Oceňovanie športovcov mesta Žilina: U17 kolektívom roka, Ivan Šimček s cenou za celoživotný prínos
V pondelok 22. júna sa uskutočnilo v Mestskom divadle v Žiline vyhlásenie najúspešnejších športovcov mesta Žilina za rok 2019.

Najlepší športovci Žiliny boli oceňovaní už po dvanásty krát a opäť sa medzi nimi nestratili ani futbalisti MŠK Žilina - ako po individuálnej stránke, tak aj kolektívnej. Okrem samotných výkonov šošonov tentokrát ocenilo mesto Žilina aj nášho dlhoročného trénera Ivana Šimčeka za celoživotný prínos pre šport.


naši majstri z u17 kolektívom roka

V kategórii U17 už štyri sezóny v rade kraľujú I. lige mladšieho dorastu futbalisti MŠK Žilina. Hráči narodení v roku 2002 napodobnili svojich predchodcov a v ročníku 2018/2019 triumfovali v lige suverénnym spôsobom. Tím trénera Petra Černáka síce nešťastne prehral vo finále Česko-slovenského pohára v Skalici proti českému šampiónovi - Sparte Praha (1:2), no napriek tomu zaslúžene triumfoval v ankete mesta Žilina.

Po predošlých rokoch, kedy v tejto ankete brali prvenstvo hráči "A"-tímu (rok 2017), naša U19 (2018) sa aj do tretice z víťazstva raduje žltozelený kolektív.

"Sme vďační za toto ocenenie. S chalanmi sme vytvorili skvelú partiu, čo sa odrazilo aj na ihrisku. V Žiline sa pracuje s mládežou na vysokej úrovni, a toto je ďalšia odmena - ako pre nás, tak aj pre klub za všetku prácu, ktorú odvádzame. Týmto by sme sa chceli poďakovať klubu za vytvorené podmienky a všetkým trénerom za skúsenosti, ktoré nám odovzdali. Myslíme si, že to je pekná bodka za ešte krajšou sezónou," zhoduje sa majstrovská kabína, z ktorej sú viacerí chalani už v širšom kádri "A"-tímu šošonov.


odmena za 21 rokov trénerskej práce

Špeciálnu cenu za celoživotný prínos si prevzal dlhoročný mládežnícky tréner Akadémie MŠK Žilina Ivan Šimček.

"Veľmi si vážim toto ocenenie, ktoré prišlo na sklonku mojej trénerskej kariéry. Je pre mňa veľkou satisfakciou za všetky tie odpracované roky pri žilinskom futbale. Ďakujem klubu, trénerským kolegom a aj všetkým tým hráčom, ktorí prešli mojimi tréningami," hovorí bývalý futbalista ZVL, ktorý začal s trénerskou kariérou v MŠK Žilina v roku 1993. Ako asistent trénera Leoša Kalvodu bol pri historicky prvom majstrovskom titule v sezóne 2001/2002. Následne odišiel trénovať do Turčianskych Teplíc a od roku 2007 nepretržite až do dnešných dní vychováva ďalšie talenty Akadémie MŠK Žilina.

"Šimako" tak dokopy odtrénoval už 21 sezón, pričom v 80. rokoch si ešte odkrútil za ZVL aj deväť hráčskych sezón. Bývalý dlhoročný ligový útočník v drese Dukly Banská Bystrica a ZVL Žilina odohral v rokoch 1979 až 1988 celkovo 194 stretnutí v Československej a Slovenskej národnej lige, strelil 24 gólov. 

Ocenení bol aj náš bývalý stredopoliar Dušan Chlapík, ktorý v žltozelenom drese ZVL Žilina odohral 102 ligových stretnutí, strelil 11 gólov. Po skončení kariéry sa vydal na právnickú kariéru a pôsobil aj ako funkcionár v telovýchovnej jednote - stál na čele vtedajšej ZVL Žilina.


bernát bronzový medzi juniormi

V juniorskej kategórii sa teší z 3. miesta Ján Bernát, ktorý počas minulého roka zaznamenal výrazný progres. Napriek svojmu tínedžerskému veku patrí už teraz medzi lídrov "A"-tímu.

"Je to pre mňa skvelý pocit a odmena za tvrdú prácu. Chcel by som poďakovať mojim najbližším - rodine a priateľke, ktorí pri mne vždy stoja. Rovnako patrí poďakovanie klubu MŠK Žilina, spoluhráčom a trénerom, vďaka ktorým sa môžem každý deň zlepšovať. V Žiline je veľa úspešných športovcov, takže som veľmi šťastný, že aj ja môžem byť medzi nimi."


Holec druhý

V seniorskej kategórii mal MŠK Žilina zastúpenie v odchovancovi a už bývalom brankárovi Dominikovi Holecovi, ktorý v roku 2019 patril k ťahúňom šošonov, najlepším brankárom ligy a premiérovo nakukol aj do reprezentačného tímu.

Po dvoch prvenstvách a jednom treťom mieste Viktora Pečovského, druhom mieste Michala Škvarku (v roku 2017) a minuloročnom 3. mieste Róberta Boženíka skončil za rok 2019 Dominik Holec celkovo na 2. mieste.


Všetkým oceneným gratulujeme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

Facebook