Mladý Leo Sauer na hosťovanie do Feyenoordu Rotterdam
Mladší z bratskej dvojice Sauerovcov opúšťa Akadémiu MŠK Žilina, keď sa rozhodol vyskúšať holandskú výzvu. Vedenie Šošonov sa ohľadom 17-ročného Lea Sauera dohodlo s Feyenoordom Rotterdam na ročnom hosťovaní s následnou opciou.

Hoci tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, ktorá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, perspektívny krídelník neodolal vábeniu holandského veľkoklubu.


prioritou "A"-tím, posledné slovo má však hráč

V blížiacej sa sezóne už nebude pôsobiť mladší z bratskej dvojice Sauerovcov v projekte B+U19, viac o prekvapivom kroku povedal riaditeľ Akadémie MŠK Žilina Jaroslav Bačík.

"Posun hráča do zahraničia v takomto skorom veku nie je v súlade s našimi predstavami a smerovaním klubu, ako chceme rozvíjať hráčov. Priorita je prvé mužstvo, no Leo aj jeho rodičia prejavili extrémny záujem pokračovať v zahraničí, nakoľko Leo sa ukázal vo veľmi dobrom svetle v reprezentačnom drese na Elite Round U17 práve v Holandsku. Všetci v klube si uvedomujeme, s akými možnosťami pracujeme a kde v európskom meradle ako krajina patríme. Každopádne si myslíme, že v MŠK Žilina máme vytvorený funkčný systém, v ktorom sa môže hráč cez "A"-tím dostať do zahraničia. Nasledovaniahodných príkladov máme až až, vždy však má posledné slovo hráč, resp. jeho rodičia. Leovi napriek skorému odchodu spod Dubňa prajeme veľa šťastia v novej holandskej výzve."


vďaka MŠK, že mi umožnili odchod

Ku svojmu odchodu sa vyjadril aj 16-ročný krídelník Leo Sauer, ktorý dal o sebe prvýkrát výraznejšie vedieť v nedávno skončenej sezóne.

"V prvom rade by som sa chcel MŠK poďakovať za štyri roky strávené v Žiline a hlavne za to, že som sa tu mohol rozvíjať po futbalovej, ale aj ľudskej stránke. Vďaka im patrí aj za to, že mi umožnili prestup do Feyenoordu, kde sa teším na nové výzvy a príležitosti v novom klube. Na Žilinu budem vždy spomínať v dobrom a roky strávené tu mi ostanú navždy v srdci," hovorí rodený Bratislavčan, ktorý pod Dubeň prišiel v roku 2018 do kategórie U14. 

V minulej sezóne sa okrem dvoch zápasov v mládežníckej Lige majstrov predstavil popri dorasteneckej súťaži U19 aj v II. lige, kde nastúpil v piatich stretnutiach. 

Facebook