Na Liptov s cieľom predĺžiť pozitívnu šnúru
Prvú polovicu základnej časti Fortuna ligy ukončia futbalisti MŠK Žilina súbojom v neďalekom Ružomberku. V 11. ligovom vystúpení sezóny by šošoni radi predĺžili bodovú šnúru aj napriek výpadkom v zostave.

Sobotný duel, ktorý má pod Čebraťom výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova.


novinky u súpera

Šošonov a Liptákov čaká 78. vzájomný zápas histórie, pred ktorým nás vo vyrovnanej tabuľke delia od seba iba tri body. Ružomberčania v poslednom kole zaznamenali svoju prvú výhru na súperových ihriskách, keď za necelých 100 sekúnd otočili duel na Záhorí proti Senici. 

V aktuálnom ročníku majú hasprovci zatiaľ vzácne vyrovnanú bilanciu, na prvú výhru museli čakať až do 7. kola, keď porazili Michalovce, uspeli aj proti Zlatým Moravciam i spomínanej Senici. Až v štyroch prípadoch si Liptáci body delili, keď remizovali s Trenčínom, Sereďou, Nitrou i Pohroním. Zaváhania prišli proti zvučným menám z Trnavy, Dunajskej Stredy a Slovana Bratislava. V pozastavenom Slovenskom pohári vyradil náš sobotný súper nám známe Lipany a Prešov, v 4. kole ich čaká druholigová Dubnica.

Tréner Ján Haspra, ktorý v minulej sezóne doviedol tím cez úspešnú baráž až do pohárovej Európy, vedie mužstvo spod Čebraťa druhý ročník. Teraz má k dispozícii takmer nezmenený káder, dobré meno robia viacerí odchovanci, uzdravil sa stredopoliar Matej Kochan, pred sezónou zas z kľúčových hráčov odišiel český obranca Filip Twardzik.

Naposledy sme sa stretli s Ružomberčanmi v rámci skrátenej nadstavby, v júni sme taktiež na Liptove prehrali 1:2.


Historická bilancia: ŽILINA – RUŽOMBEROK  77  41 17 19  137:74


taktickým výkonom doniesť body

Starosti so zostavou sa trénerovi Pavlovi Staňovi preniesli po Trnave aj pred súbojom v Ružomberku. Trénerská kabína však verí, že opäť niekto prekvapí svojím výkonom a demonštruje svoju kvalitu.

"Pevne v to dúfam, že chalani sa zmobilizujú, naštartujú a potvrdia to na ihrisku, že sú správne pripravení aj napriek výpadkom v zostave." Sériu dvoch domácich víťazstiev by šošoni radi predĺžili aj o tretiu z Liptova. "Dokážeme hrať ťažké zápasy, čo sme potvrdili proti Dunajskej i Trnave. Bolo to však na domácom trávniku. Vieme, že Ružomberok nebude o nič ľahší, radi by sme to zvládli výsledkovo aj na ihrisku súpera. Bolo by super natiahnuť túto pozitívnu sériu, ideme tam preto, aby sme zabojovali o tri body."

Kormidelník MŠK už so svojím tímom hral pod Čebraťom, čo si z neho vziať? "Boli to prvé zápasy, odvtedy sme trošku vyzretejší a dokážeme v zápasoch zahrať viac takticky. Sme schopní duel zvládnuť a vyhrať. Na druhej strane hráme na pôde kvalitného súpera, Ružomberok má svoju silu. Preto sa rozhodne až na trávniku, nerád by som niečo deklaroval vopred. Musíme makať ako vždy, čo je základom úspechu."

Proti ruži zavŕšime prvú polovicu základnej časti, prípadná výhra by nám poistila tretie miesto pred odvetami. "Vždy k tomu má čo povedať aj súper. Určite chceme potvrdiť našu aktuálnu výkonnosť. Urobíme všetko pre to, aby sme to zvládli," dodáva tréner MŠK, ktorému bude okrem viacerých otáznikov na Liptove s istotou chýbať kapitán Jakub Paur.


natiahnuť šnúru na tretí zápas

Na ľavej strane podával nielen v posledných dvoch víťazných ťaženiach spoľahlivé výkony Branislav Sluka. Je stále Ružomberok jeho obľúbeným súperom?


rozhodcovia

Sobotný duel, ktorý má výkop o 17:00 hod., bude rozhodovať ako hlavný arbiter Filip Glova, na čiarach mu budú asistovať Peter Bednár a Adam Jekkel.


sektor hostí uzavretý

Upozorňujeme, že na základe aktuálnych nariadení kompetentných orgánov dostala najvyššia futbalová súťaž - Fortuna liga výnimku a môže nateraz pokračovať, avšak bez prítomnosti divákov. Tým pádom bude sektor hostí v Ružomberku pochopiteľne uzavretý. Duel tak môžete sledovať iba na internetovej televízii huste.tv.

Facebook