužstvo. Keď chceme byť úspešní, musíme sa naučiť hrať aj takéto ťažké zápasy. Ten v Trenčíne takým určite bude," uzatvára preview pred sobotným televíznym duelom proti súperovi z Trenčína rodák z Čierneho. 

Oba duely proti Trenčanom sme v tejto sezóne vyhrali dvojgólovým rozdielom. Vonku pomerom 4:2 a doma po výsledku 2:0. V sobotu vďaka ďalšiemu televíznemu prenosu bude k dispozícii na stretnutí opäť aj VAR.


vpredu máme kvalitu, zlepšiť treba obrannú fázu

O niečo špecifickejší bude návrat na Sihoť pre nášho krídelníka Matúša Rusnáka, ktorý v AS prežil svoje dorastenecké časy. Čo hovorí na súpera a čo nám zabezpečí tri body?


rozhodcovia

Sobotný televízny duel 4. kola nadstavby s výkopom o 15:30 hod. bude na Sihoti rozhodovať ako hlavný rozhodca Boris Marhefka, ktorému na čiarach budú asistovať František Ferenc a Adam Jekkel.


Aj v Trenčíne bez divákov

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga - výnimku aj na jarnú časť a môže nateraz pokračovať, stále len bez prítomnosti divákov až do odvolania.

V sobotu tak bude pochopiteľne uzatvorený v Trenčíne aj sektor hostí určený pre našich fanúšikov.


Facebook