Mládež v akcii (5.9. - 11.9.)
Program zápasov Akadémie MŠK Žilina v 36. kalendárnom týždni roku 2022.

Kompletný rozpis počas sezóny nájdete aj v sekcii zápasy.


sobota 10.9.

"B": FC Košice - MŠK Žilina 4:1 (0:1) Gól MŠK: Krstić | 8. kolo II. futbalovej ligy

U19: ŠK Slovan Bratislava - MŠK Žilina 2:1 (2:1) Gól MŠK: L. Bortoli | 5. kolo I. LSD

Ivan Belák, tréner MŠK Žilina U19: "Hneď v úvode zápasu sme inkasovali gól z penalty a súper sa potom zameral na jednoduchší spôsob hry. Vo vedení útoku sme boli značne nepresní resp. nám chýbala väčšia ponuková činnosť. Podarilo sa nám vyrovnať, ale o krátky čas šiel súper znovu do vedenia po strele spoza pokutového územia, proti ktorej sme neskoro vystúpili. V druhom polčase sme mali územnú prevahu, ale málo sme sa presadzovali v útočnej zóne. Vypracovali sme si aj situácie na otočenie zápasu, ktoré sme ale nepremenili. Zápas mal dnes celkovo slabé tempo zapríčinené častými prestojmi. Musíme naďalej tvrdo pracovať a najmä veriť tomu, čo robíme."


U17: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 2:2 (2:1) Góly MŠK: Pekelský, Kóša (pok. kop) | 5. kolo I. LMD

Daniel Valach, tréner MŠK Žilina U17: "Nebol to ideálny výkon, no napriek tomu sme boli nebezpečnejším tímom. Žiaľ, opäť sme sa nedokázali výraznejšie presadiť gólovo, a naopak, inkasovali sme lacný gól. Chlapcom snahu uprieť nemožno, ale chýbali nám väčšia ľahkosť a pohoda. Verím, že to najbližšie už zlomíme a chlapci sa budú tešiť z víťazstva, ktoré potrebujú a zaslúžia si."


U16: MŠK Žilina - ŠK Slovan Bratislava 5:0 (3:0) Góly MŠK: Bondarenko 3 (tretí z pok. kopu), Blaško 2 | 5. kolo I. LMD

Slavomír Konečný, tréner MŠK Žilina U16: "Počas celého zápasu sme boli lepším družstvom, podali sme veľmi dobrý výkon v oboch fázach hry a takisto sme boli efektívni, čo vyústilo do vysokého no zaslúženého víťazstva. Nesmieme sa však uspokojiť, práve naopak, nadviazať na dnešok v tréningovom procese a najbližšom zápase. Pochvala celému tímu."


U15: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 2:0 (1:0) Góly MŠK: Mikunda, Rýs | 4. kolo I. LSŽ

Martin Repaský, tréner MŠK Žilina U15: "V dobrom mládežníckom zápase súper kvalitne bránil a vychádzal do rýchlych protiútokov. My sme sa snažili prekonať súpera v krídelných priestoroch. Po druhom góle sme stratili koncentráciu a naše sľubné príležitosti sme nedotiahli do ďalších gólov. Chlapci si dnes zaslúžia pochvalu."

U14: MŠK Žilina - RSC Hamsik Academy 6:0 (3:0) Góly MŠK: Solovic 5, Minárik | 4. kolo I. LSŽ

Daniel Mrázik, tréner MŠK Žilina U14: "Odohrali sme výborný mládežnícky zápas, ku ktorému prispel aj súper. Dali sme pekne góly, na ktorých sa podieľalo celé mužstvo. Chlapcov dnes musím pochváliť."


U12: RSC Hamsik Academy U13 - MŠK Žilina 3:1 (1:0) Gól MŠK: Pinčík | 4. kolo I. LMŽ

Viktor Miko, tréner MŠK Žilina U12: "Dnes sme podali veľmi slabé individuálne herné výkony aj priemerný herný výkon tímu. Je potrebné hrať v pohybe, byť aktívny a pracovať s loptou - ukázať čo viem, čo som sa naučil, vyriešiť situácie 1 na 1 a dokázať bez tlaku súpera presne prihrať. V prvom polčase sa hra odvíjala na našej polovici. V druhom polčase na súperovej polovici. V závere sme nezvládli dve situácie v rozohrávke, ktoré domáci potrestali. Naše gólové príležitosti ostali nevyužité. Dôležité je mať v zakončení väčší dôraz, výber riešenia a v samotnej realizácii mať kvalitnejšiu techniku kopu."

U11: RSC Hamsik Academy U12 - MŠK Žilina 10:6 (6:3) Góly MŠK: Prostinák 2, Dubovec, Michalovič, Chylík, Zajac | 4. kolo I. LMŽ

Stanislav Lagovský, tréner MŠK Žilina U11: "V dobrom mládežníckom zápase plnom emócii na jednej i druhej strane to bol vyrovnaný zápas, kde súper mal lepší prvý polčas, no my ten druhý. Útoky sa striedali z jednej strany na druhú. Dnes výborne zachytali obaja brankári. Chýbalo nám lepšie riešenie situácií pred súperovou bránkou. Hráči si však za nasadenie a prístup zaslúžia pochvalu."


nedeľa 11.9.

WU19: MŠK Žilina - AS Trenčín 0:6 (0:2) | 3. kolo I. LD

Peter Krištín, tréner MŠK Žilina WU19: "Cieľ, ktorý sme si stanovili v tréningu (narúšanie rozohrávky) sa nám darilo plniť. Vytvorili sme si aj viacero gólových príležitostí, no tie sme nepremenili. Súper, naopak, každé zaváhanie trestal. Musíme zlepšiť agresivitu v osobných súbojoch a získať lepšiu pohodu na lopte. Často sme kazili jednoduché prihrávky, keď sme neboli pod tlakom. Samozrejme, treba zlepšiť aj rozhodovanie a finálnu fázu."

WU15: MŠK Žilina - AS Trenčín 11:3 (4:1) Góly MŠK: Kerešová 4, Plchová 4, Ďatková, Lagová, Poliaková | 3. kolo I. LŽ

Jaroslav Trnka, tréner MŠK Žilina WU15: "Dievčatá tento zápas zvládli na výbornú. Po celý zápas boli aktívne, výborne zahral najmä stred poľa, kde dievčatá dominovali. Súper nám pohrozil z rýchlych protiútokov, z ktorých nám strelil aj góly. Dievčatá musím pochváliť za prístup k dnešnému zápasu."


U13: MŠK Žilina - FK Inter Bratislava 12:0 (4:0) Góly MŠK: Dikoš 3, Kapusta 3, Neveďal 2, Králik 2, Urbánek, Jeťko | prípravný zápas

Vladimír Stenchlák, tréner MŠK Žilina U13: "V zápase sme boli lepším družstvom, vytvorili sme si veľké množstvo šancí a zaslúžene sme vyhrali."


Facebook