”Nevypustíme žiadny súboj, žiaden šprint,” hovorí pred sezónou kapitán Jakub Paur
Futbalisti MŠK Žilina majú za sebou skrátenú letnú prípravu na nový ročník, ktorý odštartuje už teraz v sobotu 8. augusta.

Za hráčsku kabínu absolvoval mediálne povinnosti kapitán a jeden z najskúsenejších členov kádra Jakub Paur.


dravosť, entuziazmus a chuť ukázať, čo v nás je

Špecifickú, skrátenú prípravu podľa slov Jakuba Paura zvládli všetci k spokojnosti. "Ciele a plány sme určite naplnili. Vôbec nám neprekážalo, že príprava trvala tak krátko, pretože sme plynule prešli zo zápasov nadstavby do ďalšej fázy. Myslím si, že sme dobre pripravení po fyzickej aj taktickej stránke a už sa nevieme dočkať, kedy to celé vypukne," rozhovoril sa "Pazur". Vedenie MŠK stabilizovalo káder, pred sezónou tak nenastali väčšie presuny. Tento fakt kvituje aj 28-ročný stredopoliar. "Je to jedna z kľúčových vecí, ak chceme zažiť úspešnú sezónu. Verím, že to tak ostane počas celého prestupového obdobia."

Kubo si v novej sezóne navlečie kapitánsku pásku. Zodpovedať bude za mladých chalanov, ktorí budú popri kapitánovi naberať dôležité skúsenosti. Ako prijal Kubo rolu kapitána pri mladom kádri? "Jednoducho to tak vyšlo (úsmev). Určite cítim zodpovednosť, ale je potrebné, aby viac hráčov, ktorí už majú nejaké skúsenosti, zobralo zodpovednosť na seba. Bude to dobré nielen pre tím, ale aj pre jednotlivých chalanov, také skúsenosti sa im môžu len zísť," hovorí kapitán tímu.

Obhajoba vydobytého umiestnenia z minulej sezóny bude náročná, kapitán sa však komplikácií neobáva. "Sme pripravení po všetkých stránkach, aj mentalita tímu je na výbornej úrovni. Každý chce na sebe pracovať a vidieť to na každom tréningu. Vôbec sa neobávam, že by sezóna nebola úspešná."

Hneď prvý mesiac súťažných bojov sezóny 2020/2021 je pre šošonov špecifický, veď v ňom odohrajú sedem stretnutí v troch súťažiach. "Pre nás je to len dobre. Futbalista má radšej, keď sa hrá systémom sobota - streda - sobota, lebo je stále v zápasovej praxi a trošku menej trénuje, čo niekomu vyhovuje (úsmev)," vyjadril sa rodák z Višňového na margo nahusteného augustového programu.

Žilinský stredopoliar tiež naberal skúsenosti pri starších hráčoch, teraz to bude naopak. Ktoré atribúty považuje kapitán za prednosti tímu? "Vidím tam dravosť, entuziazmus, chuť hráčov ukázať, čo v nich je nielen pred divákmi, ale aj pred možnými záujemcami. Chalani nevypustia žiadny súboj, žiadny šprint, takže z tohto pohľadu budeme nepríjemným súperom. O budúcnosť sa nemusíme obávať," uzavrel "Pazur" pred začiatkom novej sezóny.

Facebook