Mládež v akcii (8.8. - 14.8.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 32. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


streda 10.8.

Ženy: MŠK Žilina - MFK Dukla Banská Bystrica 1:12 (1:6) Gól MŠK: Badíková | 2. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina Ženy: "V zápase sme ukázali viaceré dobré futbalové veci. Bohužiaľ, súperky tvrdo trestali naše každé, aj minimálne zaváhanie. Napriek vysokej prehre ma niektoré situácie potešili. Mrzí ale ďalšie vážne zranenie, už druhé v druhom zápase."


piatok 12.8.

"B": MŠK Považská Bystrica - MŠK Žilina 3:2 (1:0) Góly MŠK: Essomba, Krstić | 5. kolo II. futbalovej ligy

U14: Škriniar Cup (Závodie)

MŠK Žilina - DVSC Debrecín 1:1 (0:1) Gól MŠK: Pobijak

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Do zápasu sme nevstúpili dobre, boli sme v kŕči, z čoho vznikalo veľa nepresností. Nechávali sme súperovi veľa priestoru, a poľahky tak kombinoval. Druhý polčas sa po korekciách v organizácii hry zlepšil a boli sme aj nebezpeční. Súperovi sme viackrát pohrozili, aj keď na závere mal tutovku, pri ktorej sme mali šťastie."

Honvéd Budapešť - MŠK Žilina 0:4 (0:2) Góly MŠK: Čaniga, Solovič, Pobijak, Hrobárik

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Od začiatku zápasu sme hrali s chuťou a hneď na úvod nám vyšla akcia, po ktorej sme dali gól. Vychádzali nám kombinácie, individuálne sme sa presadzovali, tlačili sme sa do zakončenia a vytvorili sme si veľa šancí. Super nám hrozil z brejkov, cez ktoré sa dostával do zakončenia. Chlapcom ďakujem, že sú takí súdržní a pozitívni kolektív."


sobota 13.8.

U19: MŠK Žilina - FC ViOn Zlaté Moravce 2:2 (1:0) Góly MŠK: Bortoli, Vaľko | 1. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "V prvom zápase sme narazili na súpera, ktorý hral úplne odlišným spôsobom hry, s akým sme sa stretávali v príprave. Všetko mali založené na jednoduchosti, na vlastnej polovici riešili situácie cez dlhú prihrávku a následnom získavaní lopty. Najmä v prvom polčase sme s tým mali problémy, ale nás najväčší problém bol, že sme boli netrpezliví, miestami zbrklí a chýbal nám väčší pokoj v poslednej tretine ihriska na zakončenie. V druhom polčase sa hra odohrávala na súperovej polovici, ale finalizácia sa nezmenila. Boli sme málo agresívni v koncovke. Naopak, súperovi sme povolili tri brejkové situácie, z ktorých dve využil. V závere sme vyrovnali, ale dnes určite nie sme spokojní. Naďalej musíme pracovať a pripravovať sa aj na takýto spôsob hry, s ktorým sa môžeme stretávať v priebehu súťaže. Remíza nás mrzí a do ďalšieho zápasu musíme ísť s ďaleko väčšou energiou, ako sme predviedli dnes."


Ženy: Spartak Myjava - MŠK Žilina 15:0 (6:0) | 3. kolo I. ligy Žien

Stanislav Ceniga, tréner MŠK Žilina ženy: "S vekovým priemerom 16,2 roku sme sa proti majsterkám Slovenska ako tak držali v prvom polčase. V druhom nám ale došli sily. Bojujeme ďalej!"


U14: Škriniar Cup (Závodie/Strážov)

SK Slávia Praha - MŠK Žilina 1:2 (0:1) Góly MŠK: Solovič, Václavek

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Od začiatku zápasu sa hral výborný mládežnícky zápas v tempe. Boli sme dobre organizovaní, súpera sme nepúšťali do šancí a svoje príležitosti sme efektívne premenili. Súper bol silný na lopte a my sme boli zase nebezpeční z rýchlych brejkov. Snažili sme sa o rýchly prechod po zisku lopty, čo sa nám aj darilo. Vytvárali sme si predfinálne situácie, ktoré sme ale veľakrát riešili nepresne a chýbala nám v nich ľahkosť. Chlapcom ďakujem za obrovské odhodlanie, ktoré bolo z nich cítiť po celý zápas."


U13: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 3:4 (2:3, 1:0, 0:1) Góly MŠK: Dikoš, Ryšavý, Vallo, vlastný gól | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "Dnes sme od začiatku hrali veľmi pomaly, vyzerali sme unavene a zle sme riešili herné situácie. Super bol aktívnejší a bol lepším družstvom. Od 20 minúty sme sa viac dostávali do zápasu, začali sme vyhrávať osobne súboje, kombinovať, viac si veriť, keď sme mali loptu a vytvárali sme si gólové šance. Zápas mohol skončiť vyšším rozdielom, ale dnes sme nevyužili viaceré gólové šance."

U13: FK Pardubice - MŠK Žilina (Ostrava, 11:30) | prípravný zápas

U12: FC Baník Ostrava - MŠK Žilina 0:13 (0:5, 0:2, 0:6) Góly MŠK: Blaščík 2, Boháč 2, Zábojník, Dumitriu, Pinčík, Caltík, Čurgai, Smida, Juhaniak, Herkel, Štrbavý | prípravný zápas

U12: FK Pardubice - MŠK Žilina (Ostrava, 11:30) | prípravný zápas


nedeľa 14.8.

U17: FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 2:2 Góly MŠK: Rehák, Chlepko (pok. kop) | 1. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Výsledok mrzí, pretože celozápasovú prevahu sme nepretavili do víťazstva. Zlyhali sme vo finalizácii, a naopak, pri oboch inkasovaných góloch sa nevyhli veľmi zbytočným zaváhaniam. Bolí to o to viac, že vyrovnávajúci gól sme inkasovali v poslednej minúte. Chlapci však makali, preto dáme hlavu hore a ideme ďalej."

U16: FC ViOn Zlaté Moravce - MŠK Žilina 0:6 (0:4) Góly MŠK: Tichý 2, Minárik, Baleja, Pališčák, vlastný gól | 1. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "V úvodnom kole sme narazili na snaživého súpera, ktorý sa zameral na pozornú defenzívu a rýchle útoky. My sme však zápas od začiatku ovládli a najmú v prvom polčase mala naša hra kvalitu vo všetkých parametroch. V druhom polčase sme v určitých situáciách hrali príliš komplikovane a naša hra už nemala potrebné parametre. Za prístup, výkon aj výsledok si chalani zaslúžia pochvalu. Určite sa nemôžeme uspokojiť, ale naďalej sa zlepšovať v náročnom tréningovom procese."


U14: Škriniar Cup (Štadión MŠK Žilina)

MŠK Žilina - FC Viktória Plzeň 1:3 (1:2) Gól MŠK: Solovič

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Chalani mali na hlavnom štadióne premiéru a veľmi sa z toho tešili. Zápas si užili a mal aj vysokú úroveň. Do zápasu sme vstúpili dobre, chalani si vytvorili pološance, v ktorých sme pri väčšom pokoji mohli dať aj góly. Super nás potrestal po individuálnych chybách, kedy nám chýbala dôslednosť v defenzíve. Aj napriek tomu sa chalanom snaha a úsilie o zlomenie zápasu v nás prospech uprieť nedala. Pre chlapcov je to poučná trojdňová skúsenosť medzinárodnej úrovni."


WU19: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 4:0 (2:0) Góly MŠK: Poliaková, Michalcová, Čičáková, Pokrivková A. | 1. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Stretnutie ukázalo nedostatky, na ktorých je potrebné pracovať v tréningovom procese. Pre niektoré hráčky, ktoré nastupujú aj za ženy, to bol štvrtý zápas za osem dní, bola na nich vidieť únava, a preto sme ich šetrili. Vyzdvihnúť treba technické riešenia herných situácií, kreativitu a časté zakončenie, i keď nie vždy s gólom. Vyzdvihnúť treba aj výkon súperovej brankárky."

WU15: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 12:0 (9:0) Góly MŠK: Becíková 3, Satinová 2, Bieliková 2, Lagová 2, Poliaková 2, Nováková  | 1. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Prvý zápas v sezóne dievčatám vyšiel. Počas celého zápasu mali prevahu, ktorú zúročili aj gólmi. Do družstva zapadli aj nové dievčatá, ktoré sa presadili aj strelecky."


U11: MŠK Žilina - FC Petržalka 8:7 Góly MŠK: Dubovec 2, Neslušan, Prostinák, Elmusrati, Macho, Sušienka, Helbich | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V zápase sme proti súperovi boli lepším mužstvom, herne sme súpera prevýšili, ale veľmi zle sme riešili situácie pred súperovou bránkou. Z toho následne do našej otvorenej obrany vznikali protiútoky, ktoré súper trestal. Dnes sme nepremenili veľké množstvo šancí, ale na druhej strane nás teší, že sme si ich dokázali vypracovať."

U11: MŠK Žilina - FC Spartak Trnava 8:13 Góly MŠK: Dubovec 2, Macho, Prostinák, Fiflík, Hulín, Chylík, Guľa | prípravný zápas

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "Veľmi dobrý zápas kategórie U11, výborné tempo a veľké množstvo šancí na oboch stranách. Rozhodla len lepšia efektivita v zakončení, čo nám, bohužiaľ, chýbalo. V oboch zápasoch nám chýbal dôraz v osobných súbojoch, čomu sa v tréningovom procese budeme musieť venovať."


Facebook