Odchovanci v akcii (49. týždeň)
Kým Fortuna liga sa už uložila v uplynulom víkende na zimný spánok, v ostatných európskych krajinách sú ligové súťaže v plnom prúde. Do zápasov v zahraničí zasiahli aj hráči, ktorí v minulosti obliekali náš dres. Prinášame vám informácie v celku o našich bývalých hráčoch, ktorí úspešne reprezentujú značku MŠK v zahraničí.

anglicko: hecove "straky" stúpajú v tabuľke

Gólman Newcastlu United Martin Dúbravka ťahá svoj tím na vyššie priečky anglickej Premier League, ktorá mala uplynulý týždeň na programe až dve kolá. Najskôr Newcastle čelil vo štvrtok nováčikovi zo Sheffieldu. Heco si pripísal šesť úspešných zákrokov, vďaka ktorým vychytal 19. čisté konto v Premier League a spolu s tímom sa tešil z výhry 2:0. "Straky" na štvrtkový úspech nadviazali ďalšou výhrou. Tentoraz, hoci Newcastle musel duel otáčať, porazili dúbravkovci Southampton 2:1. Klub zo severu Anglicka sa vďaka dvom víťazstvám vyšvihol do stredu tabuľky.


taliansko: škriniarovci zakopli, vavro a špalek na lavičke

Ďalší obranca z Akadémie MŠK Denis Vavro nenastúpil za Lazio Rím do zápasu Serie A proti majstrovskému Juventusu. Klubu z hlavného mesta sa podaril cenný skalp, keď ligovému suverénovi pripravili prvú prehru v sezóne. Lazio zdolalo Juventus 3:1 a "starej dáme" sa z tretieho miesta priblížilo na rozdiel troch bodov.

Inter Miláno s naším odchovancom Milanom Škriniarom nedokázal využiť prehru Juventusu. "Nerrazzuri" so Škrinkom v základnej zostave totiž len bezgólovo remizovali s AS Rím. Inter si tak drží dvojbodový odstup od obhajcu titulu z Turína. 

Brescia Calcio s Nikolasom Špalekom preťala negatívnu šnúru. Špalo duel proti SPAL-u presedel na lavičke, no Brescia dokázala súpera zdolať tesne 1:0. Pre špalekovcov to znamená posun na predposledné miesto Serie A.


nemecko: bénesovci pokorili aj bayern, pekarík v béčku herthy

Exšošon a momentálne hráč Mönchengladbachu László Bénes sa podieľal na ďalšom úspechu svojho tímu. "Žriebätá" vyzvali úradujúceho nemeckého šampióna Bayern Mníchov. Laci odohral v základnej zostave 57 minút, videl žltú kartu a po zápase mohol zdvihnúť ruky nad hlavu, pretože Mönchengladbach vyhral tesne 2:1 a poistil si prvé miesto v Bundeslige.

Nemecká trénerská legenda Jürgen Klinsmann už zrejme v Herthe Berlín nepočíta so službami nášho odchovanca Peťa Pekaríka. Ten nastupuje len za rezervný tím Herthy, ktorá aj s Peťom v zostave (odohral 90 minút) prehrala s Lokomotívou Lipsko 1:2.


španielsko: mazáň späť v základe

Exšošon Róbert Mazáň po dvojzápasovej odmlke opäť nastúpil v otváracej jedenástke španielskeho druholigového Tenerife. Mazáňovci však na pôde Malagy neuspeli a prehali 0:2. Tenerife sa po prehre dostalo už do zostupových vôd. 


poľsko: kuciak s mihalíkom na lavičke, plach s ďalšou prehrou

František Plach v drese Piastu Gliwice odchytal ďalší ligový zápas s negatívnym výsledkom. Piastu sa momentálne nedarí, pretože prehral tretí ligový zápas za sebou. Tentokrát tesne podľahol Štetínu 0:1. 

Gólman Lechie Gdansk Dušan Kuciak spolu s krajanom a ďalším exšošonom Jarom Mihalíkom sedeli na lavičke svojho tímu. Lechia počas týždňa najskôr v poľskom pohári vyradila Zaglebie Lubin po výhre 3:2 a víkendovým víťazstvom nad Wislou Plock natiahli víťaznú šnúru v lige na 3 zápasy.


česko: žilinskí brankári s prehrami, hanco zranený

Ani sedem úspešných zákrokov brankára Zlína Mateja Rakovana nestačilo "ševcov" na body. Moravský klub prehral v Tepliciach 1:2 a v tabuľke mu patrí naďalej 13. miesto. 

Nedarilo sa ani pražskej Bohemke s Patrikom Le Giangom. "Klokani" na svojom Ďolíčku podľahli Ostrave 0:2 a pripísali si desiatu prehru v aktuálnom ročníku.

Mimo zostavy pražskej Sparty sa ocitol pre zranenie Dávid Hancko. Jeho tím sa vezie na pozitívnej vlne, keď po prestrelke zdolal Mladú Boleslav 5:2 a "rudým" patrí už tretia priečka.


maďarsko: škvaro na lavičke

Bývalý kapitán šošonov Michal Škvarka, obliekajúci dres Ferencvárosu Budapešť, sedel na lavičke svojho tímu vo víkendovom zápase proti Puskásovej akadémii. "Fradi" síce remizovala 2:2, ale je stále na prvom mieste s dohrávaným zápasom k dobru.


dánsko: mráz pri prehre brøndby

Náš bývalý kanonier Samuel Mráz nastúpil v drese Brøndby Kodaň na záverečných 8 minút duelu proti Midtjyllandu, momentálnemu lídrovi dánskej ligy. Brøndby však na súpera nevyzrelo a podľahlo mu 1:2. 


cyprus: hubočan s prvým štartom v základe

V pondelkovej dohrávke cyperskej ligy sa prvýkrát v základnej zostave objavil náš odchovanec Tomáš Hubočan. V drese Omonie Nikózia odohral Hubo celý zápas proti mestskému rivalovi APOEL-u, s ktorým si body podelili po bezgólovej remíze. Cez víkend sedel Tomáš na lavičke v dueli proti Doxe, ktorý Omonia zvládla po výsledku 2:0.

Facebook